• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karnišovas o Jokiću: Mi smo rekli, odluka na njemu

Autor mondo.rs

Potpredsednik Denvera Arturas Karnišovas ekskluzivno za "Sportski žurnal" pričao o srpskom asu i odluci vezanoj za nastup na Eurobasketu ovog leta. Prisetio se i Saše Đorđevića i meča u finalu EP 1995. godine

Da li će Nikola Jokić ovog leta nastupati na Evropskom prvenstvu za reprezentaciju Srbije? Odgovor na to pitanje zna samo košarkaš Denvera.

POVEZANE VIJESTI

Nagitsi bi voleli da se posveti individulanom radu tokom pauze, a Srbija bi želela da u najjačem sastavu ode na Eurobasket.

Potpredsednik Denvera Arturas Karnišovas, jedan od najvećih "krivaca" što su Nagitsi izabrali Nikolu na draftu, ekskluzivno za "Sportski žurnal" objasnio je kakva je situacija oko srpskog centra.

"Kao organizacija objasnili smo mu želju da se ovog leta fokusira na svoje telo i igru, u saradnji sa Denverovim stručnim štabom i kondicionim trenerima, kako bi jače nego ikada dočekao sezonu 2017/2018. Dakle, to je naša želja, a što se tiče igranja za reprezentaciju na Eurobasketu podržaćemo svaku Nikolinu odluku, kakva god ona bila", izjavio je Karnišovas i dodao da mu je nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru prošlog leta mnogo doneo.

"Moram da priznam da nismo očekivali da bi Nikola mogao da ima sezonu kao što je ova. Od 15. decembra je postao neverovatan. Imali smo 29 pobeda i 22 poraza s njim kao starterom. Ostvario je šest 'tripl-dablova'. Stvorili smo identitet tima kada smo postali najbolji napad NBA lige počevši upravo od tog 15. decembra. Momentalno je postao naš najbolji igrač na terenu i čovek koji čini druge boljima. On bi se uklopio bilo gde. Njegova košarkaška inteligencija je potpuno nestavrna, vidi kaciju pre nego što se dogodi. Toliko je jedinstven u tom smislu da je igra za njega laka, a mnogo toga što on uradi je teško naučiti"

"Iskustvo koje je stekao u Riju dobro mu je došlo kako bi nastavio košarkaški razvoj. Vratio se sa samopouzdanjem, jer je imao šansu da igra protiv najboljih na svetu", dodao je legendarni litvanski reprezentativac, koji je tokom uspešne karijere osvojio dve bronzane olimpijske medalje (1992. i 1996) i srebro na Eurobasketu 1995. godine.

Upravo u tom finalu pre 22 godine u Atini poraženi su od Jugoslavije, koju je sa 41 poenom predvodio sadašnji selektor Srbije Saša Đorđević.

"Ta utakmica će me uvek proganjati. To je jedan od najboljih mečeva u kojima sam učestvovao. Izuzetno emotivan, takmičarski, kvalitetna konkurencija pred 20.000 ljudi u Atini... za nas bolan, jer smo izgubili. I naravno uveč ću se sećati kako nam je Saša dao 41 poen i kako nismo imali rešenje za njega", naveo je Karnišovas.

On je dodao da Đorđevića i dalje smatra "jednim i jedinstvenim".

"I dalje ga smatram najboljim 'klač' šuterom, čovekom za ključne trenutke. Ako bi me neko pitao kome bih dao loptu za poslednji šut za pobedu, uvek bi to bio Đorđević. Mentalno je uvek bio jak i sjajan pod pritiskom. A takav je i sada kao trener. Zahteva istu čvrstinu od svog tima i to se jasno vidi. Njegovi igrači, kada igraju za svoju državu, imaju isti osećaj ponosan kakav je on imao", dodao je Karnišovac, koji je sa Đorđevićem igrao zajedno u Barseloni.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC