• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navala: De Brojne, Sterling, Sane, Žezus - MBAPE!

Autor mondo.rs

Predsjednik Monaka dobio je ponudu poslije koje bi trebalo da prekine sve pregovore oko prodaje vunderkinda, Kilijana Mbapea. Da, on bi tako postao najskuplje plaćeni igrač svih vremena...

Mančester siti potrošio je ukupno 424 miliona evra na nove igrače i napravio minus od 322 miliona evra na dolascima i odlascima u prethodne dve sezone, ali tu se klub sa "Etihada" neće zaustaviti.

Francuski mediji objavili su dan poslije razočaravajućeg nastupa Monaka u meču polufinala Lige šampiona sa Juventusom da je na adresu tog kluba stigla konkretna i veoma nepristojna ponuda, kja otprilike glasi:

"Zaboravite na sve, od nas imate sigurnih 110 miliona evra za Kilijana Mbapea".

Ova fudbalska senzacija predmet je interesovanja najbogatijih evropskih klubova praktično od jesenas, kada je momak tek trebalo da napuni 18 godina, a nekoliko mjeseci kasnije, usljed njegovih spektakularnih izdanja u Ligi šampiona i Ligi 1, stvari su postale ozbiljne - Pep Gvardiola spreman je da Mbapea učini najskuplje plaćenim igračem svih vremena iako momak igra praktično prvu, pravu sezonu na seniorskom nivou.

/BUDUĆNOST JE POČELA: 10 NAJSPEKTAKULARNIJIH KLINACA LIGE ŠAMPIONA/

Za njega su javno zainteresovani Real Madrid i Pari Sen Žermen, mada je pretpostavka da ni ostali bogataši Lige šampiona neće propustiti priliku da se uključe u trku za njegov potpis, a ko da čeka da on stasa i veže dvije-tri sezone na vrhunskom nivou?

Siti, vjerovatno, ne želi to da uradi, a procjena je da bi 110 miliona evra bila suma koju bi Arapi mogli da "ispeglaju" pred novu UEFA provjeru, s obzirom na to da su tek nedavno izašli iz stroge kontrole zbog kršenja finansijskog fer-pleja.


Veče prije utakmice sa Juventusom, poznati italijanski novinar Đanluka Di Marcio objavio je da je Mančester junajted ponudio 85 miliona evra za Mbapea i da je Monako to odbio, mada su mnogi ovo shvatili kao napad na samog igrača, i cijeli tim, jer je Di Marcio Italijan.

U vezi s tim ili ne, ovog puta je francuska stanica "Le 10 Sport" uzburkala javnost tvrdeći da je iz Sitija stiglo uvjerenje vlasniku Monaka, Dmitriju Ribolovljevu, da ne mora da razmatra ponude drugih klubova i da ima sigurnih 110 miliona kad poželi da proda svoju "zlatnu koku".

Ako dobije Mbapea, Gvardiola će u Mančesteru okupiti zaista jeziv tim u kom već ima nekoliko supertalentovanih igrača, od Žezusa, preko Kevina De Brojnea, Rahima Sterlinga, Leroja Sanea, Džona Stonsa, uz i dalje vanserijskog Davida Silvu, pa i Serhija Aguera, uz opasku da bi upravo "Kun" možda morao da ode kako bi napravio mjesta za dvojicu tinejdžera, Žezusa i Mbapea.

Gvardiolin prethodnik Manuel Pelegrini doveo je ljeta 2016. godine za ukupno 211,5 miliona evra, napravivši pritom minus od 114 miliona, De Brojnea (74), Sterlinga (62,5), Nikolasa Otamendija (44,6), Patrika Robertsa (15), Tonija Delfa (11,5) i Enesa Unala (3), uz još nekoliko manjih transakcija na pozajmice, a potom je Španac odriješio kesu redom za Stonsa (55,6), Sanea (50), Žezusa (32), Ilkaja Gindogana (27), Nolita (18), Klaudija Brava (18), Mariosa Morena (5), Heronima Ruljija (3,7) i Oleksandra Zinčenka (2), potrošivši 213 miliona evra, uz minus od 177 miliona kada se doda zarada na Stevanu Jovetiću, Edinu Džeku i još nekolicini igrača.

Iz ovog ugla, 110 miliona za Mbapea apsolutno ne djeluje nelogično...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC