• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ante Žižić rastužio Hrvate

Autor mondo.rs

Mladi centar saopštio selektoru Aleksandru Petroviću da neće nastupati na Eurobasketu ovog leta

 Ante Žižić rastužio Hrvate Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Aleksandar Petrović opet ima glavobolju zbog Ante Žižića.

Kada je Cibona pred Novu godinu obavestila javnost da prodaje mladog centra "Aca Trica" je podneo ostavku na mesto potpredsednika zagrebačkog kluba nezadovoljan tom odlukom.

Šest meseci kasnije opet je u problemu zbog Žižića, jer ga je sada kao selektora Hrvatske obavestio da neće nastupati na Evropskom prvenstvu.

Hrvatski mediji prenose da je mladi centar na sastanku održanom u Zagrebu saopštio Petroviću i predsedniku Košarkaškog saveza Hrvatske Stojku Vrankoviću da ovog leta neće biti uz reprezentaciju.

Razlog je odlazak u NBA, u ekipu Bostona, i želja da se što bolje pripremi za izazove koji ga tamo očekuju.

Kako prenosi "Jutarnji list", Žižić je zatražio isti tretman kakav su imali Ivica Zubac i Dragan Bender proteklog leta kad su preselili u SAD, pa su preskočili obaveze u reprezentaciji.

Aleksandar Petrović iako je znao za opciju da bi Žižić posle polusezone provedene u Darušafaki mogao odmah u NBA, računao je na njega zbog čega ga je stavio na širi spisak kandidata za Eurobasket. Doduše na njemu je i ime Marija Hezonje, koji je još u martu obavestio selektora da neće igrati za Hrvate ovog leta.

Stojko Vranković razočaran je odlukom Žižića.

"Žao mi je, jer iz iskustva jako dobro znam da za igrače nema veće pozornice od igranja za reprezentaciju na velikom takmičenju", rekao je Vranković posle otkaza hrvatskog centra.

Ipak, ovo što je izvesno je da na mladog Žižića, kojeg su Seltiksi prošle godine izabrali u prvom krugu drafta kao 23. "pika", Hrvatska će moći da računa još mnogo godina. Visoki Splićanin u januaru je napunio tek 20 godina.

Košarkaši Hrvatske igraće na Eurobasketu ovog leta u grupi C u Rumuniji, protiv selekcija domaćina, Mađarske, Češke, Španije i Crne Gore.

Evropsko prvenstvo na programu je od 31. avgusta do 17. septembra i to u četiri zemlje - Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC