• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" otputovali u San Dijego

Autor mondo.rs

Reprezentacija Srbije krenula je na prijateljski susret sa selekcijom SAD, koji je zakazan za nedelju od 22 časa po srednjeevropskom vremenu

 "Orlovi" otputovali u San Dijego  Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Selekcija Srbije sačinjena od igrača Superlige, na čelu sa selektorom Slavoljubom Muslinom, krenula je danas put San Dijega, gde će u nedelju odigrati prijateljski meč sa reprezentacijom SAD.

Sa beogradskog aerodroma, preko Londona, do SAD krenulo je 18 igrača, s tim što je selektor Muslin bio primoran da neposredno uoči polaska pravi izmene u sastavu.

Selektor Srbije smatra da će test "preko bare" biti odličan za nedovoljno iskusne igrače.

"Čeka nas značajna provera za ove mlade igrače, kojima je iskustvo neophodno za napredak u karijerama. Mislim da je to od presudnog značaja za naš, srpski fudbal, za njegovu budućnost i iskorak u dobrom pravcu. To i radimo zbog srpskog fudbala, zbog naše lige i naših igrača, koji još nisu zakoračili na najviši stepenik", izjavio je Muslin pred ukrcavanje u avion.

"Naša je obaveza da brinemo ne samo o A timu, koji je, svakako, prioritet, nego i o budućnosti fudbala na ovim prostorima. Imali smo lošu epizodu u Kataru, ali i to je deo ove misije. Sad nudimo šansu mladim fudbalerima iz srpske lige da osete internacionalnu scenu i steknu jedno vredno iskustvo, koje će im pomoći da budu bolji i uspešniji. Od njih zahtevam red, rad i disciplinu - sve ono što je preduslov za uspeh i u životu, i u fudbalu".

Muslin je rekao da su evropski igrači imali veliki uticaj na razvoj fudbala u SAD, a podsetio je i na srpske igrače koji su tamo izgradili uspešne karijere.

"Zaista su naši ljudi bili prepoznatljivi u rađanju američkog fudbala. Ima igrača i iz moje generacije, koji su se otisnuli preko okeana u potrazi za fudbalskom srećom. Moj prijatelj i saigrač iz Crvene zvezde Mihalj Keri, pa Srba Stamenković, Bleki Bogićević, naravno trag je ostavio Preki Radosavljević i svi oni koje ste pomenuli i kojih, u prvi mah, ne možemo da se setimo", naveo je Muslin uoči meča selekcije Srbije na stadionu Kvalkom.

Selektor, za razliku od njih, nije bio u prilici da igra na američkom tlu.

"Zamislite, nisam imao priliku da igram na nekom od glomaznih američkih stadiona. Jednostavno, tako se pogodilo. Međutim, Amerika mi je bliska zemlja, tamo žive meni mnogo dragi ljudi", naveo je Muslin, koji očekuje i podršku sa tribina.

"Nadam se da će biti naših navijača. Moji se spremaju da iz Finiksa dođu na meč. Nije daleko, jedan sat avionom, što je za tamošnje prilike veoma blizu".

Prijateljski duel SAD - Srbija u San Dijegu na programu je u nedelju od 22 časa po srenjeevropskom vremenu (13 po lokanom), a "orlovi" će pre utakmice odraditi dva treninga, kako bi osetili stadion Kvalkom.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC