• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Treba li Banjaluci evropski Borac?"

Autor mondo.ba

Direktor Rukometnog kluba Borac m:tel Vladimir Branković izjavio je da za jednu sezonu crveno-plavih neophodno imati budžet od 900.000 KM.

 RK Borac: Za sezonu neophodan budžet od 900.000 KM  Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Banjalučani su u nedavno okončanoj sezoni u Premijer ligi Bosne i Hercegovine osvojili titulu šampiona, dok su u Kupu BiH poraženi u polufinalu od kasnijeg pobjednika takmičenja mostarskog Zrinjskog.

"Mi smo u ovoj sezoni na raspolaganju imali oko 400.000 KM, a da bismo komotno funkcionisali trebalo bi nam još 500.000 KM. Sa 900.000 KM bismo igrali SEHA ligu, konkurisali bismo za grupnu fazu Lige šampiona. Sada se samo postavlja pitanje da li Banjaluci treba evropski Borac i da li grad može da nas isprati", izjavio je Branković banjalučkom listu "EuroBlic".

Trener crveno-plavih Ratko Đurković priznao je da želi ostati u "Velikanu iz Gospodske".

"Napravili smo mnogo toga dobrog u prethodnoj sezoni, osvojili titulu i mislim da treba da nastavimo u istom ritmu. Kad to kažem mislim na formiranje tima koji će biti konkurentan za takmičenja u kojima ćemo nastupiti. Da li ćemo se bazirati na Premijer ligu BiH, SEHA ligu ili nastojanje da uđemo u grupnu fazu Lige šampiona zavisi od uprave i njihove mogućnosti da osiguraju stabilan budžet. Želimo da igramo i SEHA ligu i evropska takmičenja, međutim, moramo napraviti konkurentan tim za tako nešto kako ne bi došli u situaciju da razmišljamo o tome s koliko razlike ćemo izgubiti. Borac mora da pobjeđuje svoje rivale", rekao je Đurković.

Borcu su neophodna prvenstveno golmanska pojačanja s obzirom na odlaske Damira Efendića i Milana Kosanovića, kao i na bekovskim pozicijama zbog napuštanja Miloša Lončara i Danijela Vukićevića.

"Pivot Đorđe Ćelić je bio sjajan, ali je sam izgurao sezonu i više ne smijemo dopustiti da bude usamljen na toj poziciji", dodao je trener šampiona BiH.

Tagovi

Komentari 9

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Evropejci

Branka: How do you do Marinko? Marinko: Fine Branka fine. Možda nam Melanija posudi koju kintu.

Dejana

Gazprom plaća sve troškove igranja u SEHA ligi. Tako da...

Dodo

Jel sa tim parama mislite i dvoranu napraviti ili je to samo da se igrate rukometa?

Jovo

Nanovo podmladjivanje za 10 stranaca.Kosta to ljudi

Minhauzen

Na pocetku sezone predstavljaju na sva zvona da je budzet ekipe 700hiljada.Nakon nekoliko mjeseci Brankovic izjavljuje da ekipa kosta 24hiljade na mjesec(24×10 mjeseci).Na kraju sezone izjavljuje da je budzet kluba 400hiljada a pri tome nisu isplacene 4 mjesecne plate igracima...Ko je ovdje lud???

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC