• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aleksandar Prijović sanja dres Srbije

Autor mondo.rs

Napadač Legije igra u odličnoj formi, što bi FSS mogao da iskoristi...

Aleksandar Prijović je rođen pre 26 godina u Sent Galenu, ali ne razmišlja o dresu švajcarske reprezentacije, već sanja poziv među "orlove", pišu Večernje novosti.

Pošto su mu roditelji rođeni u Priboju (otac) i Prnjavoru (majka), golgeter varšavske Legije već je imao priliku da nastupa za reprezentaciju Srbije.

Za naš nacionalni tim igrao je u selekcijama do 17 i do 19 godina, ali je potom nastupao za Švajcarce (u selekcijama do 20 i 21 godine). Sada, kada se "lomi", Prijović kaže da bi radije obukao crveno-plavo-belu garnituru, nego crveno-belo-crvenu.

"Bez obzira na sve, ja znam da imam pravo da zaigram za zemlju mojih roditelja koju volim najviše na svetu. San mi je da ponesem dres A reprezentacije Srbije. Prvi profesionalni ugovor sam imao u Parmi, od tada sam nosio dresove mnogih klubova, promenio desetine trenera u Engleskoj, Švajcarskoj, Norveškoj, ali najbolji fudbal i sa najviše uživanja igram u varšavskoj Legiji", izjavio je Prijović, a prenose "Novosti".

Visoki centarfor trenutno pruža odlične partije u Poljskoj, iako ove sezone nema zapaženu minutažu u Legiji.

"Odigrao sam samo 300 minuta, ali sam dao dva gola Borusiji Dortmund i zabeležio asistencije u meču sa Realom i protiv Sportinga. Pre početka sezone smo mislili da smo u veoma jakoj grupi i da je treće mesto samo san. Mi smo taj san ostvarili, jer smo odmah iza Dortmunda i Reala. Loš detalj nam je očajna gol-razlika, jer smo primili čak 24 gola u šest mečeva, ali raduje nas što ćemo i na proleće igrati u Evropi. Ispostavilo se da je moja najbolja odluka u karijeri bio dolazak u Legiju koja je poslednjih godina stalno na evropskoj sceni", smatra Prijović.

Sjajne partije ove sezone beleži i Miroslav Radović, koji od povratka u Poljsku igra kao u najboljim danima.

"Mire je u bukvalnom smislu legenda kluba. Podatak da je među 11 najboljih u istoriji Legije dovoljno govori šta o njemu misle u Poljskoj. Malo igrača je uspelo ono što je uspeo on. Vratio se iz Kine još bolji. Sve je lakše uz njega", hvali mlađi kolega 32-godišnjeg saigrača.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC