• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preživeli fudbaleri se oporavljaju

Autor mondo.rs

Dvojica od trojice igrača Šapekoensea koji su preživeli pad aviona iznad Kolumbije skinuti sa aparata. Neto još ne diše samostalno. I novinar sve bolje

Šest dana prošlo je od teške nesreće u Kolumbiji, kada se na putu iz Brazila srušio avion sa igračima Šapekoensea i novinarima koji su ih pratili na Kopa Sudamerikana.

U avionskoj nesreći poginuo je 71 putnik, uključujući 19 fudbalera i njihovog trenera.

Trojica igrača Džekson Folman, Alan Rušel i Helio Neto, kao i novinar Rafael Valmorbida preživeli su pad letelice i oporavljaju se u bolnici.

Prema izvorima brazilskog dnevnika Globo Esporte u najtežem stanju je i dalje Helio Neto, koji je još uvek prikačen na aparat za kiseonik, jer ne može samostalno da diše. On je dobio plućnu infekciju i prima terapiju.

Preostala dvojica igrača Alan Rušel, kojeg su spasioci prvog izvukli iz olupine, i rezervni golman Džekson Folman, samostalno dišu i skinuti su sa aparata.

Rušel, koga je posetila porodica u bolnici, ne seća se nesreće i još uvek ne zna da su mu saigrači poginuli. Njegovi najbliži, po savetu lekara, odlučili su da mu ne saopšte odmah tužne vesti.

On je lekarima u bolnici ispričao da je promenio mesto u avionu, kao i da je poslednje što pamti komešanje koje je nastalo i galamu u letelici. On je pretrpeo povredu pršljenova i abdomena, ali su lekari zadovoljni kako teče njegov oporavak.

Džeksonu Folmanu, kojem je amputirana desna noga 15 centimetara ispod kolena, takođe je porodica bila u poseti, a medicinski tim u bolnici Sen Vinsent Fondejšn veruju da će brzo moći da mu se ugradi proteza.

I novinar Rafael Valmorbida dobro je podneo operaciju nakon teških povreda grudnog koša. Njemu je ustanovljena infekcija pluća, koja je izazvala komplikacije, ali već nekoliko dana prima terapiju koja je omogućila da počne samostalno da diše, pa je i on isključen sa respiratora. Lekari su izjavili da će još neko vreme morati da pije lekove.

Nastradali fudbaleri sahranjeni su u subotu u Brazilu, a ceo sportski svet odao je prethodnih dana poslednju poštu pogonulima, jer su sve utakmice širom sveta počinjale minutom ćutanja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC