• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

9 godina, 9 meseci i 9 dana kasnije - vreme je!

Autor mondo.rs

Bio je 6. decembar 2007. kada je Meken zatresao mrežu Ranđelovića i označio skoro deceniju dug post okončan dolaskom Milojevića i sastavljanjem ekipe koja je bila kadra s tim da okonča. Sada je vreme za nagradu i uživanje!

 Zvezda-BATE-cetvrtak-21.05-RTS-1-najava-utakmice-Liga-Evrope-2017/18. Izvor: MN PRESS

Bio je 6. decembar 2007. godine kada je sada već penzionisani Gevin Piter Meken zatresao mrežu Ivana Ranđelovića za pobedu danas engleskog drugoligaša, Boltona, od 0:1.

Ispostaviće se da će do naredne utakmice Crvene zvezde u nekom od evro-kupova, na "Marakani", proći devet godina, devet meseci i devet dana.

Ili, 3.571 dan.

Gotovo deceniju dugo čekanje zvanično će biti okončano kada u četvrtak uveče, u 21.05, ukrajinski arbitar Jevgen Aranovskij prvi put bude dunuo u pištaljku.

Da li će njegov poslednji zvižduk biti znak za veliko slavlje najmanje 45.000 navijača na Stadionu "Rajko Mitić" ili ne, ako pitate trenera crveno-belih Vladana Milojevića, čoveka koji je mirno i staloženo proveo sasvim nov tim kroz neprijatne kvalifikacije, to i nije presudno.

Presudno je, tvrdi, da svako ko istrči na teren ostavi sve što u tom trenutku ima i može i uveri svakog navijača da mu ništa u kopačkama nije ostalo kada bude završeno.


Jer, posle svega, obećavati pobede i jurišati prema njima, ne bi bilo ni u skladu s onim kako se razmišlja i razgovara u njegovoj svlačionici, niti radi na njegovim treninzima.

Nešto drugo je u Milojevićevom fokusu pred utakmicu 1. kola Grupe H u kojoj će Crvena zvezda dočekati BATE Borisov.

"Mogu da kažem da smo došli do onoga što smo dugo čekali, cela zvezdaška javnost. Došlo je vreme za prvu utakmicu u Ligi Evrope, sa ekipom BATE Borisov. Iako je ovo konferencija pred dugo očekivani meč u Evropi, neću reći da je ova utakmica za nas iz stručnog štaba i igrače nešto vanredno, već samo novo iskustvo za koje se pripremamo kao i za svako pre toga", govorio je Milojević mirno i naglasio šta će biti cilj koji će njegov tim morati da ispoštuje u četvrtak uveče pred, verovatno, rasprodatim tribinama.

"Mi ćemo, kao i do sada, da izađemo na teren i damo sve od sebe", podvukao je Milojević, koji nijednog trenutka nije želeo da se bavi prognozama, upoređivanjem snage šampiona Belorusije sa, recimo, Krasnodarom ili ostalim pitanjima koja zahtevaju širenje fokusa i rasipanje energije.

"Jeste važnost meča možda veća utoliko što se Crvena zvezda posle dugo vremena vraća na mesto na kom apsolutno pripada, i odmah ću reći da se iskreno nadam da ćemo od ovog trenutka svake godine biti učesnici ovako velikih takmičenja, ali u svemu tome važno je biti spreman, a mi jesmo i spremni i motivisani i ispravni u načinu na koji doživljavamo ovaj duel", rekao je Milojević, trudeći se da naglasi da sa igračima, uvek i svuda, govori o tome da nema deljenja mečeva na velike i male i da bi…

"Tako nešto bilo pogubno po nas i drago mi je što je ekipa to prihvatila. Zato sam sigurano da ćemo dati sve od sebe, truditi se da napravimo što bolji rezutlat, da pritom uživamo u utakmici, a verujem i publika sa nama".

Izvor: MN PRESS



Pred početak sezone, cilj je bio ulazak u Ligu Evrope. To bi, tvrdi Milojević, shodno našem mentalitetu često bilo sasvim dovoljno, ali…

"Kada napravite neki rezultat, odmah se očekuje da prevaziđete to i odete korak dalje. Zato, nećemo mnogo da pričamo, ono što nas sada interesuje je da brzo prelazimo iz prvenstva u Ligu Evrope, i nazad, pa utoliko na utakmicu sa BATE Borisovim ne gledam kao na nešto drugačiju u odnosu na ostale. Ono što ne bih želeo da se dogodi, i mislim da ću to stalno ponavljati, jeste da iskažemo naš mentalitet u smislu zadovoljavanja postignutim", rekao je Milojević.

"U životu toga ima često, ali u sportu ne sme da bude. Morate stalno sami sebi da podižete lestvicu, a mi smo je za sada postavili prilično visoko".

Portparol Crvene zvezde Miljan Milošević rekao je da su ulaznice za severnu tribinu rasprodate, da pojedinačnih karata za ostale ima i da očekuje preko 45.000 navijača, u zavisnosti od toga koliko će, zbog bezbednosti, morati da bude široka "tampon zona" između istoka, juga i "kaveza" u kojem će biti smešteni gostujući navijači. Milošević je dodao da je klub odvojio kontigent ulaznica koji će biti pušten u prodaju na dan meča, jer je veliki broj navijača iz unutrašnjosti ukazao na nemogućnost dolaska u prestonicu samo zbog kupovine karata, a potom i na sam meč.

Nastavio je…

"Zato je važno da stalno budemo sve bolji i bolji, a koliko ćemo na kraju ovog putovanja biti bolji - ne mogu da znam. Znam samo da smo sami sebe obavezali na to, da smo pokazali da imamo potencijal i da je to sada na neki način naša obaveza - da budemo bolji".

Milojević se složio da je donekle lakše kada znate da je pred vama utakmica na bodove, posle koje dolazi i sledeća, za razliku od kvalifikacija gde vas, kako je rekao, jedna greška može dovesti u situaciju da ne budete gde ste sada.

"Voleo bih da ne budemo samo oni koji učestvuju, jer sam svestan da u fudbalu zavisite samo od rezultata", rekao je Milojević i potom se nije složio sa konstatacijom jednog od novinara prisutnih na konferenciji za medije da je bitno to što je "prva utakmica upravo u Beogradu protiv jednog od rivala s kojim bi Zvezda mogla da se bori za drugo mesto".

KAD NEMA STRAHA - NEMA NI PRITISKA

Tom prilikom, Milojević je dodao da Arsenal figurira kao favorit u grupi, ali da i on mora da odigra svaku utakmicu, kao i njegov tim, pa tako raspored i ne igra neku posebno važnu ulogu u svemu…

"I u kvalifikacijama mi je bilo svejedno da li prvo igramo kod kuće ili na strani, a i pokazali smo da možemo i jedno i drugo. Da, lepo je kada igrate pred punim stadionom, ali nisam siguran da li u tome ima prednosti ili mana".

Potom je nastavio…

"Isto bih vam rekao da prvu utakmicu igramo i sa Arsenalom. Moramo kao ekipa da zavisimo što više sami od sebe, da kontrolišemo igru, bilo da se radi o prvoj ili poslednjoj utakmici u ovoj fazi".

O Borisovu nije želeo previše da troši reči, apostrofirajući da je to jak i snažan tim, da je dugo na okupu, da se igrači retko i planski menjaju i da naredni rival gaji tipičan stil igre za taj deo Evrope, s mnogo fizičke snage i trčanja…

"Očekuje nas lepa i dobra utakmica", prokomentarisao je i dodao da su, osim teško povređenog Branka Jovičića, svi ostali momci zdravi i spremni.

Milojević nije želeo da traži eventualni alibi prihvatanjem priče o čuvenom "pritisku".

"Pritisak je nešto što morate da imate i s čim sportista mora da zna da živi. Znamo koja je važnost utakmice, ali moramo da se fokusiramo na rad i ono što želimo da postignemo na terenu. Ako to uradite, onda pritisak i ne osećate. Igračima sam rekao da ćemo tako raditi i trenirati, kao da to ne postoji i da nemamo čega da se plašimo, a kad nemaš razloga za strah - nema ni pritiska", objasnio je Milojević svoje rezone.

Na pitanje o tome da li ima dilema oko startne postave odgovorio je da ih uvek ima, a onda, kada je upitan za to da li je vreme da Crvena zvezda pobedi nekoga kod kuće u Evropi posle toliko vremena, rekao…

"Jao…"

Posle kraće pauze nastavio je…

"Znate šta, mogu li da vam odgovorim na to posle utakmice? Tako mi je najlakše...", rekao je i ponovio da se nikada nije bavio prognozama i onim što bi moglo da se dogodi.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC