• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Fenjeraš" zaustavio Lajpcig, Bajern opet lider

Autor mondo.ba

Prvoplasirani tim Bundeslige izgubio je od posljednjeg i omogućio Bajernu da se vratio na čelnu poziciju njemačkog prvenstva.

Svakoj seriji dođe kraj...

Maestralni Red Bul Lajpcig je apsolutni hit Bundeslige u ovoj sezoni.

Na 13 utakmica zabilježio je 10 pobjeda i tri remija, ali je u subotu u okviru 14. kola uknjižio i prvi poraz i to protiv posljednjeplasiranog Ingolštata - 1:0 (1:0).

Nakon rekordnih osam uzastopnih trijumfa, što nije ostvario nijedan novajlija u šampionatu Njemačke, tim Ralfa Hasenhutla poražen je na gostovanju kod "fenjeraša".

Gol odluke pao je u 12. minutu - Entoni Jang je odlično centrirao, a na pravom mjestu se našao Brazilac Rožer de Oliveira Bernardo i prevario mađarskog golmana Petera Gulašija - 1:0.

Pokušavali su gosti da stignu barem do izjednačenja kojim bi ostali na vrhu tabele, međutim, odlično je branio golman Ingolštata Martin Hansen, koji je majstorski zaustavljao udarce Marsela Sabicera i Emila Forsberga.

Kiks Lajpciga, rutinski je iskoristio minhenski Bajern i "petardom" nad Volfsburgom (5:0) u derbiju kola se vratio na lidersku poziciju na tabeli doduše zahvaljujući jedino boljoj gol-razlici.

Reviju golova na "Alijanc Areni" otvorio je Holanđanin Arjen Roben u 18. minutu - prebacio je loptu na lijevu nogu i sa ćoška kaznenog prostora pogodio suprotan ugao golmana "vukova" Dijega Benalja - 1:0.

Četiri minuta kasnije, prvi strijelac minhenskog kluba Robert Levandovski je završio akciju sa peterca - 2:0 i gotovo osigurao novi trjumf Bavarcima.

Volfsburg nije puno pokazao na ovom meču stvorivši samo nekoliko pristojnih prilika da ugrozi Manuela Nojera, ali se u kaznenom prostoru nisu dobro snašli Mario Gomez i Borha Moja.

Poljski golgeter je svojim 11. pogotkom u Bundesligi u 58. minutu "prelomio" meč protiv Volfsburga na veoma smiješan način - šutirao je Tomas Miler, kojem se u dosadašnjem dijelu sezone nije upisao u strijelce, lopta je pogodila Levandovskog, promijenila smjer i odsjela u mreži - 3:0.

Ipak, Miler je u 75. minutu napokon uspio da zatrese mrežu ove sezone na asistenciju Robena pa je burno proslavio "prvenac" i povratak na prvo mjesto.

"Šibicu za 'petardu'" zapalio je Daglas Kosta u 86. minutu odličnim udarcem sa 17 metara pod prečku - 5:0.

Srpski reprezentativac FIlip Kostić pogotkom u 76. minutu bio je najzaslužniji za drugu vezanu pobjedu HSV-a, koji je poslije trijumfa u Darmštatu, slavio i protiv Augzburga - 1:0. Reprezentativac Bosne i Hercegovine Emir Spahić se oporavio od povrede koljena, ali je utakmicu presjedio na klupi za rezervne igrače.

Blizu minimalnog poraza bila je Borusija iz Dortmunda na gostovanju u Kelnu (1:1), ali je Marko Rojs u 90. minutu bio "brži od pištaljke" za četvrti ovosezonski remi "milionera".


BUNDESLIGA - 14. KOLO:

U subotu:

Bajern Minhen - Volfsburg 5:0 (2:0)
/Roben 18, Levandovski 22/

Keln - Borusija Dortmund 1:0 (1:0)
/Rudnevs 28/

HSV - Augzburg 1:0 (0:0)
/Kostić 68/

Ingolštat - Lajpcig 1:0 (1:0)
/Rožer 12/

Frajburg - Darmštat 1:0 (0:0)
/Petersen 85 pen/

Herta - Verder (18:30)

U nedjelju:

Borusija Menhengladbah - Majnc (15:30)
Šalke - Bajer Leverkuzen (17:30)

Igrano u petak:

Ajntraht - Hofenhajm 0:0



TABELA: Bajern Minhen 33, Lajpcig 33, Herta (-1) 27, Hofenhajm 26, Ajntraht 26, Borusija Dortmund 25, Keln 23, Šalke (-1) 17, Bajer Leverkuzen (-1) 17, Majnc (-1) 17, Frajburg 16, Augzburg 14, Borusija Menhengladbah (-1) 13, Verder (-1) 11, Volfsburg 10, HSV 10, Ingolštat 9, Darmštat 8.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC