• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nik Kirjos pobedio i Novaka Đokovića!

Autor mondo.rs

Posle Rodžera Federera i Rafaela Nadala, pretemperamentni Australijanac dobio je i prvi susret sa Novakom Đokovićem. Hladno rukovanje na kraju.

Fantastičnim servisima, kojima je rešavao skoro svaku neprijatnu situaciju i nadoknađivao nešto veći broj izgubljenih poena u razmenama sa drugim teniserom sveta, mladi i povremeno pretemperamentni (6) Nik Kirjos doveo je (1) Novaka Đokovića u situaciju da servira za ostanak u meču posle sat i 45 minuta ravnopravne borbe.

Iako je od početka meča četvrtfinala ATP turnira u Akapulku davao sve od sebe i "čupao se" iz brojnih nelagnodnih situacija, svetski broj dva itekako je pomogao Australijancu da završi posao - dve neiznuđenje greške bekhendom u mrežu, jedan čist forhend u aut i potom tek jedan viner rivala za brejk, set i meč:

Đoković - Kirjos 6:7 (9:11), 5:7.



Trenutno 17. teniser sveta, negde između skandala na koje je već navikao ljubitelje tenisa, zabeležio je pobede u prvim susretima sa Rodžerom Federerom, Rafaelom Nadalom i sada Đokovićem, srušivši tako trojicu svakako najvećih tenisera generacije koja je "igrala" pre nego što je on stupio na veliku scenu.

Videćemo u kojoj je meri ovo nagoveštaj Kirjosovog uzleta do visina na kojima su već duže od decenije navedena trojica velikana.

Dileme nema - kako sada stoje stvari u svetskom tenisu, kada je fokusiran (a, prvi susret s Đokovićem u karijeri očigledno ga je maksimalno motivisao i usresredio na igru), kada je raspoložen, kada servira kao što je servirao prethodne noći u mondenskom meksičkom letovalištu, za Kirjosa je malo šta nemoguće na ATP turu.

U situaciji kada Đoković, iako je odigrao solidan meč, i dalje nije "onaj" od pre godinu i više dana, Kirjosova odlična igra pre svega na servis gemove bila je dovoljna za polufinale turnira čiji je nagradni fond 1.491.310 dolara i gde će pobedniku, pored 500 bodova, pripasti i nagrada od 321.290 dolara, dok finalisti ide 300 bodova i 157.510 dolara.

Pogledajte drugi set.

Kirjos Djokovic
Izvor: YouTube


Đoković i Kirjos često su sparingovali na treninzima 2014. i 2015. godine, ali im se putevi do ovog marta 2017. nisu preplitali na turnirima. U međuvremenu, ne jednom, Australijanac grčkog porekla imao je nekorektne komentare i o Đokoviću, između ostalog insinuirao je da se naš as dopinguje, pa otuda ne treba da čudi prilično hladan pozdrav na kraju susreta, kada su se rukovali na mreži.

Rezultati četvrtfinala:

(1/WC) Novak Đoković - (6) Nik Kirjos 6:7 (9:11), 5:7
(4) Dominik Tim - Sem Kveri 1:6, 5:7

(3) Marin Čilić - Stiv Džonson povreda Džonsona
(1) Rafael Nadal - (Q) Jošihito Nišioka 7:6 (7:2), 6:3

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC