• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Meša: Bez gluposti protiv Gibraltara

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Protiv Gibraltara nećemo apsolutno ništa eksperimentisati. Igraće u tom trenutku najbolji". kaže selektor Bosne i Hercegovine.

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević izjavio je da protiv Gibraltara "zmajevi" neće apsolutno ništa eksperimentisati.

"Igraće u tom trenutku najbolji. Ozbiljno ćemo se pripremiti za meč jer ne smijemo napraviti glupost, kakva nam se znala desiti sa autsajderom ranije u nekim kvalifikacijama", podvukao je populkarni Meša.
BiH će ugostiti Gibraltar u petom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018” u Zenici 25. marta, a do tada Baždarević se nada da će pojedini reprezentativci poboljšati formu i više igrati u svojim klubovima.

”Iako igramo protiv Gibraltara ozbiljno ih doživljavamo. Moramo bez većih problema uzeti tri boda i onda čekati Grke u junu, u možda i najvažnijoj utakmici kvalifiakcija za Mundijal u Rusiji”, istakao je Baždarević, dodavši:

”Puno puta smo pričali o tome i realno je da se sa Grcima do kraja kvalifikacija borimo za drugo mjesto i baraž. U svakoj utakmici do kraja kvalifikacija tražićemo tri boda i ići na pobjedu.”

Tri dana nakon Gibraltara BiH će u prijateljskoj utakmici biti gost Albanije u Elbasanu.

”Protiv Albanije oprobaćemo neke igrače, neke od onih koje smatramo da bi trebali biti budućnost reprezentacije BiH. Igraćemo protiv kvalitetnog protivnika, ekipe koja je bila učesnik posljednjeg Evropskog prvenstva i vidjećemo koliko neki mogu pružiti, odnosno koliko na njih možemo računati. Za to i služe prijateljske utakmice”, kazao je Baždarević.

Na pitanje koji bi mladi igrači mogli dobiti poziv za meč protiv Albanije, nije želio da govori o imenima.
”Ne bih o imenima. Imam još vremena da odlučim. Pratim puno igrača. Nastojim vidjeti sve, da nekoga ne promašimo. Sa nama će biti momci koji bi u budućnosti mogli biti standardni, važni elementi u reprezentaciji BiH”.

Uoči nastavka kvalifikacija za Mundijal raduju ga izuzetno dobre forme kapitena BiH Edina Džeke u Romi, kao i Miralema Pjanića u Juventusu.

”Oni su vrhunski igrači i ljudi. O njima imam veoma visoko mišljenje. Isto sam govorio i kada nisu bili u ovoj formi i kada su ih pojedini osporavali. Volio bih i da drugi naši igrači idu daleko kao Džeko i Pjanić, oni koji su nosioci našeg fudbala u Evropi”, izjavio je Baždarević, te naglasio:

”Brine me što puno naših do sada standardnih reprezentativaca ne igra u posljednje vrijeme standardno u klubovima. Imamo mnogo problema, pogotovo defanzivno. Međutim, vjerujem da će se to uskoro promijeniti, odnosno prvenstveno do kraja sezone kada nas 9. juna očekuje duel sa Grcima”.

Baždarević nije htio konkretno govoriti o budućem reprezentativnom statusu veterana Emira Spahića, koji nakon raskida ugovora sa HSV-om nema klub i nije u takmičarskoj formi.

”Razgovarao sam sa Emirom i posjetiću ga u narednim danima. Hoće li biti na spisku za Gibraltar?! To neću reći u javnosti prije nego sa njim razgovaram. Red je, čovjek je tolike godine u reprezentaciji, bio je dugogodišnji kapiten i zaslužuje respket. Da ima klub, da igra, dileme niti u jednom momentu ne bi bilo”, kazao je Baždarević.

Istakao je i kako se planirao žaliti na kaznu UEFA koja ga je suspendovala utakmicu ”zbog ponašanja u i nakon susreta sa Grčkom u Atini”.

”Ni danas ne znam zbog čega sam konkretno kažnjen. No, odustao sam od žalbe, ne želim dodatno dizati tenzije i idemo dalje. U utakmici sa Gibraltarom ekipu će voditi stručni štab predvođen najiskusnijim od njih Draganom Perićem i ne sumnjam da će tokom utakmice obaviti dobar posao i da ćemo pobijediti".

Baždarević je proteklih dana pratio i prve utakmice UEFA Lige šampiona. Pohvalno je govorio o klubovima iz šampionata Francuske, izrazivši nadanje da će i PSŽ i Monako proći u četvrtfinale najjačeg evropskog takmičenja.

”PSŽ nije iznenađenje za mene. Pratim ih stalno. Imaju fantastične fudbalere. Nije iznenađenje fantastična igra Pariza protiv Katalonaca. U pobjedi PSŽ-a 4:0 iznenađenje je loša i neprepoznatljiva igra Barselone. Monako je odigrao odličnu utakmicu do 70. minuta u Engleskoj protiv Mančester sitija. Umjesto da povedu 3:1 i pobijede 5:1, promašili su penal i onda izgubili 3:5. To je fudbal. Gledali smo jednu od boljih utakmica ikada i zbog toga vjerujem da Monako nije bez šansi u revanšu u Kneževini”, istakao je Baždarević, kazavši da su i dalje glavni favoriti za titulu Real Madrid i Bajern.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC