• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džikićev izazov: Vidimo se za 14 dana!

Autor mondo.rs

Trener Partizana najavio povratak u Zagreb na "majstoricu" protiv Cedevite. Luković nije povredio skočni zglob, već je dobio udarac u potkolenicu.

Aleksandar Džikić postavio je izazov sebi i svom timu, samo desetak minuta posle poraza u prvoj polufinalnoj utakmici plej-ofa ABA lige.

Cedevita je u subotu slavila rezultatom 83:76, nakon vođstva od 23 poena početkom drugog poluvremena, a trener Partizana izrazio uverenje da će se 1. aprila u Zagrebu igrati treći, odlučujući meč.

"Izgubili smo, Cedevita vodi 1:0. Dobro su spremili utakmicu, kao da su sinoć gledali naš trening, ne daj bože", počeo je Džikić izlaganje na konferenciji za novinare.

"Što se nas tiče, prvo i drugo poluvreme su bili malo drugačiji. U prvom su oni, zanimljivo, šutnuli 20 slobodnih bacanja i bili na plus 19. U drugom nisu i mi smo bili na dve lopte (od preokreta - prim.aut), što ne umanjuje njihovu pobedu. Ali, imamo jedan problem, a to je što mi stvarno volimo da dođemo ovde, pa ćemo morati da se vratimo. Za 14 dana se vidimo", smelo je izjavio strateg crno-belih.

Usledilo je pitanje, zašto je tako siguran u pobedu u revanšu, zakazanom za iduću subotu?

"Zato što verujem u ovo što radimo. A i da ne dođemo, nije katastrofa".

"Jesmo bili dobar protivnik večeras? Jesmo bili u minusu, jesmo se vratili, jel bilo svega i svačega. Prema tome, dobra tekma, ljudi, to je ono što ide sa nama".

Džikić je Cedeviti zadao dosta glavobolje igrajući sa niskom petorkom, u kojoj je "petica" bio Novica Veličković.

"Mi smo smanjili petorku iz potrebe i to je dalo rezultata, ali mislim da je moglo i bolje. Ako budemo ponovo to koristili, verovatno ćemo igrati sa još više prodora", rekao je trener Partizana.

"Očekujem da u Pioniru šutiramo bolje od 2/18 za tri u prvom poluvremenu. Kada smo malo napravili balans između šuta za dva i za tri poena, izgledalo je bolje".


Povreda Uroša Lukovića, pretrpljena posle samo dvadesetak sekundi utakmice, drugačija je nego što se pretpostavljalo na osnovu viđenog u TV prenosu.

"Prvi kontakt, klizeći Žganeca, nije bio faul - možda, neću da ulazim u to - ali znam da je čovek posle toga izašao iz igre. Da se razumemo, nije bio skočni zglob, nego potkolenica, znači udarac. To je nešto novo, to ove sezone nismo imali".

Status najboljeg Partizanovog centra ove sezone za ostatak polufinalne serije trebalo bi da bude poznat po povratku u Beograd.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC