• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superligaši se neporaženi vraćaju iz SAD

Autor mondo.rs

Reprezentacija Srbije sastavljena od fudbalera iz domaćeg šampionata pružili dobar otpor Amerikancima u San Dijegu. Bez mnogo šansi na "Kvalkom areni" – 0:0.

"Superligaška", odnosno "B", reprezentacija Srbije se iz SAD vraća neporažena.

Nacionalni tim Srbije sastavljen od fudbalera iz domaćeg prvenstva odigrao je solidan meč protiv reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država - koju su takođe uglavnom činili igrači iz njihovog šampionata, ali sa daleko većim iskustvom u "A" selekciji.

Publika na "Kvalkom areni" nije videla naročito lep fudbal sa mnogo šansi, mahom se igralo na "centru" uz dosta prekršaja, ali je meč bivao sve bolji kako se bližio kraj.

Baš kada će semafor na stadionu pokazati da počinje nadoknada vremena "sevnula" je kontra naše reprezentacije, Jovanović se našao u najboljoj šansi na meču, ali je šutirao u golmana. Opustili su se "orlovi" tada i umalo je SAD poveo preko Pontijusa...

Bile su to najbolje šanse na čitavom meču, na kome na kraju nije bilo golova.

SAD – SRBIJA 0:0

"Orlovi" nisu oduševili, ali su ostavili daleko bolji utisak od onoga protiv Katara (0:3).

Parirali su Amerikancima, a u nesadržajnom prvom poluvremenu možda su i oštećeni.

Jovan Đokić je bio u prodoru, a nakon što je oboren u kaznenom prostoru, glavni sudija je pokazao na slobodan udarac i napravio jasnu grešku. Naši igrači se nisu bunili...



U nastavku je Klještan probao jednom glavom, potom je Marko Mrkić bio u dve šanse, naročito je bila opasna ona nakon dobre lopte Ćirkovića sa desne strane, ali na kraju su najbolje imali Jovanović i Pontijus.

Slavoljub Muslin je iskoristio 16 od 17 pozvanih igrača, pa nije nastupio samo rezervni golman Ognjen Čančarević iz Radnika iz Surdulice.

Meču u San Dijegu prisustvovalo je čak 30.000 navijača.

SRBIJA:
Manojlović, Miletić, Maraš, Ćalasan (od 56. Simonović), Plavšić (od 80. L. Jovanović), Ćirković, Panić, Paločević (od 66. Alivodić), Đokić (od 74. Jevtović), Gobeljić (od 85. Klisura) i S. Jovanović (od 66. Mrkić).

SAD: Rimando, Garza (od 70. Vilafanja), Maršal, Birnbaum, Zusi, Bredli, Džouns (od 46. Letget), Nagbe (od 87. Agudelo), Bedoja (od 65. Pontijus), Klještan (od 78. Fejhaber) i Altidor (od 74. Moris).

PROMENE REZULTATA:

- Sadržajnije drugo poluvreme, umalo golovi u nadoknadi, ali ništa od toga - 0:0!

- Posle prvih 45 minuta bez golova, ali i bez većih šansi. Amerikanci su imali jedan opasan napad, a Srbija je možda oštećena za jedanaesterac. Sve u svemu, vrlo nesadržajno poluvreme je iza nas. Nije se nagledala fudbala publika u San Dijegu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC