• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grahovac za MONDO: Niko u Evropi nije kao Pjanić

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Iako je postigao majstorski gol iz slobodnog udarca, vezni igrač bečkog Rapida i reprezentacije Bosne i Hercegovine Srđan Grahovac smatra da je poređenje sa umijećem šutiranja slobodnjaka sa Miralemom Pjanićem ipak pretjerano.

Nekadašnji fudbaler banjalučkog Borca je u porazu Rapida na gostovanju kod lidera austrijske Bundeslige postigao jedini pogodak za "zelene", kako mnogi smatraju, u stilu asa torinskog Juventusa.

"Dobro, gol jeste bio prelijep, ali teško da je baš u Pjanićevom stilu. Ipak je Miralem trenutno najbolji izvođač slobodnih udaraca u Evropi", rekao je Grahovac na početku razgovora za naš portal.

Prema njegovim riječima, pogodak na žalost nije spriječio poraz Rapida, koji je prethodnu polusezonu okončao na skromnom petom mjestu što svakako ne može da zadovolji navijače s obzirom na klupski renome u Austriji.

"Iza nas je prilično turbulentna jesen, od ljetos smo promijenili dvojicu trenera, dobili smo i novog sportskog direktora i to je dobrim dijelom uticalo. Odlično smo startovali u šampionatu, izborili i plasman u Ligu Evrope, ali nam se poslije nekog vremena povrijedilo pet-šest standardnih prvotimaca. Odigrali smo više od 30 utakmica i bez povrijeđenih igrača nas je malo taj tempo ugušio. Ipak, sad imamo novog šefa struke Damira Kanadija koji je promijenio potpuno filozofiju igre iz prethodne dvije sezone i logično je da nam treba vremena da usvojimo njegove metode".

Grahovac je dodao da su klupski ciljevi - trofej u Kupu Austrije i plasman u međunarodna takmičenja.

"Izborili smo plasman u četvrtfinale kupa i imamo visoke ambicije u ovom takmičenju, kao i da se ponovo plasiramo u Ligu Evope. Ove jeseni malo je nedostajalo i da prezimimo uprkos svim problemima, pošto nas niko nije nadigrao. Grupa je bila jako izjednačena, ali je ipak malo prevagnuo vjerovatno individualni kvalitet u ofanzivi Atletik Bilbaoa belgijskog Genka".

Grahovac je punih pet sezona nosio crveno-plavi dres banjalučkog Borca i sakupio više od 100 nastupa za "Velikana iz Platonove", dok je za "zmajeve" nastupio na četiri meča.

Dobrim partijama u Austriji se izborio i za status reprezentativca BiH kod selektora Mehmeda Baždarevića. "Zmajevi" su nesrećnim spletom okolnosti ostali bez sva tri boda u Atini, ali Grahovac je uvjeren da će BiH uspjeti da se domogne drugog mjesta iza Belgije i osigura baraž. A, onda uz malo sreće na žrijebu da izbori nastup na Mundijalu u Rusiji.

"Reprezentacija je pokazala da sigurno može do druge pozicije u grupi, na žalost neke stvari i rezultati se nisu poklopili uprkos dobroj igri. Mislim da će se ipak sve to vratiti u narednim utakmicama ukoliko nastavimo dobro da igramo do kraja kvalifikacija", naglasio je Grahovac uz zaključak da je "Rusija bliže nego što nam se čini"...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC