• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Isko utišao "Kalderon"! (VIDEO)

Autor mondo.rs

Real Madrid našao se na iskušenjima nakon dva rano primljena gola, ali je u finišu prvog poluvremena smanjio na 2:1 i tim rezultatom otišao u finale Lige šampiona.

U Kardifu, na stadionu Milenijum, za titulu klupskog prvaka Evrope igraće 3. juna Juventus i Real Madrid! Biće to duel aktuelnog 11-strukog prvaka Evrope i kluba koji je izgubio najviše finala Kupa, odnosno Lige šampiona, čak šest.

"Kraljevići" su posle 3:0 kod kuće prošlog utorka, izgubili revanš od Atletika podnošljivim rezultatom 2:1 (2:1).

Bila je to POSLEDNJA UTAKMICA Lige šampiona na "Kalderonu", s obzirom na to da se Atletiko iduće sezone seli na novi stadion.

I ostvarena je pobeda, za čast ponosne i nepokorne družine pod dirigentskom palicom Dijega Simeonea, koju je gradski rival zaustavio na putu ka tronu i četvrtu godinu zaredom! Osim u finalima 2014. i 2016. godine, Real je eliminisao "jorgandžije" u četvrtfinalu 2015.

Atletiko - Real 2:1 (ukupno 2:4)
/Saul 12, Grizman 16p - Isko 42/

Kada jedan tim iz prve utakmice donese u goste tako veliku prednost kao Ronaldo i drugovi, onda je jasno da protivnik mora da uradi sve savršeno i da ga uz to posluži sreća, da bi se uopšte nadao preokretu.

Atletiko je fenomenalno počeo utakmicu, pošto je u famoznih "prvih 15 minuta" postigao ne jedan, nego dva gola! Iz terenske inicijative proistekli su korner koji je Saul Nigez pretvorio u 1:0 i penal (Varan sapleo Toresa), čiji je realizator bio Antoan Grizman.

Nije domaćin mogao da poželi bolji start, ali isto tako se na terenu pokazalo da nije bio u stanju ni da izdrži tako žestok ritam. Svesno ili nesvesno, Simeoneov tim se povukao i prepustio loptu "kraljevićima", koji su se preselili na protivničku polovinu i dobili priliku da iz minuta u minut traže put do mreže Jana Oblaka.

A, kada se Realu da šansa da gradi igru, onda je samo pitanje trenutka kada će se iz individualne klase Ronalda, Benzeme, Marsela ili nekog četvrtog, izroditi stopostotna šansa.

Stvorio ju je u 42. minutu Karim Benzema, tako što je na neobjašnjiv način provukao loptu pored trojice čuvara duž gol-aut linije, a posle šuta Tonija Krosa i intervencije Oblaka, na pravom mestu se našao Isko Alarkon - jedan od ključnih igrača prve utakmice - i smanjio na 2:1.

Time je Real praktično "ubio" utakmicu, jer je Atletiko na tih 2:1 morao da se nadogradi sa 3:0, što je bio pretežak zadatak.

U drugom poluvremenu se igralo obostrano otvoreno, "jorgandžije" su očajnički pokušavale da uhvate priključak, a "kraljevići" da otklone i najmanju dilemu, možda i da totalno zagorčaju veče protivniku dvostrukom pobedom u polufinalu.

Međutim, pogodaka više nije bilo, a poslednja situacija iz koje je mogla da proistekne neizvesna završnica odigrala se u 66. minutu. Golman Reala Kejlor Navas je "duplom" odbranom osujetio pokušaje Karaska i Gameira da iz blizine povećaju na 3:1.

ATLETIKO: Oblak, Himenez (od 57' Tomas), Savić, Godin, Filipe Luis, Koke (od 76' Korea), Gabi, Saul, Karasko, Tores (od 56' Gameiro), Grizman.

REAL: Navas, Danilo, Ramos, Varan, Marselo, Kros, Kazemiro (od 77' Vaskez), Modrić, Isko (od 87' Morata), Ronaldo, Benzema (od 76' Asensio).


IZ MINUTA U MINUT

90+2' Navas nije dozvolio ni Grizmanu da ga matira iz izgledne pozicije... ostaće 2:1! Real ide u Kardif, na finale protiv Juventusa!

90' Šut Gabija, lopta je zakačila jednog igrača Atletika na putu do gola, ali Navas se nije dao iznenaditi.

89' Sebični Ronaldo... Oslobodio se čuvara i odmah tukao iz okreta, umesto da ćušne loptu Morati ili Marselu, koji bi posle toga mogli da pitaju Oblaka u koji ugao da mu šutiraju. Počeo je i žestok pljusak.

79' Korea je uneo živost u fazu napada, namestio jednu dobru šansu Gameiru, ali Francuz se nije snašao pred golom. Što se tiče plasmana u finale, sve je jasno - osim ako Atletiko ne pronađe "skrivenu Barsu" negde u sebi.

76' Simeone uvođenjem Koree baca i poslednju "kartu" na napad. Na drugoj strani Zidan vrši dve izmene odjednom.

74' ŠANSA! Centaršut Marsela pronašao je Benzemu na pet metara od gola, Francuz se "poklonio" i pogodio stativ koji drži zadnji deo mreže.

69' Luka Modrić je zatresao mrežu volejom sa 18 metara, ali su sudije procenile da se Ronaldo na petercu aktivirao iz ofsajda i došao u kontakt sa loptom. Ništa od izjednačenja... Teško je reći da li je Real oštećen.

66' ŠANSA! ŠANSA! Sjajni Kejlor Navas sprečio je Atletiko da poveća na 3:1 i opet probudi nadu u prolaz. Prvo je paradom ukrotio šut Fereire Karaska po zemlji sa 12-13 metara, a onda se obrukao Gameiro, kada nije uspeo da glavom plasira odbitak pored golmana Reala, koji se tek pridizao sa trave...

57' Pokušaće Simeone da dvostrukom izmenom razdrma svoj prilično demoralisani sastav. Atletiko praktično ništa nije uradio u napadu nakon vođstva od 2:0. Kevin Gameiro pokušaće da bude efektivniji u špicu od Fernanda Toresa.

50' Slobodan udarac sa 22-23 metra izveo je Grizman. Bolje da je dao nekom drugom...

47' Ronaldo topovski šutira iz slobodnog udarca, iz pozicije mnogo podesnije za centaršut, Oblak boksuje.


- Žute kartone zaradili su Savić, Godin i Gabi, odnosno Danilo i Ramos.

- Kristijano Ronaldo reagovao je na pogodak Iska stavljanjem kažiprsta na usne, čime je poručio navijačima Atletika da ne prave nepotrebnu galamu. I zaista, koliko je realno da "jorgandžije" u drugom poluvremenu daju tri gola, a ne prime nijedan. Treba im pobeda rezultatom 5:1...

42' GOOOOL - 2:1! Isko! Više od pola posla obavio je Karim Benzema, koji je se sa loptom provukao između gol-aut linije i čak trojice čuvara! Francuz je dao povratni pas Krosu, njegov prizemni šut fenomenalno je odbranio Oblak, ali se lopta pored dvojice igrača Atletika odbila do neometanog Iska, koji na tri-četiri metra od mreže nije imao težak zadatak.


38' Lepa akcija Iska, ušao je u šesnaesterac sa leve strane, ali onda mlako tukao po zemlji.

36' Luka Modrić preseca kontru Atletika koju je "vukao" Karasko. Domaći igrači brzo su se vratili, sprečili "rekontru", a Realov nalet završen je šutom Ronalda iz daljine, koji je na ivici kaznenog prostora pogodio u telo Stefana Savića.

25' Real je preuzeo kontrolu igre, dok se Atletiko povukao i vreba šansu iz kontri. U poslednjih nekoliko minuta su se istakli Godin i Grizman pravovremenim klizećim startovima.

20' Korner za Real, kamera u fokusu drži Serhija Ramosa... Sjajni štoper zaista je bio najviši u skoku, ali je njegov udarac bio veoma neprecizan.

16' GOOOOL - 2:0! Antoan Grizman! Navas je imao loptu "na ruci", ali samo ju je skrenuo u donji levi ugao. "Ludnica"!


15' PENAL ZA ATLETIKO! ... Rafael Varan je sapleo Fernanda Toresa.

12' GOOOOL - 1:0! Saul Nigez! Atletiko je uradio ono što je želeo, ranim pogotkom je dao sebi dodatni podsticaj i veru da je "čudo" moguće! Saul je glavom sa pet metara skrenuo Kokeov korner na pravo mesto.


7' ŠANSA! Maestralnom paradom je Jan Oblak zaustavio pokušaj Kazemira glavom, posle "slobodnjaka" sa desnog krila. Na drugoj strani, opet opasan prodor Karaska, ali previše je komplikovao po ulasku u kazneni prostor. "Jorgandžije" su tražile i penal, ali sudija Čakir se nije osvrnuo.

5' Dva puta je zapretio Atletiko za manje od jednog minuta! Prvo je Navas posle centaršuta Karaska i uklizavanja Kokea dobro odbranio udarac u bliži ugao, a posle kornera je Tores lukavo tukao glavom. Lopta se od zemlje odbila iznad prečke.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC