• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdin revanš uz zvuke violine

Autor mondo.rs

Spartak je jesenas u Subotici uspeo da odoli napadima Crvene zvezde (1:1), ali ne i u Beogradu... U centru pažnje Srđan Vujaklija.

 Zvezdin revanš uz zvuke violine Izvor: MN PRESS

Prvi put u startnoj postavi i odmah dva gola. Prvenac već posle minut i po igre. Pamtiće Srđan Vujaklija utakmicu 28. kola Superlige protiv Spartaka iz Subotice.

Sa dva pogotka, napadač Crvene zvezde doneo je svom timu pobedu 2:1.

Prvi put svoju tradicionalnu proslavu gola imao je tek što je utakmica počela, kada se dobro snašao pred golom Subotičana u 2. minutu, posle lepe akcije Milića i Petkovića po desnoj strani.

Iako su crveno-beli kontrolisali igru u prvom poluvremenu i bez većih problema neutralisali sve napade motivisanih gostiju, ubrzo po povratku sa odmora Spartak je stigao do izjednačenja.

Đorđe Ivanović se posle dodavanja Mudrinskog lepim driblingom oslobodio Mihaila Ristića i snažnim udarcem iz blizine savladao Manojlovića.

Nerešen rezultat, ipak, nije dugo potrajao, pošto je Vujaklija uspeo po drugi put da pogodi metu u 58. minutu, udarcem iz okreta na asistenciju Kange. Ubrzo posle toga 29-godišnji napadač je zamenjen. Umesto njega na terenu se našao Ričmond Boaći, kojeg je Božović rešio da odmori zbog lakše povrede, pa ga ostavio na klupi za rezerve.

Crvena zvezda je ovom pobedom nastavila seriju utakmica bez poraza u svim takmičenjima (23 - 20 pobeda, tri remija), koja traje još od 17. septembra i derbija sa Partizanom (0:1).

Od novog vođstva crveno-belih igralo se uglavnom na polovini gostiju. Imali su domaći fudbaleri nekoliko dobrih prilika da uvećaju prednost, ali se rezultat nije menjao.

Zvezda je ovu utakmicu igrala bez povređenih Dušana Anđelkovića i Džona Ruiza, dok u timu Spartaka nije bilo Glavičića, Bašanovića, Krmara, Tomovića i Anđića.

Domaćin je ovom pobedom zadržao minimum šest bodova u odnosu na drugoplasirani Partizan (crno-beli od 18.30 igraju u Nišu protiv Radničkog), dok će gosti na drugom mestu morati da potraže važne bodove u borbi za mesto u plej-ofu. Za razliku od jesenjeg duela u Subotici, kada je bilo 1:1, ovaj put nisu uspeli da iznenade...

Pored Vujaklije, ove utakmice dugo će se sećati i mladi vezista Ivan Ilić, koji je sa 16 godina i 15 dana postao najmlađi debitant u istoriji Crvene zvezde, iako je na terenu proveo svega nekoliko sekundi kada je zamenio Srđana Plavšića.

CRVENA ZVEZDA: Manojlović - Petković, Frimpong, Al. Luković, Ristić - Donald, Le Talek - Milić, Kanga (83. Milijaš), Plavšić (90+3. I. Ilić) - Vujaklija (61. Boaći).

SPARTAK ŽDREPČEVA KRV: Ostojić – Stojković, Ćalasan, Radovanović, Krefl - Pantić, Nikolić, Ivanović (79. Savković), Jovović, Torbica (74. Abaz) - Mudrinski (87. Purović).

Glavni sudija utakmice je Dejan Santrač.

TOK UTAKMICE I VIDEO GOLOVA:

Kraj.

- Poslednja izmena u utakmici. Umesto Srđana Plavšića na teren će Ivan Ilić, koji postaje njamlađi debitant u istoriji Crvene zvezde sa 16 godina i 15 dana!

- Ne da se crveno-belima da postignu treći gol, a ni Boaćiju da postigne svoj takmičarski prvenac na stadionu Rajko Mitić (svih pet golova od dolaska u Zvezdu dao je u gostima). Imao je solidnu šansu u 88. minutu kada je šutirao glavom, ali preko gola.

- Poslednja izmena u timu Spartaka. Umesto Ognjena Mudrinskog od 87. minuta igraće Milan Purović. I jedan i drugi su bivši igrači Crvene zvezde.

- Po drugi put ove subote Mičel Donald se našao u gol šansi. U 85. minutu driblinzima je stovrio sebi poziciju za šut, ali je ipak bio blokiran.

- Druga izmena i u Crvenoj zvezdi. Od 83. minuta umesto Gelora Kange na terenu će biti Nenad Milijaš, kojem je to ovo jubilarni 200. nastup u crveno-belom dresu!


- Druga izmena u timu Spartaka. Od 79. minuta Mile Savković je na terenu umesto Đorđa Ivanovića.

- Plavšić je lepo proigrao Donalda u 79. minutu, Zvezdin vezista je šutirao iz prve, ali preko gola. Nekoliko minuta pre toga pokušao je i Kanga snažnim udarcem iz daljine, ali je pogodio samo spoljni deo mreže.

- Umesto kapitena Vladimira Torbice od 74. minuta za Spartak će igrati makedonski fudbaler Emil Abaz. Traku je preuzeo Ognjen Mudrinski.

- Još jedan pokušaj domaćih fudbalera da savladaju Ostojića udarcem sa distance. Bilo ih je zaista mnogo u ovoj utakmici. U 69. minutu šut je oprobao i Srđan Plavšić, ali je golman gostiju bio uspešniji. Mogao je mladi fudbaler i da doda Kangi na levoj strani u toj situaciji...

- Prva izmena u utakmici. Umesto dvostrukog strelca Srđana Vujaklije na terenu će od 61. minuta biti Ričmond Boaći.

- GOOOL! Crvena zvezda ponovo vodi od 58. minuta još jednim golom Srđana Vujaklije. Lepo je šutirao iz okreta posle dodavanja Kange.


gol
Izvor: YouTube


- Mogla je Zvezda brzo da vrati prednost, ali je Ostojić odbranio lep šut Ristića, koji je sa leve strane ušao u sredinu i gađao dalji ugao.

- GOOOL! Spartak stiže do izjednačenja u 54. minutu pogotkom Đorđa Ivanovića. Lepim driblingom oslobodio se Mihaila Ristića i potom snažno šutirao iz blizine, neodbranjivo za Manojlovića. Bio je to prvi šut gostiju u okvir gola.


subotica
Izvor: YouTube



- Prvu šansu u drugom delu utakmice imali su gosti, Vladimir Jovović je pokušao iz slobodnog udarca u 49. minutu, ali je šutirao preko gola.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme. Rano vođstvo omogućilo je crveno-belima sigurnu igru. Gosti su pokušavali da napadnu, međutim, nisu bili previše opasni...

- Umalo da Nemanja Milić duplira prednost Zvezde u 43. minutu. Lepo je šutirao iz voleja sa ivice kaznenog prostora, prilično snažno, ali malo preko gola.

- Još jedan solidan napad gostiju, šutirao je Đorđe Ivanović u 38. minutu, ali neprecizno.

- Umalo gol-šansa za Jovovića posle očajne akcije crveno-belih iz kornera, ali je Manojlović pravovremeno istrčao i sprečio Jovovića da dođe u priliku da se upiše u strelce. Bilo je to u 34. minutu.

- Lep šut Kange u 29. minutu sa 20 metara, spoljnim delom kopače, ali je lopta prošla malo pored stative.

- Velika šansa ukazala se Frimpongu u 28. minutu posle centaršuta Kange iz kornera, ali nije štoper crveno-belih očekivao da će lopta doći do njega, a nije pravovremeno reagovao.

- Odličan kontranapada Crvene zvezde u 23. minutu, Plavšić je lepo proigrao Ristića koji se ubacio po levoj strani, oštro šutirao, ali je Miloš Ostojić uspeo da odbrani.

- Snažan šut Mičela Donalda u 21. minutu sa dvadesetak metara, ali i neprecizan.

- Prošlo je 20 minuta utakmice. Osim pogotka Vujaklije nije bilo većih uzbuđenja.

- Dobra kontra crveno-belih u 13. minutu, u režiji Gelora Kange, ali je Gabonac slabo šutirao posle dodavanja Donalda.

- Fudbaler Crvene zvezde na pozajmici u Spartaku, Vladimir Jovović, pao je u kaznenom prostoru crveno-belih u 4. minutu, posle duela sa Mihailom Ristićem, ali Dejan Santrač nije mislio da je bilo osnova za penal. Čini se da je bio u pravu...

- GOOOL! Crvena zvezda vodi već od 2. minuta golom Srđana Vujaklije! Milić i Petković dobro su kombinovali na desnoj strani, a Vujaklija se odlično snašao posle lopte koja je pobegla Plavšiću i upisao svoj prvenac u takmičarskim utakmicama za Zvezdu.

gol
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC