• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uručen trofej od suza (VIDEO)

Autor mondo.rs

Brazilskom klubu Šapekoenseu uručen je trofej Kupa Sudamerikana iako finalni duel nikada nije odigran

Šapekoense je proglašen pobednikom Kupa Sudamerikana ove sezone, iako je velika tragedija sprečila da se odigra finalni duel protiv Atletiko Nasionala u Kolumbiji.

Igrači brazilskog kluba doživeli su avionsku nesreću na putu ka finalu tog takmičenja, a čak 19 fudbalera Šapekonsea i trener poginuli su prilikom pada letelice u blizini Medeljina. Ukupno 71 putnik nastradao je u tom udesu 28. novembra.

Južnoamerička konferederacija (CONMEBOL) proglasila je na predlog mnogih, uključujući i rivala Atletiko Nasional, šampionima.

Pehar namenjen šampionu dodeljen je novom predsedniku Šapekoensea Pliniju Davidu de Nesu Filju na ceremoniji žreba Kupa Sudamerikana i Kupa Libertadores za novu sezonu.

Filjo se zahvalio svima za podršku i solidarnost, posebno Atletiko Nasionalu jer je na zahtev kolumbijskog kluba Šapekoense proglašen pobednikom tog takmičenja.

"Atletiko nam je dao mogućnost da osvojimo pehar, to je gest humanosti, poštovanja, dostojanstva i ljubaznosti", rekao je Filjo i podigao trofej zajedno sa prvim čovekom Atletika Danijelom Himenezom, koji je nosio šal Šapekoensea.

trofej
Izvor: YouTube

Ceremoniju su obeležili video zapisi tragično preminulih fudbalera Šapekoensea, a gotovo svi u publici dodelu trofeja propratili su u suzama.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC