• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Golman Ajntrahta "poklonio" bodove Lajpcigu

Autor mondo.ba

Red Bul Lajpcig je lakše od očekivanog savladao šestoplasirani Ajtraht (3:0) i upisao 12. "recku" u Bundesligi. Trijumfu domaćina "kumovao" je golman kluba iz Franfurta Lukaš Hradecki.

Zbog gluposti finskog golmana slovačkog porijekla Lukaša Hradeckog, koji je bespotrebno igrao rukom izvan kaznenog prostora u drugom minutu, Ajntraht je od samog početka igrao sa 10 fudbalera što je drugoplasiranom Red Bulu, prilično olakšalo posao.

Najprije je u šestom minutu utakmice na "Red Bul Areni" poslije slobodnog udarca "odbijanac" u mrežu nezagrijanog rezervnog golmana Hajnca Lindnera pospremio Marvin Komper - 1:0.

Imali su domaći igrači još nekoliko odličnih šansi, prvenstveno Timo Verner, da do odlaska na odmor u poluvremenu praktično riješe utakmicu, ali nisu bili precizni u odlučujućim momentima.

Do četvrtog minuta sudijske nadoknade prvog dijela kad je Verner uspio da postigne svoj 10. pogodak ove sezone nakon centaršuta Nabija Keite - 2:0.

U nastavku, ekipa Nike Kovača pokušavala je da barem postigne počasni gol što je otvaralo mnogo prostora za Lajpcig da dokusuri goste iz Frankfurta.

Tim Ralfa Hasenhutla je uspio da poslije odlične akcije iz kontranapada stigne do 3:0, a strijelac je bio Marsel Halstenberg i to lijepim udarcem sa ivice šesnaesterca nakon što je opet asistirao Keita.

Mladi reprezentativac Srbije Mijat Gaćinović bio je jedan od najboljih u Ajtrahtu, ali je u 72. minuta zamijenjen Ajmenom Barkokom.

U sudijskoj nadoknadi vremena, Lajpcig je postigao i četvrti gol preko Davida Selkea, ali je on poništen jer je arbitar Denis Ajtekin svirao kraj nekoliko sekundi ranije!?

BUNDESLIGA 17. KOLO

Augzburg - Hofenhajm 0:2 (0:0)
/Vagner 47, Kramarić 64/

Verder - Borusija Dortmund 1:2 (0:1)
/Bartels 60 - Širle 5, Pišček/

Darmštat - Borusija Menhengladbah 0:0

Šalke - Ingolštat 1:0 (0:0)
/Burgštaler 90+2/

Volfsburg - HSV 1:0 (0:0)
/Gomez 83/

Lajpcig - Ajntraht 3:0 (2:0)
/Komper 6, Verner 45+4, Halstenberg 67/

Nedjelja

Bajer - Herta 15:30
Majnc - Keln 17:30

Petak

Frajburg - Bajern 1:2 (1:1)
/Haberer 4 - Levandovski 35, 89/

TABELA: Bajern 42, Lajpcig 39, Hofenhajm 31, Borusija Dortmund 30, Herta (-1) 30, Ajntraht 29, Keln (-1) 25, Frajburg 22, Bajer L. (-1) 21, Šalke 21, Majnc (-1) 20, Augzburg 18, Volfsburg 19, Borusija Menhengladbah 17, Verder 16, HSV 13, Ingolštat 12, Darmštat 9.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC