• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Četvrtfinale!

Autor mondo.rs

Srpski vaterpolisti zaigraće od 16.10 časova meč koji sportisti ističu kao "najvažniji na svakom turniru". Pročitajte o rivalu i o ostalim parovima.

/Od izvještača MONDA iz Budimpešte/

Pauza je gotova, ponovo je vrijeme za vaterpolo.

Poslije više od 96 sati iskorišćenih za odmor i trening, izabranici Dejana Savića nastavljaju učešće na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, utakmicom četvrtfinala:

Srbija - Australija u 16.10 časova.

Ko pobijedi, igraće u četvrtak u polufinalu protiv boljeg iz duela Hrvatska - Italija, koji počinje u 22 časa. Drugi par činiće pobjednici četvrtfinala Crna Gora - Grčka i Mađarska - Rusija.

Sa centrom srpske reprezentacije Duškom Pijetlovićem pričali smo o o današnjem meču.

"Igrali smo sa Australijancima par puta i tokom priprema i to nije ista ekipa kao na Olimpijskim igrama. Kvalitetniji su nego ljetos kad smo igrali u Kragujevcu. Te utakmice smo dobili lagano, ali oni su ekipa koja raste kroz ljeto, samo tada igraju i sad su vjerovatno i najjači. Možemo da očekujemo fizički zahtjevnu utakmicu, ali očekujemo pobjedu. Cijeli prvi dio odigrali smo da bismo naišli na tu ekipu ili na Kanadu, da bismo imali 'lakšeg' protivnika u četvrtfinalu", rekao je Pijetlović.

Evo kako čuveni vaterpolista vidi i preostala četvrtfinala.


Crna Gora - Grčka (14.50)

"Tu mislim da su Grci u boljoj poziciji, nisu mnogo mijenjali tim, samo dva igrača, a Crnogorci imaju veliku promjenu generacija i izuzetno je teško ocijeniti tu utakmicu. I jedni i drugi su kvalitetni, ali mislim da je Grčka malo u prednosti".

Mađarska - Rusija (20.30)

"Nisam očekivao da Rusija prođe Španiju. Špancima očigledno nije prijala smjena generacija i promjena trenera. Oni rastu, biće bolji sljedeće godine, dok se Rusija najzad poslije 2007. vratila u svjetski vrh i zbog toga mi je drago, s obzirom na to da imaju kvalitet moćne ekipe. Fizički su izuzetno pripremljeni, ali mislim da nemaju tu šta da više da traže protiv Mađara, pogotovo u Budimpešti".

Hrvatska - Italija (22.00)

"Biće to kvalitetna utakmica. Hrvati jesu kvalitetniji, imaju bolju igru, ali mislim da tu ne odlučuje samo kvalitet. Italijani imaju izuzetno jak lobi u vaterpolo svijetu, sigurno da će suđenje da bude na njihovoj strani kao i uvijek, jer uvijek imaju dobro suđenje. Tako da nisam siguran za tu utakmicu. Vidjećemo, biće zanimljivo".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC