• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ešli Jang može da ide, Murinjo odbio Kineze

Autor mondo.rs

Ešli Jang je na izlaznim vratima Mančester junajteda, Murinjo bi da ga zadrži. Portugalac otkrio da su ga želeli Kinezi. "Neko će prihvatiti manji novac jer voli fudbal, a neko će otići tamo, jer voli novac".



Mnogi su tipovali na Bastijana Švajnštajgera, ali trener Žoze Murinjo otkrio je ime jedinog fudbalera koji ima dozvolu da napusti Mančester junajted ove zime. Naravno, osim onih koji su već otišli, poput Memfisa Depaja (prešao u Lion za 25 miliona evra, uz klauzulu da može da bude vraćen) ili Morgana Šniderlina (prešao u Everton).

Reč je o krilnom napadaču, 31-godišnjem Ešliju Jangu, koji ima ugovor sa Junajtedom do 2018. godine.

Murinjo je izjavio da ne želi da Jang ode, ali i da odluka ne zavisi više samo od njega.

"Jedini igrač koji bi još, možda, mogao da ode, a ja ću čekati do 31. januara u ponoć, jeste Ešli Jang. Voleo bih da ostane sa nama. Neću biti srećan ako ode, ali koliko sam informisan on je jedini koji ima mogućnost da ode. Još ne znam da li će ostati. Da se (samo) ja pitam, on bi ostao", rekao je Murinjo za klupski sajt povodom informacija da je Jang tražio od kluba da bude stavjen na transfer-listu.

U drugom intervjuu, 54-godišnji Portugalac je otkrio da je imao "bogatu ponudu" da bude trener u Kini, ali da ju je odbio.

"Želeli su me u Kini, ali sam odbio. Ne kritikujem nikoga ko se odluči da ode na Daleki istok. To je njihov život, njihova stvar. Vidim da su ostali treneri u Premijer ligi kritični prema tome, ali ja nisam", rekao je Murinjo u intervjuu za GQ magazin.

Portugalac je, doduše, rekao da jeste zabrinut mogućim masovnijim odlivom igrača u Kinu, ali i da se nada da će mnogi odoleti novcu.

"Ako pregovarate sa fudbalerom i ponudite mu, na primer, pet miliona funti po sezoni, a oni tamo 25 miliona, onda ste u velikom problemu. Možda će neko i pristati na tih pet miliona, jer voli fudbal. Ili 25 miliona jer više voli novac. Naravno da sam zbog toga zabrinut, jer oni mogu da ponude takve ugovore koji su u Evropi misaona imenica".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC