• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH - Belgija: Poznata satnica, ali ne i stadion

Autor mondo.ba

Derbi utakmica devetog kola Grupe H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018” između Bosne i Hercegovine i Belgije igraće se 7. oktobra ove godine početkom u 18 sati, objavila je Evropska fudbalska asocijacija (UEFA).

Na oficijelnom internet sajtu kontinentalne fudbalske organizacije (uefa.com) ne navodi se na kojem će se stadionu igrati meč. Nakon inspekcije predstavnika UEFA po isteku roka za renoviranje stadiona ”Grbavica” biće i ozvaničeno da li će se ”duel odluke za BiH” moći igrati u Sarajevu. No, kako sada stvari stoje i na osnovu tvrdnji iz Fudbalskog saveza BiH zvanična objava mjesta odigravanja utakmice je formalnost, prenijela je agencija "Anadolija".

Poslije osam odigranih kola u Grupi H Belgija ima 22 boda i prva je evropska reprezentacija koja je osigurala nastup na predstojećem Mundijalu. Bosna i Hercegovina je druga sa 14 bodova, jednim više od Grčke sa kojom će u preostala dva kola voditi borbu za plasman u baraž za SP. Tri dana poslije ”sudara” sa super jakim Belgijancima BiH će biti gost Estonije u Talinu.

Prema gotovo svakoj računici i mogućem raspletu situacija u kvalifikacionim grupama izabranicima selektora Mehmeda Baždarevića za doigravanje za odlazak u Rusiju biće potrebno svih šest bodova, pogotovo što će Grci 7. oktobra biti gosti ”braći” na Kipru, te 10. dana u narednom mjesecu ugostiti amatersku selekciju Gibraltara.

U nastojanjima da se domogne baraža za Mundijal, nacionalnom timu BiH šest bodova je potrebno i kako bi izbjegao da bude rezultatski najlošiji drugoplasirani tim u devet grupa evropske zone kvalifikacija.

Plasman u baraž za SP izboriće osam drugoplasiranih reprezentacija iz devet kvalifikacionih grupa pod okriljem UEFA. Prema trenutnom stanju na tabelama (dva kola uoči kraja takmičenja po grupama) u baraž bi se plasirali Švedska, Portugal, Sjeverna Irska, Crna Gora, Slovačka, Italija, BiH i Island.

Prve utakmice baraža za SP ”Rusija 2018” igraće se od 9. do 11. novembra. Revanši su od 12. do 14. novembra ove godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC