• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" pred vratima Mundijala!

Autor mondo.rs

Srbija pobedom u Dablinu došla na korak od plasmana na Svetsko prvenstvo, prvo veliko takmičenje još od 2010. godine!

 Irska - Srbija 0:1 Izvor: MN PRESS

Sada je sve u našim rukama, pošto smo Irce ostavili na "minus pet", a najbliži pratilac posle pobede u Moldaviji 2:0 su nam Velšani, koji imaju četiri boda manje od izabranika Slavoljuba Muslina.

To znači i da je Srbija ovom pobedom teoretski obezbedila jedno od prva dva mesta u grupi. Po svemu sudeći, mi ćemo direktno u Rusiju, a Irci i Velšani će se u poslednjem kolu boriti za baraž.

Ko će dočekati oktobar i konačan rasplet kada smo posle dugo, dugo godina u ovako povoljnoj poziciji!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GRUPA D


Republika Irska - Srbija 0:1 (0:0)
Austrija - Gruzija 1:1 (1:1)
Moldavija - Vels 0:2 (0:0)

TABELA: Srbija 18, Vels 14, Irska 13, Austrija 9, Gruzija 5, Moldavija 2.

9. kolo (6. oktobar): Gruzija - Vels (18.00), Austrija - Srbija (20.45), Republika Irska - Moldavija (20.45).

10. kolo (9. oktobar, 20.45): Srbija - Gruzija, Moldavija - Austrija, Vels - Republika Irska.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lepa uvertira za put u Dablin napravljena je u nedelju u Beogradu, kada je bez većih napora savladana Moldavija 3:0.

Selektor Slavoljub Muslin je u odnosu na tu utakmicu napravio četiri promene u sastavu. Kao što je najavio, na golu je ponovo stajao Vladimir Stojković, koji je bio suspendovan za prethodnu utakmicu pa ga je odlično odmenio mladi Predrag Rajković. Protiv Moldavije zbog kartona nije igrao i Luka Milivojević, koji je ovog utorka bio u timu, a u odnosu na prethodnu utakmicu nova imena u startnoj postavi su bili još Jagoš Vuković (umesto Matije Nastasića) i Antonio Rukavina (umesto Mijata Gaćinovića).

Svi oni, zajedno sa ostalim saigračima, odlično su odradili svoj posao. Srbija je delovala veoma koncentrisano i disciplinovano na terenu, sigurno i čvrsto u odbrani, a imali smo i nekoliko dobrih prilika za gol. Naši igrači se nisu uplašili presinga koji su Irci pokušavali da uspostave od početka utakmice, niti startova koji su, kako je vreme odmicalo, postajali sve oštriji.

Nije nas poremetio i crveni karton Nikoli Maksimoviću u 68. minutu zbog faula kao poslednjeg igrača odbrane, a potom ni povreda Jagoša Vukovića, koji je kraj utakmice dočekao jedva se održavajući na nogama.

Za hrabrost, "orlovi" su nagrađeni kako dolikuje - pobedom!

Konačno ponovo, prvi put od kvalifikacija za pomenuti Mundijal 2010, naša fudbalska reprezentacija deluje pozitivno. Tu je borbenost, tu je sigurnost, tu je koncentracija, tu je kvalitet!

Još samo malo, pa da se odmeravamo sa najboljima!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

REPUBLIKA IRSKA: Rendolf - Kristi, Klark, Dafi, Vord (72. O'Douda) - Mejler (79. Hurihejn), Brejdi, Volters, Hulahan (62. Marfi), Meklejn - Long.

SRBIJA: Stojković - Vuković, Maksimović, Ivanović - Kolarov, Rukavina, Matić, Milivojević - Kostić (72. S. Mitrović), Tadić (81. Gudelj), A. Mitrović (79. Prijović).

Utakmicu je sudio Cunejt Čakir iz Turske.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Srbi u Dablinu: 'Ajmo, 'ajde svi u napad! (VIDEO)

TOK UTAKMICE:

Kraj! SRBIJA JE NA KORAK OD SVETSKOG PRVENSTVA U RUSIJI!

- Još samo pet minuta do kraja!

- Jagoš Vuković je povrđen, ali će ostati na terenu do kraja susreta!

- Sjajna odbrana Stojkovića u 86. minutu! Marfi je dva puta šutirao, prvo ga je blokirao Branislav Ivanović, a onda je odlično intervenisao naš golman! Ostaje 1:0 za Srbiju. Još samo malo!

- Poslednja izmena, umesto Dušana Tadića od 81. minuta igraće Nemanja Gudelj.

- Prijović umesto Aleksandra Mitrovića od 79. minuta, Hurihejn umesto Mejlera.

- Rasplamsala se borba posle isključenja Maksimovića. Irci igraju sve žešće, ali se naši igrači nisu skroz povukli. Još oko 15 minuta do kraja.

- Prva izmena u našem timu u 72. minutu, umesto Kostića igraće defanzivac Stefan Mitrović, dok će u Irskoj umesto Vorda do kraja na terenu biti O'Douda.

- CRVENI KARTON NIKOLI MAKSIMOVIĆU U 68. MINUTU. Naš defanzivac startovao je na protivničkog igrača kao poslednji u odbrani. Išao je na loptu, ali i oborio rivala... Turčin Cunejt Čakir procenio je da je to bio prekršaj i pokazao mu direktan crveni karton.

- Prošlo je 10 minuta od pogotka Kolarova, a ništa bitno se nije dogodilo na terenu. Upravo to je ono što odgovara našoj ekipi. Uspevaju izabranici Slavoljuba Muslina da kontrolišu razvoj situacije. Samo da tako i ostane!

- Prva izmena u meču. Od 62. minuta za Irsku će igrati Deril Marfi umesto Vesa Hulahana.

GOOOL! SRBIJA VODI 1:0 OD 55. MINUTA! STRELAC JE ALEKSANDAR KOLAROV! Sjajno je tekla akcija naših igrača, lopta je išla od nogde do noge, Kostić je strpljivo sačekao Kolarova da utrči po levoj strani, poslao loptu ispred njega, a sjajni bek šutirao kao iz topa, pod prečku irskog gola!

Bomba, pa KRIK Kolarova! (VIDEO)


- Vezali su Irci nekoliko dobrih napada u prvih 10 minuta drugog poluvremena, ali ne previše opasnih po Stojkovića i njegov gol.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima i pokušajem Tadića da udarcem sa distance savlada Rendolfa, ali je lopta išla po sredini gola, pa golman Irske nije imao većih problema da uspešno interveniše.

Poluvreme. Možemo biti zadovoljni prvim delom utakmice. Igra se visok tempo, ima mnogo trčanja i duela, ali naši fudbaleri deluju sigurno i samouvereno na terenu - što je najbitnije. Iako su Irci ti koji vrše pritisak, "orlovi" su imali više prilika...

- Još jednom dobra akcija naših igrača po levoj strani i povratna lopta Kostića u srce kaznenog prostora. Ovaj put, u 42. minutu, šutirao je iz prve Antonio Rukavina, ali preko gola.

- Opasno je bilo u kaznenom prostoru Srbije u 36. minutu, ali je Maksimović uspeo da stigne loptu pre Hulahana, koji se lepim driblingom oslobodio Vukovića.

- Umalo 1:0 za Srbiju! Tadić i Kostić kreirali su priliku za Mitrovića, koji je pokušao iz prve da skrene loptu u gol posle povratnog dodavanja, ali je Rendolf vrhovima prstiju uspeo da interveniše i skrene je u korner.

- Lukav pokušaj Kolarova iz prekida u 28. minutu. Svi su očekivali centaršut zbog velike udaljenosti, ali je on probao da iznenadi Rendolfa. Lopta je ipak prošla oko metar pored stative, bez opasnosti po gol domaćih.

- Dobar šut Šejna Longa pod prečku u 20. minutu, ali je Stojković dobro reagovao i uspeo da je skrene u korner.

- Solidna utakmica u prvih 15 minuta. Irci se trude da vrše presing na naše igrače, ali oni odlično čuvaju loptu i ne paniče.

- PONIŠTEN GOL IRCIMA! Srećom, Šejn Dafi je bio u ofsajdu posle akcije iz kornera i centaršuta sa desne strane. Zaboravili su naši igrači defanzivca domaćih, koji je uspeo glavom da matira Stojkovića...

- Bude se i domaćini. Dva solidna napada imali su u 9. minutu, ali od svega su dobili samo korner.

- Još jednom prete "orlovi". U 7. minutu je Tadić centrirao iz prekida, ali su Irci uspeli da izbace loptu u korner...

- Prvu šansu imali su naši fudbaleri već u 2. minutu, ali je šut Matića bio blokiran, a potom je Vuković bio neprecizan.

- Ovo je bio osmi duel Irske i Srbije. U prethodnih sedam i jedni i drugi imali su po dve pobede, a tri puta je bilo nerešeno, uz ukupnu gol-ralziku 8:7 za Irce.

Srbi u Dablinu: 'Ajmo, 'ajde svi u napad! (VIDEO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC