• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRVA LIGA RS: Borac kod "imenjaka"

Autor mondo.ba

Banjalučki Borac u subotu u 15 časova gostuje kod "imenjaka" iz Šamca u 19. kolu Prve lige Republike Srpske.

 Prva liga RS (19. kolo): Borac Šamac dočekuje Borac Banjaluka Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Sve osim ubjedljivog trijumfa izabranika Vuleta Trivunovića u subotnjoj utakmici bilo bi veliko iznenađenja, iako su sa Gradskog stadiona u Banjaluci pozvali na oprez jer "svi žele da što bolje predstave protiv Borca".

Banjalučani su u odličnoj seriji od čak 10 utakmica bez primljenog gola i još im nedostaju tri meča da obore rekord gradiške Kozare star šest godina.

Iako je Trivunović naglasio da nije bitan rekord već osvojeni bodovi kako bi se "Velikan iz Platonove" što prije vratio u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

"Za nas je svaka naredna utakmica najvažnija u borbi za plasman u Premijer ligu. Shvatamo naš ali i protivnikov položaj na tabeli i, jednostavno, preuzimamo ulogu apsolutnog favorita. Pričao sam igračima čitave sedmice da ne smijemo da dozvolimo nikakvo iznenađenje i da su ovakve utakmice najteže upravo iz razloga što ne dobijamo puno, ali možemo puno da izgubimo ukoliko budemo neozbiljni i ukoliko u utakmicu uđemo sa mišlju da ćemo lako pobijediti. Druga otežavajuća činjenica je što već svi pišu i nas vide kao sigurnog povratnika u Premijer ligu BiH, tako da će većina naših protivnika do kraja šampionata igrati protiv nas sa željom da savladaju budućeg premijerligaša", rekao je Trivunović.

Na dobrom je putu jer Borac ima "plus devet" u odnosu na prijedorski Rudar, kojeg je u prethodnom kolu savladao u krajiškom derbiju - 2:0.

Trener crveno-plavih je dodao da nema problema sa povrijeđenim igračima izuzev Aleksandra Raduovića, a u odnosu na prethodni derbi, u Šamcu će ponovo imati na raspologanju Vladana Danilovića, Ivana Delića i Aleksandra Kondića.

"Izuzev povrede Aleksandra Radulovića, koji će možda putovati sa nama i sjediti na klupi u timu neće biti Borisa Raspudića koji je nakon crvenog kartona dobio jednu utakmicu suspenzije i neće putovati u Šamac", dodao je šef struke Banjalučana.

Fudbaler "Velikana iz Platonove" Siniša Radoja naglasio je da će Borac od početka da napadne "imenjaka" iz Šamca.

"Pozicije na tabeli dovoljno govore o razlici u kvalitetu, tako da će u borbi za bodove presudan biti pristup utakmici. Spremamo se za meč kao i za svaki drugi, znamo svoj posao, grb koji nosimo i šta isti nosi sa sobom, tako da ćemo sutra od prvog minuta napasti rivala sa željom da što prije postignemo gol kako bi nam kasnije bilo lakše na putu ka pobjedi i nastavku puta ka Premijer ligi".

Prva liga RS, 19. kolo

Subota (15.00)

Borac (Š) - Borac (BL)
Drina - Slavija
Podrinje - Sloga
Rudar Prijedor - Kozara
Sutjeska - Zvijezda 09
Tekstilac - Sloboda

TABELA: Borac (BL) 43, Rudar Prijedor 34, Podrinje 30, Drina 27, Tekstilac Kort 26, Kozara 23, Zvijezda 09 23, Slavija 22, Sloga 22, Sloboda 21, Sutjeska 17, Borac (Š) 9.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC