• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedna majstorija je premalo protiv Reala

Autor mondo.rs

Napoli uspeo da povede, ali ne i da ostvari povoljan rezultat za revanš.

Real Madrid želi sedmo uzastopno četvrtfinale Lige šampiona, a Napoli prvo ikada. Kako stvari stoje posle prve utakmice, Madriđani su bliži ostvarenju cilja.

Real Madrid - Napoli 3:1 (1:1). Revanš je 7. marta u Italiji.

Gosti su uspeli da povedu sjajnim golom Lorenca Insinjea, međutim, brzo je stiglo izjednačenje, a u drugom poluvremenu Real je bio bliži četvrtom, nego Napoli drugom golu.

Iako je italijanski predstavnik prvi zatresao mrežu, ispostavilo se da je Karim Benzema bio taj koji je najavio epilog ove utakmice posle svega 22 sekunde igre. Francuski napadač imao je dobru šansu posle prodora Kristijana Ronalda, ali je šutirao pravo u Pepea Reinu.

U 11. minutu Insinje je u izuzetno pametnim potezom u gol pretvorio dodavanje Mareka Hamšika. Dobro je video gde se nalazi Kejlor Navas i udarcem iz prve sa velike udaljenosti uhvatio ga "na krivoj nozi".

Prednost, ipak, nije dugo trajala pošto je posle tri propuštene prilike, Karim Benzema u 19. minutu uspeo konačno da se upiše u strelce. Karvahal je centrirao, Albiol bio kratak u skoku, a iskusni napadač dobro postavljen i koncentrisan.

Madriđani su posle tog gola potpuno preuzeli inicijativu i držali je do kraja utakmice. Za sigurnu pobedu pred revanš dovoljno im je bilo desetak minuta drugog poluvremena, pošto su brzim golovima Tonija Krosa (49. minut, plasirana lopta po zemlji na povratno dodavanje RonaldaI) i Kasemira (54. minut iz snažnog voleja) stigli do 3:1.

Napolitancima nije pomogla podrška velikog broja navijača na tribinama Santjago Bernabea (oko 10.000 ih je doputovalo u Madrid, ali su na raspolaganju imali "samo" 4.000 ulaznica), kao ni legendarni Dijego Armando Maradona koji je bio u loži, dok je razlog za zadovoljstvo imao najbolji španski teniser Rafael Nadal, takođe prisutan među poznatim gledaocima ove utakmice.

Nema sumnje da Madriđane očekuje "pakao" na jugu Italije, ali moraće predstavnik Serije A dobro da se pomuči u revanšu da bi nadoknadio dva gola razlike. Po prikazanom ove srede, Real je kvalitetniji  tim.


REAL MADRID: Navas - Karvahal, Ramos (71. Pepe), Varan, Marselo - Kros, Kazemiro, Modrić - Rodrigez (76. Vaskez), Ronaldo, Benzema (81. Morata).

NAPOLI: Reina - Hisaj, Albiol, Kulibali, Gulam - Zjelinski (75. Alan), Dijavara, Hamšik (86. Milik) - Kaljehon, Mertens, Insinje.

TOK UTAKMICE:

- Kraj.

- Odlična prilika za Marsela u 85. minutu, ali je Brazilac odlučio da asistira ka Morati umesto da šutira, što se nije ispostavilo kao dobro.

- Poništen gol Napoliju u 81. minutu zbog ofsajd pozicije Kaljehona! Bila je to ispravna odluka slovenačkih sudija.

- Još oko 15 minuta nade za goste da mogu do povoljnijeg rezultata pred revanš.

- Velika šansa za Drisa Mertensa da smanji zaostatak u 68. minutu. Kaljehon mu je odlično ostavio loptu, ali je iz dobre pozicije, po sredini, šutirao visoko, visoko preko gola...

- Posle trećeg gola opao je tempo igre, ali Madriđani su ti koji kontrolišu dešavanja na terenu. Moraće Napolitanci dobro da se pomuče da bi nešto promenili. U toku je 65. minut.

- GOOOL! Ream Madrid vodi 3:1 od 54. minuta, posle snažnog volej udarca Kazemira.

- GOOOL! Real Madrid vodi 2:1 od 49. minuta, golom Tonija Krosa. Kristijano Ronaldo je odigrao povratno dodavanje, a Nemac sa 14-15 metara plasirao loptu u ugao Reininog gola.

- Umalo 2:1 za Real u 42. minutu. Ponovo su u centru pažnje bili Ronaldo i Benzema, ali je Reina uspeo da zakači loptu posle šuta Francuza i uz pomoć stative skrene je u korner. Posle centrašuta iz ugla u prilici se našao i Rafael Varan, međutim, nije se dobro snašao pred golom Napolija.

- Real Madrid je bolji i opasniji, ali Napoli ima rezultat koji mu odgovara. Uz to, gosti koriste svaki priliku da organizuju kontranapad i zaprete golu Kejlora Navasa. Još oko pet minuta do odlaska na odmor.

- Odličnu šansu imao je Kristijano Ronaldo u 28. minutu posle dodavanja Luke Modrića, ali je šutirao visoko preko gola.

- GOOOL! Real Madrid stiže do izjednačenja u 19. minutu pogotkom Karima Benzeme posle udarca glavom na centaršut Daniela Karvahala. Raul Albiol je bio kratak u skoku, što je kaznio francuski napadač.

- Još jedna šansa za Benzemu, opet na dodavanje Ronalda, ali šut glavom u 12, minutu nije bio precizan. Kao ni minut kasnije, kada je francuski napadač pokušao udarcem sa distance.

- GOOOL! Napoli vodi 1:0 golom Lorenca Insinjea u 8. minutu. Sjajno je reagovao napadač gostiju na dodavanje Mareka Hamšika, primetio da Kejlor Navas nije najbolje postavljen i lukavim udarcem iz prve uspeo da pogodi metu.

- Uzvraćaju gosti u 4. minutu. Iz svog najjačeg oružja - kontranapada, ali je Kelor Navas na vreme istrčao i presekao dodavanje kroz njegov kazneni prostor.

- Samo 22 sekunde trebalo je Realu da zapreti! Učinio je to Karim Benzema udarcem iz prve posle prodora Kristijana Ronalda po levoj strani, ali je Pepe Reina odlično reagovao.

- Glavni sudija je Damir Skomina iz Slovenije.

LIGA ŠAMPIONA, osmina finala:

Real Madrid – Napoli 3:1 (1:1)
/Benzema 19, Kros 49, Kazemiro 54 - Insinje 8/

Bajern Minhen – Arsenal 5:1 (1:1)
/Roben 11, Levandovski 53, Alkantara 56, 63, Miler 88 - Sančez 30/

utorak, 14. februar:

Benfika – Borusija Dortmund 1:0 (0:0)
/Mitroglu 48/

PSŽ – Barselona 4:0 (2:0)
/Di Marija 18, 55, Draksler 40, Kavani 72/

utorak, 21. februar:

Mančester siti – Monako
Bajer Leverkuzen – Atletiko Madrid

sreda, 22. februar:

Porto – Juventus
Sevilja – Lester siti

Revanši će biti odigrani 7, 8. 14. i 15. marta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC