• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šapekoense: Zbogom naši ratnici (VIDEO)

Autor mondo.rs

Brazilski klub odaje poslednju poštu i oprašta se gotovo od celog tima i stručnog štaba koji je nastradao u avionskoj nesreći u Kolumbiji

Velika tragedija zadesila je svetski sport u utorak kada se u Kolumbiji srušio avion sa 81 putnikom, među kojima su bili i fudbaleri i članovi stručnog štaba brazilskog kluba Šapekoense.

Gotovo ceo tim, uključujući i trenera, su poginuli. Preživela su trojica igrača koji su i dalje na intenzivnoj nezi - rezervni golman Džekson Folman, kome je amputirana noga, Alan Rušel i Helio Neto, koji je u životnoj opasnosti.

Mali fudbalski klub Šapekoense, koji je putovao na finale Kopa Sudamerikana, na Facebook stranici oprostio se od svojih članova.

"Neka ovo bude poslednja slika naših ratnika", stoji u saopštenju kluba uz video na kojem je prikazan ceo tim dok se raduje i peva u svlačionici.

"Šapenkoense je bio najveći izvor sreće u gradu. A sada ceo grad plače", izjavio je potpredsednik kluba Ivan Toco za brazilsku sportsku televiziju.

Mali klub, koji je u poslednjih sedam godina prešao dug put od četvrtog ranga takmičenja do finala Kopa Sudamerikana, postavio je na svojoj zvaničnoj stranici i video sećanja na igrače i navijače koji su uvek bili uz "zelene ratnike".

"Život nas uči teškim lekcijama. Naši ratnici postali su junaci. Ušli su u večnost i zbog njihove borbe svet je stao. Danas igramo utakmicu na kojoj se ne čuje poslednji sudijski zvižduk. Mi smo zajedno, mi smo više od jednog tima, više od 11 igrača na terenu. Zeleni uragan je večni pobednik i u teškim vremenima", stoji između ostalog u poruci kluba.

Alehandro Martinućio, jedan od igrača Šapekoensea koji je propustio kobni let za Kolumbiju, izjavio je da je povreda razlog zbog koje nije putovao sa ekipom.

"Živ sam, spasen sam, ali sam duboko ranjen", prvo je izjavio brazilskim medijima Martinućio.

"Osećam duboku tugu. Jedino što mogu da učinim su molitve za sve moje drugove koji su bili u avionu", poručio je 28-godišnji fudbaler.

Brazilski klub je dan posle tragedije saopštio da su čelnici tima otputovali za Kolumbiju, a u iščekivanju zvaničnih informacija objavili su i crtež igrača koji su sada na nebu. Oni su prikazani kako na oblacima umesto medalja primaju oreole od Boga.

U padu aviona u oblasti La Union u Kolumbiji poginula je 71 osoba, dok je šest preživelo nesreću.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC