• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mata pravi svoj tim - tim za promjenu!

Autor mondo.rs

As Mančester junajteda izdvajaće jedan odsto svojih primanja u humanitarne svrhe, a želja mu je da to postane globalna fudbalska praksa.

Huan Mata i ranije je pričao da fudbaleri u današnje vrijeme zarađuju previše novca i da u odnosu na 99,9 odsto populacije "žive pod staklenim zvonom".

Sada je odlučio da po tom pitanju uradi nešto konkretno.

U saradnji sa "Street Football World", koji okuplja 120 humanitarnih organizacija iz 80 zemalja, riješio je da ubuduće daje jedan odsto svojih prihoda u fond pod nazivom "Zajednički cilj".

Za početak, želi da okupi još 10 osoba koje žive od fudbala, koje će činiti njegov tim i obavezati se na isti takav dobrotvorni čin.

"Tražim 10 trenera, fudbalera, fudbalerki, menadžera, predsjednika, klubova, kako bismo pokrenuli ovu stvar i napravili razliku", rekao je Mata.

Njegov konačni cilj je da u humanitarne svrhe odlazi jedan odsto svake novčane transakcije obavljene u fudbalu, bilo gdje u svijetu.

"Bilo bi sjajno da od jednog dobrovoljnog poteza napravimo nešto što će biti sastavni dio fudbala, nešto što je prisutno na svim nivoima. Zamislite kada bi UEFA i FIFA to podržale".

Samo od Nejmarovog transfera iz Barselone u Pari sen Žermen, na taj način bi bilo obezbjeđeno 2,2 miliona evra!

"Fudbal zarađuje mnogo novca i zato mora da ima dimenziju društvene odgovornosti. Ako fudbal ostvari pozitivan uticaj na živote običnih ljudi, onda je to dobro i za njega. Neki igrači i neki klubovi već rade značajan posao, ali ova ideja je globalna. Na ovaj način bismo mogli da pomognemo više, bolje i efikasnije. Fudbal bi time postao više od sporta", jasan je Mata.

"Fudbal je neuporediv sa bilo čime. Osim njega samo još muzika ima moć da promijeni društvo. Moramo to da iskoristimo", dodao je reprezentativac Španije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC