• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preokret Troickog, Lajović brzo izgubio

Autor mondo.rs

Prethodne noći dvojica tenisera iz Srbije nastupila su na Mastersu u Majamiju.

Viktor Troicki je uspeo, Dušan Lajović nije.

U prvom kolu Mastersa u Majamiju, sa kojeg se branilac titule Novak Đoković povukao zbog povrede lakta, Troicki je napravio preokret u meču sa 82. teniserom sveta, Tijagom Monteirom, i zakazao duel sa (3) Milošem Raonićem u drugom kolu.

Iste noći, između srede i četvrtka, Lajović nije uspeo da se izbori sa servisima visokog Južnoafrikanca, 74. tenisera sveta, Kevina Andersona, koji je pobedom u dva seta izborio meč sa (2) Keijem Nišikorijem.

Troicki - Monteiro 5:7, 6:3, 6:1
Lajović - Anderson 2:6, 5:7

Masters u Majamiju igra se za ukupni nagradni fond od 7.669.423 dolara.

Srbin i Brazilac odigrali su 11 gemova bez brejk lopte, a kada je Troicki trebalo da servira za taj-brejk u prvom setu, pri rezultatu 5:6, Monteiro je prvi stigao do brejk, odnosno set lopte i iskoristio tu jednu šansu koja mu se ukazala.

Troicki je odgovorio snažno i dva puta "brejknuo" rivala u drugom setu za 1:1, da bi mu potom bilo potrebno čak šest meč lopti da završi posao u prvom duelu u karijeri sa 22-godišnjim Monteirom. Četiri meč lopte propustio je jureći brejk pri rezultatu 5:0, ali je iskoristio drugu servirajući kod 5:1 u trećem setu.

Ova pobeda itekako je značila Troickom, koji je na poslednja tri turnira gubio već u prvom izlasku na teren - Roterdam (Rišar Gaske), Dubai (Giljermo Garsija-Lopez) i Indijan Vels (Aleksandr Dolgopolov).

Sada ga očekuje meč sa Raonićem, sa kojim je igrao četiri puta i zabeležio jednu pobedu, u oktobru 2015. u Pekingu.

Lajović, 85. igrač sveta, do glavnog žreba Majamija stigao je kroz kvalifikacije pobedama nad Gregom Žemljom i Nikolasom Kikerom, ali za Andersona nije imao rešenja. Prvi set izgubio je bez da je imao brejk loptu, trpeći brejkove u drugom i osmom gemu, dok je u drugom setu pri rezultatu 2:2 napravio brejk, poveo potom 4:2, ali izgubio pet od narednih šest gemova za poraz od 7:5.

Anderson je meč lopte imao pri vođstvu 4:5, na servis Lajovića, međutim posao je morao da završi u 12. gemu i to nakon što je pre toga srpski teniser imao dve brejk lopte na 5:5.

Na turniru u Ki Biskejnu pobedniku pripada 1.175.505 dolara, finalisti 573.680, a polufinalistima 287.515. Organizatori ovog Masters turnira daruju i kvalifikante, pa je Lajović tako za dve pobede u kvalifikacijama zaradio 6.102 dolara, a za plasman u prvo kolo još 13.609 dolara.

Troicki je plasmanom u drugo kolo već zaradio 22.325 dolara.

Andre Agasi i Novak Đoković rekorderi su sa po šest titula na Floridi, na kojoj je Đoković od 2011. do ove godine zabeležio samo jedan jedini poraz, 2013. od Tomija Hasa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC