• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milan zna kako do bodova, Baka u Sevilji

Autor mondo.ba

Fudbaleri Milana ponovo nisu oduševili igrom, ali su stigli do nova tri boda. "Rosoneri" sa 4:1 savladali Empoli u gostima dok je njihov napadač bio u Španiji.

Milan ne igra lijepo, ali Milan zabija, Milan osvaja bodove!

Ekipa Vinćenca Montele sa 4:1 savladala je Empoli i zadržaće se najmanje na diobi drugog mjesta na tabeli Serije A bez obzira na ishod nedjeljnih mečeva 14. kola.

Montela ne insistira na lijepoj igri već na rezultatu, a taj recept ponovio je i protiv Empolija, koji je propustio priliku da napravi iznenađenje u prvom poluvrmeni.

Poslije prvih 45 minuta bilo je 1:1, nakon pogotka Đanluke Lapadule i ekspresnog izjednačenja.

Najbolji strijelac Serije B prošle sezone, koji je dobio priliku od prve minute zbog odsustva povrijeđenog Karlosa Bake, u 15. minutu je doveo Milan u vođstvo.

Lapadula je zatresao mrežu Empolija i nagovijestio da bi Montela mogao na njega da ozbiljno računa, a ne samo kao „džokera“ za par minuta po meču.

Radost "rosonera" je ipak kratko trajala. Bivši igrač Milana Rikardo Saponara u 17. minutu je izjednačio nakon loše intervencije Điđija Donarume.

Mladi golman mogao je koštati Milan gola već u trećem minutu kada je poklonio loptu protivniku, ali je tada Makarone traljavo šutirao i lopta je otišla pored gola.

Monteline "bebe"

Startnih 11 koje je izveo Vinćenco Montela na meču protiv Empolija je najmlađa prva postava Milana još od 1985. godine. Prosjek godina ekipe Milana večeras bio je 23,6.

 Pogodak za izjednačenje bio je dodatan motiv za ekipu Empolija, koja je samo dva puta u prethodnih 13 mečeva u Seriji A postizala gol, ali nisu uspjeli da dođu do vođstva, iako su imali nekoliko prilika.

Milan nije igrao lijepo ali je kaznio protivnika u drugom poluvremenu.

Hezus Hoakin Fernandez Sanc de la Tore ili jednostavno Suso u odličnoj je formi i u posljednje vrijeme je čovjek odluke u Montelinoj ekipi Poslije dva gola u derbiju protiv Intera Suso je nastavio da pogađa mrežu i doveo je Milan u vođstvo u 61. minutu. Bio je to njegov četvrti gol u posljednja tri meča, uz još dvije asistencije.

Empoli Milan pregled
Izvor: YouTube

Samo tri minute kasnije sve je bilo riješeno. Bonaventura je odlično probio odbranu Empolija i oštro centrirao s lijeve strane, a defanzivac domaćih Kosta je skrenuo loptu u svoju mrežu.

Konačnih 4:1 postavio je Lapadula u 78. minutu svojim drugim golom na meču, ukupno trećim u Seriji A.

Ubjedljivu pobjedu Milana nije gledao Karlos Baka. Kolumbijski napadač umjesto na stadionu Karlo Kastelani u Empoliju bio je na Ramon Sančez Pishunu u Španiji gdje je gledao meč između Sevilje i Valensije.

Glasine da Baka želi da se vrati u Sevilju sve su glasnije, a ovo bi mogla biti jasna poruka čelnicima Milana da tu želju neće moći ignorisati ove zime.

SERIJA A, 14. kolo:

Subota

Torino – Kjevo 2:1 (2:0)

/Falke 36, 38 – Ingleze 85/

Empoli – Milan 1:4 (1:1)

/Saponara 17 – Lapadula 15, 78, Suso, 61, Kosta 64 autogol/

Nedjelja

Palermo – Lacio 12.30

Bolonja – Atalanta (15.00)

Kaljari – Udineze

Krotone – Sampdorija

Đenova – Juventus

Roma – Peskara (20.45)

Napoli – Sasuolo (19.00)

Inter – Fiorentina (21.00)

TABELA: Juventus 33, Milan (+1) 29, Roma 26, Lacio 25, Atalanta 25, Torino (+1) 25, Napoli 24, Fiorentina (-1) 20, Inter 18, Sampdorija 18, Kjevo (+1) 18, Đenova (-1) 16, Bolonja 16, Kaljari 16, Udineze 15, Sasuolo 13, Empoli (+1) 10, Peskara 7, Palermo 6, Krotone 5

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC