• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juve u 94. minutu do trijumfa pred finale LŠ

Autor mondo.ba

Pred finale Lige šampiona protiv Reala u Kardifu naredne subote, torinski Juventus je savladao Bolonju (1:2) golom tinejdžera Moisea Keana u 94. minutu posljednjeg kola Serije A.

Bolonja je dočekala šestostrukog uzastopnog prvaka Italije sa izuzetno negativnim učinkom jer na stadionu "Renato Dal' Ara" nije slavila od novembra 1998. godine kad je Đuzepe "Bepe" Sinjori predvodio domaćina do ubjedljivog trijumfa od 3:0.

Dakle skoro dvije decenije, međutim u subotu predveče domaćin je vodio i barem zaslužio jedan bod, ali je na kraju ostao kratkih rukava golom debitanta Moisea Keana u četvrtom minutu sudijske nadoknade - 1:2 (0:0).

Crno-bijeli iz Torina su bili nešto bolji rival u prvom dijelu, čak su uspjeli da preko Kvada Asamoe pogode mrežu domaćeg golmana Anđela da Koste, ali je gol poništen zbog ofsajda.

Tim Roberta Donadonija je prvi stigao do vođstva početkom drugog poluvremena nakon što je Alžirac Safir Taider sjajnim udarcem pogodio mrežu šampiona Italije sa ivice kaznenog prostora - 1:0.

Strateg "bjankonera" Masimilijano Alegri je poslije gola "minusa" u vatru gurnuo Miralema Pjanića i Marija Mandžukića, reprezentativce Bosne i Hercegovine i Hrvatske, pa je "živnula" igra Juventusa.

Poslije nekoliko promašenih prilika, Juve je uspio da stigne do izjednačenja u 70. minutu kad je odbijenu loptu uz pomoć prečke pospremio Paolo Dibala.

Bio je to 11. gol Argentinca ove sezone, da bi u četvrtom minutu sudijske nadoknade pogodak za pobjedu tima iz Torina postigao 17-godišnji Moise Kean, nakon asistencije Miralema Pjanića!

...
Izvor: YouTube

Tinejdžer je svojim prvim golom u Seriji A svakako donio veliku radost navijačima Juvea, ali i spriječio defetizam pred put u velšku prestonicu na megdan "kraljevskom klubu" za titulu prvaka Evrope.

U drugoj utakmici subotnjeg programa Atalanta je zabilježila minimalan trijumf nad Kjevom (1:0) u Bergamu i potvrdila nastup u grupnoj fazi Ligu Evrope naredne sezone.

Gol odluke postigao je Alehandro Gomez u 52. minutu.

...
Izvor: YouTube

SERIJA A, 38. KOLO

Atalanta - Kjevo 1:0 (0:0)
/Gomez 52/

Bolonja - Juventus 1:2 (0:0)
/Taider 52 - Dibala 70, Kean 90+4/

Nedjelja
Kaljari - Milan (15.00)
Roma - Đenova (18.00)
Sampdorija - Napoli (18.00)
Krotone - Lacio (20.45)
Fiorentina - Peskara (20.45)
Inter - Udineze (20.45)
Palermo - Empoli (20.45)
Torino - Sasuolo (20.45)

TABELA: Juventus (+1) 91, Roma 84, Napoli 83, Atalanta (+1) 72, Lacio 70, Milan 63, Inter 59, Fiorentina 59, Torino 50, Sampdorija 48, Sasuolo 46, Udineze 45, Kaljari 44, Kjevo (+1) 43, Bolonja (+1) 41, Đenova 36, Empoli 32, Krotone 31, Palermo 23, Peskara 17.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC