• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: Da, bolji smo od svih i pokazaćemo to

Autor mondo.rs

Trener Zvezde čestitao Budućnosti pobedu i rekao da će njegov tim učinti sve što može da što spremniji uđe u "majstoricu". Ponovo je ukazao i na težinu situacije u kojoj se ekipa koju vodi nalazi.

 Dejan radonjić izjava nakon poraza od Budućnosti u plej ofu ABA lige Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda mts doživela je u utorak prvi plej-of poraz u ABA ligi od proleća 2015. i finalne serije protiv Cedevite.

Ekipa Dejana Radonjića izgubila je u Podgorici od Budućnosti, koja je izborila "majstoricu", vratila seriju u Beograd i odigrala na svakom polju bolji meč od branioca titule.

Posle utakmice, trener Zvezde čestitao je domaćinu.

"Budućnost je zasluženo pobedila, bolje je igrala i od starta se videlo da postoji razlika i u energiji, čvrstini, trčanju, u ofanzivnom skoku kroz čitavu utakmicu... Mi od starta nismo uspevali da uhvatimo ritam, odigrali smo sa dosta dekoncetracije, koja je proizvod onoga što danima pričam i na šta sam čitave godine ukazivao, da će ogromna potrošnja i ritam mečeva doneti u nekom trenutku i slabe momente, a to je večeras bilo jako, jako evidentno", rekao je Radonjić.

Naglasivši da će njegov tim "pružiti maksimum u nameri da se plasira u finale", Radonjić je još jednom odao priznanje večerašnjem protivniku i odgovorio na konkretno pitanje: "Da li je Zvezda u padu forme?"

"Posle svakog (evroligaškog) ciklusa od dva meča nedeljno bili smo sve slabiji. Ovo nam je bio peti takav ciklus i generalno je posle tih mečeva dolazilo do očekivano drugačijeg statusa, s tim da smo tada imali više energije, jer je bio početak sezone, obezbedili smo prvo mesto na vreme, pa smo mogli da razmišljamo od meča do meča... U međuvremenu, povrede su uticale na to da potrošnja bude veća nego što smo želeli. To je dovodilo do većeg zamora igrača, što je bilo evidentno, ali igrali smo u nedelju dana protiv velikih timova - Olimpijakosa na jednu loptu i Barselone, putovali između... Nije lako nabrojati sve, a kamoli igrati".

Na konstataciju novinara da je njegova situacija lakša u odnosu na ostale trenere iz regionalne lige, jer ima "najpuniji" sastav od 12 igrača, Radonjić je rekao da može samo delimično da se složi sa tom ocenom.

"Tačno je, ali igramo u Evroligi, gde timovi imaju višestruko više na svim poljima, a potom igramo i ovde... Kada bismo gledali ABA ligu kao jedino takmičenje - onda ste potpuno u pravu, ali šta radimo između utakmica ABA lige? Treniramo? Sedimo kući?", zastao je Radonjić, pa naglasio:

"Da, bolji smo od svih, a to ćemo na kraju da pokažemo, ali ne zbog toga o čemu pričamo... Morali smo da napravimo tim da ipak bude spreman da dobije i neku utakmicu u Evroligi. Prognozirali su nam na startu tri-četiri pobede, pa smo došli do ovoga, ali ako neko misli da je to tako jednostavno - onda se vara. Uostalom, ja to gledam kroz ove momke svaki dan i najbolje znam o čemu se radi", podvukao je trener Zvezde. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC