• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bucko" zbog šale zaradio otkaz, a tu je i istraga

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Pokrenuta istraga protiv rezervnog golmana Satona. "Bucko" je na kraju morao i da napusti klub.

Britanska državna Komisija za klađenje istražuje da li je rezervni golman petoligaša Satona, Vejn Šo, prekrišio pravila o klađenju, nakon što je tokom utakmice sa Arsenalom pojeo pitu, preneli su britanski mediji.

Saton je u ponedeljak uveče na svom terenu izgubio od Arsenala 0:2, a korpulentni Šo je snimljen kako za vreme drugog poluvremena jede pitu. Pre utakmice jedna kladionica ponudila je kvotu 8:1 da će Šo pojesti pitu uživo u programu.

Šo je to učinio u 83. minutu utakmice dok je stajao pored klupe za rezervne igrače.

On je priznao da je pre utakmice znao da postoji takva ponuda u kladionici, ali je rekao da je to uradio iz šale.

Komisija za klađenje je pokrenula istragu, a i Fudbalski savez Engleske (FA) razmatra mere.

"Integritet u sportu nije šala i pokrenuli smo istragu kako bismo utvrdili šta se tačno dogodilo", rekao je direktor Komisije Ričard Votson.

Šo je rekao da je pre utakmice znao za kvotu.

"Par momaka mi je pre utakmice pitalo o kvoti 8:1 za pitu. Rekao sam da ne znam, ali da nisam ništa jeo ceo dan i da bih možda mogao kasnije nešto da pojedem. Posle toga sam video kvotu i hteo da se malo našalim. Obavili smo sve izmene, a i gubili smo 0:2. Otišao sam u kuhinju u poluvremenu, spremili su mi pitu sa mesom i krompirom", rekao je Šo za Independet.

"Mislim da je par ljudi uplatilo, ali nama iz Saton junajteda nije dozvoljeno da se kladimo. Mislim da su neki prijatelji i par navijača uplatili novac, ali to je bila samo šala. Nadam se da će me čekati pita i pinta u lokalnom pabu kada se vratim", dodao je Šo.

Trener Satona Pol Dosvel rekao je da nije zadovoljan što je jedan od njegovih igrača bacio u senku ekipu.

"Vejn je postao svetska super zvezda jer ima 130 kilograma. On je na osnovu toga želeo dodatnu pažnju medija. Mislim da nas to nije prikazalo u najboljem svetlu", rekao je Dosvel.

Zbog svega ovoga uprava Satona zatražila je od Šoa, koji je obavljao i funkciju trenera golmana, da napusti klub što je on i prihvatio, prenose britanski mediji.

"Vejn Šo je podnio ostavku nakon onog sinoćnjih događaja i medijske pažnje koju je izazvao. Rekao nam je da potpuno razumije poziciju u koju je doveo klub. Razočarani smo što se rastajemo na ovakav način. Zahvalni smo mu na svemu što je uradio za klub i želimo mu sreću u budućnosti", saopšteno je na zvaničnom sajtu Saton junajteda.

Klub je našao i način da mu se zahvali i oprosti od njega na simpatičan način.

Umjesto kratkog pojedinačnog opisa; kada je došao u klub, koja mu je pozicija i osnovnih karakteristika koje su još juče stajale pored njegovog imena, sada stoje samo dvije riječi - NAJBOLJI GOLMAN.

Fudbalski savez Engleske zabranjuje igračima da se klade na utakmice u bilo kojem obliku i da daju informacije koje bi mogle da pomognu klađenje.

Britanski mediji naveli su da nema indicija da je Šo zaradio novac, ali da je moguće da je kladionica isplatila petocifreni iznos na opkladu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC