• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinović: Švajcarci pravi test

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Analizirali smo ih i očekujem taj sastav protiv nas. Važno je da se maksimalno spremimo kako bi mogli odgovoriti izazovu", kazao Marinović pred duel sa Švajcarskom.

Vinko Marinović, selektor mlade (U-21) reprezentacije BiH objavio je spisak od 25 igrača na koje računa za susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019. godine u kojem će se sastati sa Švajcarskom. Prema selektorovim riječima ogled sa Švajcarcima biće pravi test jačine mladog bh. tima.

BiH je u prvom susretu kvalifikacione grupe 8 lako savladala Lihtenštajn rezultatom 6:0, čime je napravila dobru uvertiru za utakmicu protiv Švajcarske.

SPISAK

Golmani: Nemanja Trkulja (Borac), Goran Karačić (Adana, Turska), Azir Muminović (Sloboda); odbrana: Kerim Memija (Vejle, Danska), Eldar Čivić (Slovačko, Slovačka), Advan Kadušić (Sarajevo), Marko Mihojević (Sarajevo), Stjepan Radeljić (Štutgart, Njemačka), Darko Todorović (Sloboda), Besim Šerbečić (Radnik), Kemal Osmanković (Željezničar); vezni red: Ajdin Hrustić (Groningen, Holandija), Ajdin Redžić (Krupa), Amir Hadžiahmetović (Konjaspor, Turska), Luka Menalo (Široki Brijeg), Nemanja Anđušić (Sarajevo), Amer Gojak (Dinamo, Hrvatska), Nikola Dujaković (Krupa), Čazim Suljić (Krotone, Italija), Stjepan Lončar (Široki Brijeg); napad: Dženis Beganović (Metalege), Mićo Kuzmanović (Mladost DK), Admir Aganspahić (Mladost DK), Adnan Osmanović (Olimpik) i Ermedin Demirović (Leipzig, Njemačka).

"Švajcarska je izuzetno kvalitetna reprezentacija i biće nam pravi test da vidimo kakva je u stvari naša jačina. Malo su podmladili tim u odnosu na ranije kvalifikacije. Odigrali su jednu prijateljsku utakmicu sa Njemačkom. Analizirali smo ih i očekujem taj sastav protiv nas. Važno je da se maksimalno spremimo kako bi mogli odgovoriti izazovu", kazao je Marinović.

Selektor bh. nada uputio je poziv i Ajdinu Hrustiću, fudbaleru Groningena, koji je ujedno dobio poziv i za nastup u seniorskoj reprezentaciji Australije.

"Razgovarali smo sa Hrustićem i poslali mu poziv i na njemu je da odluči za koga će igrati. Dobio je i poziv za 'A' tim reprezentacije Australije, tako da čekamo njegov odgovor. Što je bilo do nas uradili smo, a na njemu je da donese odluku", istakao je Marinović.

Mlada reprezentacija BiH okupiće se 3. juna na Ilidži, a pripremaće se na terenima Fudbalskog kluba Sarajevo u Butmiru.

Bh. nade igraće susret drugog kola grupe 8 kvalifikacija za EURO 2019 u gostima kod Švajcarske. Utakmica će se igrati 13. juna u Bielu sa početkom u 19 sati.

Na Evropsko prvenstvo, koje će se održati u Italiji i San Marinu, plasiraće se pobjednici iz svih devet grupa, dok će četiri najbolje drugoplasirane selekcije igrati baraž.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC