• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Harden ukrao pobedu sjajnom Jokiću!

Autor mondo.rs

Posle drame u Koloradu, drama i u Teksasu. Jokić blizu tripl-dabla, ali je poslednju reč imao "Brada" koji je praktično sam doneo trijumf Hjustonu. Pogledajte.

Denver Nagetsi bili su u seriji od četiri pobede, odnosno sedam trijumfa u devet nastupa, ali su onda naleteli na Hjuston Roketse i Džejmsa Hardena.

Nakon što je tim iz Teksasa bio bolji u Koloradu 105:109, uz tripl-dabl i 40 Hardenovih poena, prethodne noći u Hjustonu presudio je "Bradin" "coast to coast" poen za pobedu na 2,4 sekunde pre kraja dramatične četvrte četvrtine – 125:124.

Nagetsi su u "Tojota centru" imali poen prednosti i loptu u rukama na 30 sekundi pre kraja, ali je posle loše organizovane akcije Džamir Nelson bacio "air ball", "Brada" Harden se nekako dokopao lopte i pretrčao teren za nekoliko sekundi, pre nego je neometan postigao sedmi uzastopni poen u ludoj završnici, odnosno 11. od poslednjih 14 Hjustona za pobedu.



"Trčao sam jako brzo. Osetio sam se kao Usein Bolt", rekao je Harden posle meča u kom su mu nedostajala tri skoka za 20. tripl-dabl u sezoni: 39 poena, sedam skokova i 11 asistencija za novi trijumf protiv Denvera, trećeg najboljeg napada u ligi.

DENHOU
Izvor: YouTube



"Drugo poluvreme je bilo kao 'Okršaj kod Ou-Kej korala', ko će postići više poena... Mrzim takve utakmice naročito kada igrate protiv trećeg tima Zapada, na njegovom parketu, a vi ste ti koji forsirate i grešite, vi ste ti koji pokušavate da zadržite korak s njima. Ali, uprkos svemu tome, imali smo šansu", rekao je trener Nagetsa, Majkl Maloun.

Od kada je Erik Gordon pogodio dvojku za 111:106, na 4:58 do kraja, osim Hardena, koš Denvera pogodio je samo još Patrik Beverli, trojku, za 118:111. Sve pre i posle toga bilo je Hardenovih ruku delo, što ne bi bilo dovoljno za pobedu da se Nagetsi nisu "ponudili" u situaciji kada su već imali pobedu u džepu.

Naš as Nikola Jokić imao je značajnu ulogu u finišu utakmice, ali nije dobio loptu u poslednjem napadu. Na 2:20, Jokić je pogodio za 120:116, potom asistirao Vilu Bartonu za trojku, u trenutku kada su Roketsi krenuli da ga udvajaju, što je Barton iskoristio i pogodio za 123:121, a onda su na ulasku u poslednji minut Nagetsi odigrali dug napad, koji je Barton završio polaganjem uz faul Gordona, za ukupno tri poena i vođstvo od 123:124.

Nije bilo dovoljno, iako je Harden na 31 sekund pre kraja promašio polaganje i pružio priliku Denveru da završi meč. I posle toga, gosti su imali sasvim dovoljno vremena, 2,4 sekunde, da stignu u poziciju za šut, ali…

Harden je presekao pas Mejsona Plamlija i meč je bio gotov.


Poput Hardena, i Jokić je koketirao sa tripl-dabl učinkom, za 40 minuta na parketu ubacio je 22 poena (7/14 iz igre), imao 13 skokova, osam asistencija, blokadu, ali i pet izgubljenih lopti.

Pogledajte Jokićeve poteze.

Jokić
Izvor: YouTube



Geri Heris pogodio je deset od 16 šuteva za rekord karijere od 28 poena, Barton sa klupe doneo 24 uz šut 4/5 za tri, ali i sedam skokova i osam asistencija, a značajnu rolu imao je Huan Ernangomez sa 15 poena i pet skokova.

Zatajili su Mejson Plamli (četiri poena, sedam skokova) i naročito Nelson, koji je do pet poena, šest skokova i četiri asistencije stigao uz šut 2/9 iz igre i još tri izgubljene lopte.

Roketsi su na kraju imali šestoricu "dvocifrenih", jer su se iza Hardena (koji je doduše šutirao 13/29) poređali Gordon sa 18, Beverli i Trevor Ariza sa po 14, Klint Kapela sa 12 i Rajan Anderson sa deset poena.

Roketsi su "opalili" 38 trojki i ubacili 17, Nagetsi postigli 12 od 29, a 21 izgubljena lopta ekipe pretvorena je u 27 poena na drugoj strani iz kontri.

Denver sada dočekuje Klivlend Kavalirse. Pitanje je da li će se Danilo Galinari (koleno) i Vilson Čendler (prepone) oporaviti do noći između srede i četvrtka, dok je izvesno da Derel Artur neće biti spreman za naredni meč sa šampionom.

U trci za osmom pozicijom, koja poslednja vodi u plejof, Denver (33-37) sada ima potencijalno isti skor kao i zahuktali Portland Trejblejzersi (32-37), koji su dobili osam od poslednjih deset mečeva. Dalas Meveriksi su isto blizu sa 30-39.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC