• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Uroš Đurđević među "orlovima"!

Autor mondo.rs

Selektor reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin za kvalifikacioni meč protiv Gruzije pozvao i napadača Partizana.

 Uroš Đurđević na spisku reprezentacije Srbije Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Zaslužio je!

Napadač Partizana Uroš Đurđević, koji je u sjajnoj formi, "primorao" je selektor A tima Srbije, Slavoljuba Muslina da ga uvrsti u spisak kandidata za meč protiv Gruije, 24. marta u kvalifkacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Đurđević je ove sezone u Superligi postigao 12 golova i drugi je strelac prvenstva, iza klupskog druga Leonarda (13 golova).

Uz njega, Muslin je uvrstio u ekipu još jednog debitanta - Mijata Gaćinovića, nekadašnjeg učenika i prvotimca Vojvodine, a danas člana nemačkog bundesligaša Ajntrahta, za koji redovno nastupa cele sezone.

Krilni napadač član je i zlatne generacije "orlića" koja je na Novom Zelandu postala šampion sveta.

"Ni Đurđević, ni Gaćinović, naravno, nisu nepoznati za mene. Đurđević se nametnuo golovima u našem prvenstvu, ponašanjem, igrom i u mladoj reprezentaciji. Mijat igra već dve godine standardno u jednom od najjačih prvenstava, takav igrač nam treba. U klubu igra u sistemu sa tri igrača u napadu, to nam takođe odgovara", rekao je Muslin novinarima.

Dodao je da je možda moglo da bude još igrača iz mlade reprezentacije, ali...

"Pokušao sam da ih ne uzimam. Imaju novog selektora (Nenada Lalatovića, prim .aut.) i treba im vremena da se naviknu jedni na druge Zato sam procenio da je zasad bolje da budu dva igrača. Ako, ne daj bože, bude neke povrede, onda ću možda pozvati i još nekoga", dodao je selektor A reprezentacije Srbije.

Muslin je izrazio zadovoljstvo zbog uspeha "Orlića" - plasmana na završni turnir Evropskog prvenstva, ali i istakao da mu je žao što ne može da više članova U-21 selekcije pozove u svoj tim.

Mlada reprezentacija Srbije igraće na Evropskom prvenstvu u Poljskoj od 16. do 30. juna, u grupi sa Španijom, Portugalom i Makedonijom.

"Iako mi je drago što će igrati Evropsko prvenstvo, sa druge strane mi je i žao, jer nisam mogao više njih da zovem. Vrata ostaju otvorena svima. Pratim ih sa saradnicima i direktno".

Evo celog spiska:

GOLMANI: Vladimir Stojković (Notingem forest), Predrag Rajković (Makabi Tel Aviv), Aleksandar Jovanović (Arhus).

ODBRANA: Branislav Ivanović (Zenit), Jagoš Vuković (Konjaspor), Stefan Mitrović (Gent), Nikola Maksimović (Napoli), Aleksandar Kolarov (Mančester siti), Ivan Obradović (Anderleht), Uroš Spajić (Anderleht), Antonio Rukavina (Viljareal).

SREDINA: Ljubomir Fejsa (Benfika), Luka Milovojević (Kristal Palas), Nemanja Radoja (Selta), Nemanja Matić (Čelsi), Dušan Tadić (Sautempton), Filip Kostić (Hamburg), Zoran Tošić (CSKA Moskva).

NAPAD: Lazar Marković (Hal siti), Aleksandar Mitrović (Njukasl), MIjat Gaćinović (Ajntraht), Andrija Pavlović (Kopenhagen), Uroš Đurđević (Partizan).

Izvor: MONDO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC