• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slavlje na "Marakani": Evropo, Zvezda se vratila!

Autor mondo.rs

Crvena zvezda će igrati u grupnoj fazi Lige Evrope! Zahvaljujući pogocima Nemanje Radonjića i Gelora Kange nadoknađena je prednost Krasnodara iz prvog meča. Sjajna partija igrača Vladana Milojevića!

 Slavlje na "Marakani": Evropo, Zvezda se vratila! Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ

Taktički, fudbalski i duhom - u sva tri pomenuta segmenta Zvezda je u potpunosti bila bolja od skupocenog rivala iz Krasnodara i zasluženo ide u Ligu Evrope!

Zahvaljujući pogocima Nemanje Radonjića u šestom, odnosno golčini Gelora Kange posle deset sekundi fudbala u drugom poluvremenu - Crvena zvezda je "poništila" krasnodarski poraz (2:3) i obradovala 50.720 navijača koji su verovali u njih.

Blaga neizvesnost u fenomenalnom meču vicešampiona Srbije bila je prisutna samo u poslednjih deset minuta meča kada su Rusi smanjili iz diskutabilnog penala Grankvista, da bi isti igrač na muke stavio Milana Borjana koji je herojskom odbranom u nadoknadi vremena sačuvao gol.

Biće to prva evropska jesen za crveno-bele posle pune decenije tokom koje su se snovi o grupnoj fazi u jedno od dva najjača međunarodna takmičenja završavali u kvalifikacijama.

Ekipa Vladana Milojevića, koja je ušla i izašla hrabro iz ovog dvomeča, to je i zaslužila.

Posle ravno STO minuta fudbala na "krcatom" stadionu "Rajko Mitić":

ZVEZDA - KRASNODAR 2:1 (1:0)
/Radonjić 7', Kanga 46' - Grankvist p 81'/

Koliko je Vladan Milojević, i njegovi saradnici koji se moraju pomenuti, pogodio kada je u drugom poluvremenu meča na "Krasnodar areni" neočekivano na teren poslao Aleksandra Pešića - toliko je pogodio i kada je morao da improvizuje i odlučio da Mičelu Donaldu ne traži partnera među igračima koji igraju na poziciju defanzivnog veznog, nego je dodao još jednog igrača ofanzivnijih karakteristika koji će presingom odbraniti kapitena Zvezde i defanzivce.

Tako su Milić i Srnić zajedno "uništili" levu stranu napada Krasnodara, dok je Filip Stojković zaustavljao sve ono što je "prolazilo".

Na drugoj strani je više problema bilo po Rodićevoj strani, koji je ušao povređen u ovaj meč i odigrao 50 minuta, ali je ponovo dobrim izmenama Vladan Milojević uspeo da zaustavi i Vandersona koji je bio najopasniji igrač gostujuće ekipe.

A naročite pohvale zaslužuje i ofanzivni deo tima!

Ričmond Boaći nije uspeo da postigne gol, ali se borio i uspeo da osvoji jednu loptu nakon koje je Nemanja Milić uputio dobar šut, a na loptu naleteo Nemanja Radonjić koji je tako postigao svoj prvi gol u dresu svog novog kluba.

Pretio je potom i Vujadin Savić posle prekida, da bi u odličnoj kontri Ričmond Boaći pogodio stativu nakon odlično izborene pozicije za šut. Uhvatili su se svi za glavu, ali...

Samo DESET sekundi se igrao fudbal u drugom poluvremenu kada je Gelor Kanga odlučio da oproba šut sa više od trideset metara i da postigne spektakularan gol kojim je Zvezda stekla osetljivu prednost koja im je dozvoljavala i da prime pogodak.

Nije Krasnodar bio ništa opasnji, pretio je povremeno Vanderson, dok je Zvezda čekala kontre, da bi jedna kontroverzna odluka nemačkog arbitra stavila ceo meč na kocku.

Andreas Grankvist, koji se po običaju transformiše u napadača kada njegov tim gubi, izveo je sigurno penal u 82. minutu kojim je smanjio rezultat, mada nikome nije jasno zbog čega je remplovanje Filipa Stojkovića, koji je, čini se, bio čak i sam fauliran, bilo dovoljno za penal.

Tada se uvukla nervoza, usledili su bezbrojni centaršutevi Krasnodara, prekidi, a odbranu meča zabeležio je Milan Borjan koji se ispružio koliko je dugačak i odveo tim u Ligu Evrope.

ZVEZDA: Borjan - Stojković, Savić, Frimpong, Rodić (od 50. Gobeljić) - Donald - Kanga, Srnić, Milić (od 70. Račić) - Radonjić (od 78. Pešić) i Boaći.

Na klupi ostali: Kahriman, Milijaš, Adžić i Babić.

KRASNODAR: Sinitsin - Petrov, Grankvist, Martinovič, Ramirez - Kabore (od 46. Žigulev), Mamaev (od 60. Perejra), Gazinski - Kleson, Vanderson i Smolov (od 65. Ivan).

Na klupi ostali: Safonov, Gritsaenko, Šiškin i Sulejmanov.

N A J A V A

Na ruskom frontu bitka je izgubljena, ali su posledice podnošljive. Teško da bilo ko u Crvenoj zvezdi smatra da poraz od 2:3 protiv Krasnodara nije nadoknadiv u Beogradu, pred prepunom "Marakanom". Da li je optimizam opravdan, saznaćemo od 21.00.

Fudbaleri u crveno-belim dresovima pokušaće da se posle deset godina pauze konačno opet domognu grupne faze nekog evropskog takmičenja. Liga Evrope je blizu...

"Samo" još da Krasnodar bude savladan.


Iako to zvuči možda i previše optimistično posle ishoda prvog duela, izabranici Vladana Milojevića su u Rusiji, kao i prethodno u Pragu, pokazali da navijači sa razlogom imaju čemu da se nadaju.


Ova ekipa ima karakter, ima disciplinu u igri, ima pobednički mentalitet i, ono što je najvažnije - ima trenera i stručni štab koji su spremni da povuku rizične, ali hrabre poteze. A, kažu, sreća prati hrabre...

Zato neće biti iznenađenje ukoliko Crvena zvezda od prvog sudijskog zvižduka krene u juriš na gol gostiju, jer vremena za oklevanje i kalkulisanje nema. Preostalih 90 minuta odlučuju ko će u petak kraj TV ekrana nestrpljivo pratiti žreb za grupe Lige Evrope.

Pod srećnom zvezdom igrači srpskog tima bili su pre nedelju dana kada nije priznat očigledan pogodak posle šuta Mihaila Ristića, zatim kada su supervizor UEFA i delegat revanš utakmice odlučili da, uprkos lošem stanju terena, može da se igra na stadionu Rajko Mitić.

Da li je sada došlo vreme da i konačan rezultat bude razlog za sreću svih kojima su crveno-bele boje pri srcu?


Anketa

Ko će u grupnu fazu Lige Evrope?

  • Crvena zvezda

    83.93% (47)

  • Krasnodar

    16.07% (9)



Meč je sudio nemački arbitar Tobijas Štiler.

IZ MINUTA U MINUT:

90+7' - KRAJ!

90+5' - Ništa! Lopta je za Zvezdu!

90+4' - Žuti Boaćiju, lopta bliže sada golu Zvezde. Novi slobodnjak. 17 metara.

90+3' -
Skače Savić, Zvezda ide u kontru, ali sudija prekida igru i daje žuti karton štoperu.

90+1' - BORJAN!

Kakva odbrana Milana Borjana nakon prekida Krasnodara, prebacio je prvo loptu Kleson, pa šutira Grankvist glavom, ali kakav refleks golmana Zvezde.

90' - Grankvist dobija žuti karton, a nadoknada iznosi ŠEST minuta.

82' - GOL! GRANKVIST! 2:1!

Neshvatljiva odluka nemačkog arbitra nakon kontakta Filipa Stojkovića i jednog igrača Krasnodara, svi su očekivali faul za domaći tim, ali je Štiler pokazao na "belu tačku". Grankvist u jednu, Borjan u drugu stranu, pa žuti karton zbog "čuvanja lopte".

Penal
Izvor: YouTube



81' - Penal za Krasnodar!

76' - Vanderson!

Opasno, uhvatio je volej, ali promašio. Radonjića menja Pešić, heroj iz prvog meča.

70' -
Račić na terenu umesto Milića, a kako nam javlja naš reporter on je odvezen ambulantnim kolima sa stadiona.

65' -
Andre Ivan umesto Smolova. Sve izmene je napravio Šapovalov.

58' -
Prilika za Vandersona, očekivano napali su po levoj strani po izlasku Rodića, ali sada je Milan Borjan bio odlično postavljen.

57' - Koliko je gledalaca? 50.720!

55' -
Kanga je slučajno udario Savića po stopalu, ali će izgleda biti sve u redu sa štoperom Zvezde.

50' -
Milan Rodić ne može više, pa ga menja Gobeljić. Igrač kome pozicija levog beka nije ni sekundarna pozicija. Ramirez dobija žuti za faul u kontri.

46' - GOOOOOL! KANGA! ZVEZDA 2:0!

Kakav početak drugog poluvremena i kakva BOMBA Gelora Kange.

Odlučio je da šutira bukvalno posle desetak sekundi na terenu, strašan je to bio šut sa čitavih 30 metara, Sinitsin je bio nemoćan.

I Kanga je skinuo dres za šta dobija žuti karton.

Gelor Kanga je posle samo desetak sekundi drugog poluvremena odlučio da "odapne strelu" sa trideset metara udaljenosti... I postigao je fantastičan gol.
Izvor: YouTube


46' - Odmah pravi promenu Šalimov, pa od starta drugog poluvremena na teren šalje Žiguleva umesto Kaborea.

45+4' -
Odlično poluvreme Crvene zvezde koja je bila drastično bolji rival. Postigli su gol, pogodili stativu i imali nekoliko opasnih kontri, dok je Krasnodar pretio u dva navrata, pored gola - i odlično postavljanje Stojkovića.


40' - BOAĆI! STATIVA!

Au, kakva kontra Crvene zvezde i umalo pogodak...

Pogrešio je jedan igrač Krasnodara, Kanga mudro sačuvao loptu i prosledio je Boaćiju, da bi ovaj nakon dva kontakta odlučio da šutira, i pored toga što je imao saigrače i levo i desno, i pogodio stativu Sinitsina koji je bio kratak.

Mičel Donald dobija žuti karton zbog igranja rukom.

Boaći
Izvor: YouTube


38' - SMOLOV!

Šut sa skoro trideset metara, metar pored gola Borjana.

34' - Krenula je brza kontra Zvezde nakon nove defanzivne bravure Filipa Stojkovića pošto je Kanga "gurnuo" u prostor za Boaćija, a napadača domaćih, koji se našao okružen trojicom ne uspeva da prosledi za Radonjića...

Minut kasnije i Milić "tuče" u kontri, ovoga puta dosta lošije. Visoko!

32' - SAVIĆ!

Odličan prekid Gelora Kanga iskosa sa desne strane, prvi u skoku Vujadin Savić, sam, ali ide ta lopta preko gola. Odlična šansa.

29' -
Još jednom opasna kontra gostiju preko Vandersona i opet Stojković zaustavlja.

23' - Klason!

Najopasniji Krasnodar do sada... Probio je po desnoj strani Vanderson, uspeo da sačuva loptu na terenu, poslao loptu po zemlji, a nakon što su je preskočila dvojica - stigla je do Klesona koga je izblokirao Stojković.

20' -
Mirno protiče ovaj period utakmice, Zvezde ima loptu u nogama i pokušava da organizuje napada kojima će doći i do drugog gola. Mamaev sa dve noge po Frimpongu, ni žuti karton ne pokazuje nemački sudija.

15' -
Neoprezni Kabore sada vuče Srnića za dres u kontri, ali ima sreće da ne dobije brzo još jedan žuti karton. Krasnodar bez šanse za sada.

11' -
Žuti karton za Kaborea, a napominjemo da je u beležnicu upisan i Radonjić koji je skinuo dres i proslavio sa navijačima.

7' - GOOOOOL! ZVEZDA VODI! RADONJIĆ!

Početak iz snova za Crvenu zvezdu koja je posle osam minuta već nadoknadila prednost Krasnodara iz prvog meča, za erupciju oduševljenja na "Mitiću"!

Fantastičan je to bio potez Ričmonda Boaćija, osvojio je loptu i odložio je za Milića, a ovaj odmah odlučio da testira Sinitsina, koji se nije proslavio u udarcima sa veće udaljenosti u prvom meču, da bi nakon odbitka lopta stigla do Nemanje Radonjića.

Talentovani fudbaler je odmah šutirao, "poklopio" loptu i završila je u mreži!

Radonjić
Izvor: YouTube


2' -
Odmah prilika za Zvezdu, ali bez šuta. Sjajna kombinacija Radonjića i Srnića, ali krilni fudbaler domaćih nije uspeo da pronađe nikog za povratnu, a bilo je opcija...

1' - Meč je počeo.

- Fantastična koreografija na Severu - Srbija i Rusija.


- Igrači uskoro izlaze na teren...

- A ovako je na stadionu!

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


- Gužva ispred "Mitića"!


- Crvena zvezda prvi put nastupa u sastavu kakav je ove večeri izabrao Vladan Milojević, a videćemo da li će se pokazati kao dobra odluka da Nemanja Radonjić bude "lažni špic", odnosno da li će Mičel Donald moći kao jedini defanzivni vezni na terenu.

- Naš reporter je na stadionu, stoga očekujte fotografije, video-snimke i izjave!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC