• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ročesti vodio Zvezdu do 2-0

Autor mondo.rs

Američki plejmejker odigrao jako dobar meč u srpskom ABA derbiju. Pero Antić "debitovao" vezanim trojkama.

 Ročesti vodio Zvezdu do 2-0 Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda mts nastavila je niz pobeda protiv Mege i počela "jadransku" sezonu sa skorom 2-0.

Branilac regionalne titule odigrao je uglavnom dinamičan meč protiv upornog tima Dejana Milojevića, a Tejlor Ročesti sprečio je goste da posle dugo vremena iznenade šampiona.

Novi plejmejker Zvezde je zajedno sa Džejmsom Feldinom (21 p) stvorio, pa održavao prednost crveno-belih i zaključno sa pogocima u finišu pokazao da će biti lider ovog tima. Završio je meč sa 26 ubačenih poena i šest asistencija, uz pet izgubljenih lopti.

CRVENA ZVEZDA - MEGA 90:80 (26:19, 18:17, 22:25, 24:19)

Veliki trud raspoloženog "pleja" Mege Dilana Enisa (21 p), neodustajanje Nikole Rebića (19 p) i zavidan doprinos supertalentovanog Gruzina Goge Bitadzea na obe strane terena (19 p, 6 sk, 4 blokade) nisu dopustili favoritu da se opusti ni u jednom trenutku.

Ekipa Dušana Alimpijevića morala je dobro da oznoji dres da bi upisala drugu pobedu, u kojoj je sa 10 poena učestvovao i Pero Antić. Povratnik u Zvezdu iz Fenerbahčea dočekan je velikim aplauzom, a potom je dobijao lopte i pogodio tri od prva četiri šuta za tri.

Uz ovacije makedonskom veteranu na početku njegove poslednje sezone i uz konačan rezultat, utakmica u hali "Aleksandar Nikolić" apsolutno će ostati upamćena i po fenomenalnom zakucavanju Zvezdinog centra Matijasa Lesora u drugom poluvremenu.

Skočni Francuz odrazio se skoro sa linije penala i pokazao publici jedno od sigurno najlepših zakucavanja ove sezone.

...
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.


Ni taj potez nije demotivisao goste, koji su nastavili da "pritiskaju" domaćina i da se neprestano vraćaju sa dvocifrenog zaostatka, sve do poslednjih pet minuta utakmice.

Alimpijević je pri rezultatu 75:71 zatražio tajm-aut, povikao "Momci, moramo sada da damo sve što imamo" i igrači su ga poslušali. Ročesti je pogodio sa distance, ukrao loptu, prosledio je Nemanji Dangubiću koji je pogodio trojku i ispostavilo se - stavio tačku na epilog.

Zvezda (2-0) će se posle ovog meča posvetiti gostovanju Olimpiji (nedelja, 17 časova), na koje će krenuti u petak, dok će Mega Leks dan ranije kod kuće igrati protiv Mornara, koji je ranije večeras pobedio Partizan košem uz zvuk sirene.

Svi mečevi biće prenošeni, kao i do sada, na TV Arena sport.

ZVEZDA: Kešelj, Radičević 2, Dangubić 9 (3/4 za tri), Lazarević, Antić 10 (3/6 za tri), Dobrić, Feldin 21 (5 sk), Janković, Ročesti 26 (4/7 za tri, 6 as, 5 izg), Lesor 6, Jovanović 6, Bjelica 10 (8 sk).

MEGA: Rebić 19 (5 sk, 6 as), Sinovec 4, Marjanović, Čančar 4, Bitadze 19 (6 sk), Jovičić, Lazić 4, Koprivica, Samardžiski, Enis 21 (7 as), Fundić 9 (7 sk), Kapetanović.

...
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.




REZULTATI 2. KOLA:

Mornar - Partizan 83:81
Zadar - Cedevita 76:92
Crvena zvezda - Mega 90:80

u četvrtak:

Cibona - Olimpija 18.00
Igokea - Budućnost 20.00

odigrano u utorak:

FMP - MZT 100:72



Izvor: MN PRESS

TOK UTAKMICE:  

PRVA ČETVRTINA 26:19

Pred kamerama TV Arena sport, ekipe su odigrale ravnopravnu prvu deonicu, na čijem je kraju aplauz dobio povratnik među crveno-bele Pero Antić.

Iskusni Makedonac večeras je drugi put debitovao za Zvezdu i već u svom prvom napadu pogodio trojku.

Tim pogotkom završen je prvi period, sa vođstvom crveno-belih 26:19. Najbolji napadački ritam među domaćima na startuje "uhvatio" Džejms Feldin sa osam poena, a među gostima gruzinski centar Goga Bitadze sa sedam i Dilan Enis sa šest.



DRUGA ČETVRTINA 44:36

Nije bilo previše pogodaka, ali je tempo utakmice odličan. Dok je Enis predvodio Megu i u drugom kvartalu, Pero Antić se raspucao i ubacio tri trojke, na oduševljene publike.

...
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.



Crveno-beli su održavali vođstvo i koristili greške rivala, koji je pod pritiskom izgubio 13 lopti i ostajao bez rešenja za nalete kojima je Zvezda čuvala prednost.

U prvom delu meča u strelce su se upisali:

ZVEZDA: Antić 10 (3/4 za tri), Feldin 9, Ročesti 8, Jovanović 6, Lesor 4, Bjelica 4, Dangubić 3.
MEGA: Enis 13, Bitadze 7 (4 blokade), Sinovec 4, Čančar 4, Lazić 4, Fundić 2, Rebić 2.

Izvor: MN PRESS



TREĆA ČETVRTINA 66:61

Zvezda vodi, Mega i dalje ne odustaje. Iako je domaćin imao i dvocifreni plus (54:44), Mega je trojkom Nikole Rebića u 28. minutu uspela da izjednači (28:28).

Crveno-beli su imali brzi odgovor, pa su Džejms Feldin (trojka), Milko Bjelica (penali) i opet Feldin (66:59) doneli mir ekipi Dušana Alimpijevića uoči početka poslednjeg kvartala.

U ovom kvartalu videli smo i sigurno najatraktivniji momenat utakmice - fenomenalno zakucavanje Lesora.

Matijas Lesor POLETEO u Pioniru

ČETVRTA ČETVRTINA:

Nekoliko puta viđena slika ponovljena je i u završnom kvartalu. Zvezda je otišla na "plus 10" (75:65), ali je Mega ponovo našla način da poenima Fundića i Rebića ostane u meču i da primora Alimpijevića da zatraži tajm-aut na 75:71.

"Momci, moramo sada da damo sve što imamo", rekao je trener Zvezde u tom trenutku, četiri i po minuta do kraja.

Ročesti je odgovorio na taj zahtev u verovatno najvažnijem trenutku. Na početku 37. minuta je pogodio za dva posle driblinga (79:73), potom je ukrao loptu domaćinu i počeo akciju koju je Nemanja Dangubić završio pomalo konfuzno, ali uspešno - trojkom za 82:73!

Plejmejker Zvezde, najbolji akter utakmice, potom je pogotkom stavio tačku na ishod i ukrasio svoj napadački nastup. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC