• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Magarci" čuvali Belotija, Falke pogađao

Autor mondo.ba

Najbolji strijelac Torina Andrea Beloti nije se upisao u strijelce protiv Kjeva, ali je zato Iago Falke pogodio dva puta i donio svom timu nova tri boda. Ljajić zaradio, ali ne i dobio crveni karton.

Torino je u premijernom meču 14. kola Serije A rutinski savladao Kjevo rezultatom 2:1 i upisao treću uzastopnu pobjedu u prvenstvu.

Ekipa Torina igra fantastično pod vođstvom Siniše Mihajlovića i sa 22 osvojena boda ove sezone upisala je najbolji start još od sezone 1976/77.

Niz uspjeha Torino je nastavio pobjedom 2:1 nad Kjevom zahvaljujući golovima odlično raspoloženog Iaga Falkea, ali i previdima sudijske trojke.

Popularni „leteći magarci“ iz Verone su se bazirali na to da zaustave najboljeg strijelca Torina i najboljeg strijelca Serije A, Andreu Belotija i uspjeli su u tome. Ovu situaciju je međutim na najbolji način iskoristio Falke.

Španski fudbaler na pozajmici iz Rome metaforički rečeno dočekao je svojih „pet minuta“, a u bukvalnom smislu bile su to dvije minute, od 36. do 38. u kojima je postigao dva gola i riješio meč na Olimpijskom stadionu.

Prvi je postigao glavom poslije odličnog ubacivanja Bareke.

Samo dvije minute kasnije uslijedila je majstorija Falkea za 2:0.

Ovim rezultatom završeno je prvo poluvrijeme, a u nastavku je Torino više čuvao rezultat, posebno u prvih petnaestak minuta u kojima je Kjevo vršio pritisak i napadao.

Upravo u tom periodu gosti iz Verone su žestoko oštećeni, i to u dva navrata.

Prvo je sudija Danijela Ćipi ostao nijem nakon starta Bareke nad Kaćatoreom koji je na ponovljenom snimku izgledao kao dovoljan za jedanaesterac.

Ukoliko ovo i nije bila greška, samo nekoliko minuta kasnije, Ćipi je morao pokazati na bijelu tačku nakon što je Bareka igrao rukom poslije udarca glavom Pelisijea.

Najveću grešku Ćipi je ipak napravio mnogo ranije, na početku meča, kada je propustio priliku da pokaže crveni karton Ademu Ljajiću. Povremeni srpski reprezentativac nasjeo je na provokaciju Fabricija Kaćatorea i nasrnuo na njega, oborivši ga na zemlju.

Ćipi se prvo mašio za džep sa crvenim kartonom, ali je nakon kratke rasprave sa igračima Torina, pokazao Ljajiću samo žuti karton.

Kjevo je u drugom poluvremenu bio mnogo bolji i zasluženo stigao do gola u 85. minutu.

Ingleze je prvo dobro šutirao glavom i nakon odbrane Harta izborio korner, a potom nakon udarca iz glava još jednom probao i pogodio.

Činilo se da Kjevo u finišu može i do boda, ali je uslijedio još jedan duel Ljajića i Kaćatorea koji je ugasio nade gostiju. Kaćatore je napravio prekršaj nad Ljajićem i prošao bez kartona, da bi nešto dobacio Ćipiju koju mu je pokazio direktan crveni karton.

Ekipa Siniše Mihajlovića poslije ove pobjede zauzima šestu poziciju na tabeli, sa samo dva boda manje od drugoplasirane Rome, ali i utakmicom više.

SERIJA A, 14. kolo:

Subota

Torino – Kjevo 2:1 (2:0)

/Falke 36, 38 – Ingleze 85/

Empoli – Milan (20.45)

Nedjelja

Palermo – Lacio 12.30

Bolonja – Atalanta (15.00)

Kaljari – Udineze

Krotone – Sampdorija

Đenova – Juventus

Roma – Peskara (20.45)

Napoli – Sasuolo (19.00)

Inter – Fiorentina (21.00)

TABELA: Juventus 33, Roma 26, Milan 26, Lacio 25, Atalanta 25, Torino (+1) 25, Napoli 24, Fiorentina (-1) 20, Inter 18, Sampdorija 18, Kjevo (+1) 18, Đenova (-1) 16, Bolonja 16, Kaljari 16, Udineze 15, Sasuolo 13, Empoli 10, Peskara 7, Palermo 6, Krotone 5

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC