• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Mile u centru pažnje, Roma ponizila Čelsi!

Autor mondo.rs

Nezaboravna noć za belgijskog golmana srpskog porekla u Mančesteru. Roma se igrala sa odbranom Čelsija, Juventus se izvukao, a Pari Sen Žermen nastavio da seje strah: 4-0-0 (17:0).

Mančester junajted i Pari Sen Žermen obezbedili su večeras plasman u osminu finala Lige šampiona, iako je ostalo da budu odigrana još dva kola do kraja prve faze.

Na bučnom "Karaiskakisu" jedan navijač Olimpijakosa uspeo je da pronađe rupu u obezbeđenju, strči do terena i poljubio Lionela Mesija za razliku od Mesija i ostalih igrača Barselone, pre svih Luisa Suareza, koji nisu uspeli da pronađu rupu u odbrani prvaka Grčke, pa stoga nisu više u krugu "stoprocentnih".

Ipak, rezultat večeri svakako je onaj sa "Olimpika" na kojem je odbrana Čelsija smehotresnim nastupom možda i smenila menadžera koji je klubu doneo titulu prvaka Engleske prošle sezone. Italijan Antonio Konte gledao je kako mu se ekipa ruši u glavnom gradu njegove otadžbine za konačnih: Roma - Čelsi 3:0.

Poslušajte samo italijanskog komentatora u trenutku kada je Stefan El Šaravi, već u 1. minutu, postigao briljantan pogodak za 1:0 i najavio ono što će se dogoditi potom.




Nešto kasnije, El Šaraviju se u borbama za TV špice priključila i 18-godišnja senzacija na golu Benfike, belgijski tinejdžer srpskog porekla Mile Svilar, koji je obeležio duel na "Old trafordu". Prvo se iskupio za grešku iz prvog duela sa Mančester junajtedom kada je uneo loptu u gol za konačnih 0:1, a onda ušao u istoriju i postao najmlađi golman koji je odbranio penal na meču Lige šampiona.

Pročitao je Antonija Marsijala i poništio mu perfektan učinak sa bele tačke od dolaska u Mančester iz Monaka.




Međutim, u 45. minutu utakmice u kojoj je Benfika uglavnom bila u podređenom položaju - Svilar se "upisao" u strelce. Reprezentativac Srbije i bivši fudbaler Benfike, Nemanja Matić, "nategao je" sa velike udaljenosti levom nogom i uzdrmao okvir Svilarovog gola, a mladi golman nije imao sreće do te mere da ga je lopta pogodila u leđa prilikom intervencije i...

...završila u mreži.



Dvostruki finalista, polufinalista i četvrtfinalista Lige šampiona iz prethodne četiri godine, i stoga uz Real Madrid najuspešniji klub Evrope u tom periodu - Atletiko Madrid - nalazi se na rubu eliminacije u prvoj fazi, nakon što je u 180 minuta fudbala sa debitantnom u ovom takmičenju osvojio dva boda.

Kazahstanski Karabag, nakon 0:0 kod kuće, odoleo je Atletiku i na rasprodatom "Metropolitanu" koji očigledno znatno slabije "prija" madridskom timu od čuvenog "Kalderona". Golčinom Tomasa Partija sa velike udaljenosti, Atletiko je izjednačio i izbegao poraz koji bi pred mečeve sa Romom u Madridu i Čelsijem u Londonu bio nešto poput eliminacije - 1:1.

Pedro Enrike imao je veliku šansu za Karabag, ali je Stefan Savić uspeo klizećim startom da spreči 0:2, posle čega je Tomas postigao gol večeri na pas Antoana Grizmana, a pomenuti Enrike divljačkim startom na strelca izjednačujućeg gola zaslužio direktno isključenje i naterao Karabag na surovu defanzivu u finišu utakmice koji je crnogorski štoper, Savić, iskoristio da i sam dobije drugi žuti karton i "izjednači" u isključenjima.

Pari Sen Žermen nastavio je da seje strah Evropom, a za to je ponovo poslužio belgijski Anderleht, koji je kod kuće "prošao" sa četiri gola u mreži, a na "Parku prinčeva" sa jednim više - 5:0 (2:0) uz het-trik Lejvina Kurzave posle kojeg ekipa trenera Unaija Emerija ima skor 4-4-0 (17:0).

Da je odbrana Seltika odolela bar još malo, a ne samo dva minuta posle pogotka Kaluma Megregora za izjednačenje u 74. minutu, možda bi Bajern već večeras morao da prizna poraz i prihvati da će na žrebu ime rivala čekati iz drugog šešira, međutim Havi Martinez uspeo je da vrati bavarskog giganta u vođstvo golom koji je "platio" razbijenom arkadom - 1:2 na "Seltik parku".

Ovaj rezultat upućuje na to da će pobednika grupe odlučiti meč na "Alijanc areni" između Bajerna i Pari Sen Žermena, zakazan za 5. decembar.

Rezultati 4. kola:

utorak

Grupa A

Bazel – CSKA Moskva 1:2 (1:0)
/Petreta 32 - Džagojev 65, Vernblom 79/

Mančester junajted – Benfika 2:0 (1:0)
/Svilar ag 45, Blind pen 78/

Tabela: Junajted 12, Bazel 6, CSKA 6, Benfika 0.

Grupa B

Pari Sen Žermen – Anderleht 5:0 (2:0)
/Verati 30, Nejmar 45+4, Kurzava 53, 72, 78/

Seltik – Bajern Minhen 1:2 (0:1)
/Mekgregor 74 - Koman 22, Martinez 77/

Tabela: PSŽ 12, Bajern 9, Seltik 3, Anderleht 0.

Grupa C

Atletiko Madrid – Karabag 1:1 (0:1)
/Tomas 56 - Mišel 40/

Roma – Čelsi 3:0 (2:0)
/El Šaravi 1, 36, Peroti 63/

Tabela: Roma 8, Čelsi 7, Atletiko 3, Karabag 2.

Grupa D

Sporting Lisabon – Juventus 1:1 (1:0)
/Bruno Sezar 20 - Iguain 79/

Olimpijakos – Barselona 0:0

Tabela: Barselona 10, Juventus 7, Sporting 4, Olimpijakos 1.

sreda
/sve utakmice počinju u 20.45, osim one u Istanbulu zakazane za 18.00/

Grupa E

Sevilja – Spartak Moskva (TV Arena Sport 4)
Liverpul – Maribor (TV Arena Sport 1)

Tabela: Liverpul 5, Spartak 5, Sevilja 4, Maribor 1.

Grupa F

Napoli – Mančester siti (TV Arena Sport 3)
Šahtjor – Fajnord

Tabela: Siti 9, Šahtjor 6, Napoli 3, Fejnord 0.

Grupa G

Bešiktaš – Monako (TV Arena Sport 1)
Porto – Lajpcig (TV Arena Sport 5)

Tabela: Bešiktaš 9, RB Lajpcig 4, Porto 3, Monako 1.

Grupa H

Borusija Dortmund – APOEL (TV Arena Sport 2, multiprenos)
Totenhem – Real Madrid

Tabela: Totenhem 7, Real 7, Borusija 1, APOEL 1.

Iz minuta u minut:

90+4: KRAJ!

88 - Umesto gola za vođstvo sa igračem više, Atletiko je u meču sa Karabagom izjednačio u crvenim kartonima - drugi žuti dobio je Savić, koji će takođe morati pre ostalih na teren, kao i Pedro Enrike pre toga.

79 - Čuda je činio Patrisio u drugom poluvremenu, ali ovog puta nije mogao ništa - Iguain je za vikend dao dva gola Milanu na "San Siru" za 0:2, a ovog puta pogodio u Lisabonu za 1:1. Važan pogodak "bjankonera".

79 - CSKA "okreće" u Švajcarskoj - 1:2, Vernblom!

78 - DRUGI penal za Junajted i to zbog nepotrebnog, čak neinteligentnog starta Samarisa na Rašforda u trenutku kada je napadač domaćih bio okružen još dvojicom igrača Benfike. Ovog puta Murinjo je burno reagovao i pokazao Blindu da namestu loptu na belu tačku, a Holanđanin savladao Svilara za 2:0.

77 - Nije dugo trajala radost u Glazgovu - Martinez za 1:2. Ovaj pogodak Španac je platio razbijenom arkadom. Sudar glavama dogodio se u isto vreme kada je i štoper Bajerna pogodio loptu...

74 - Brojne brodolome doživeo je Seltik u mečevima sa najvećim evropskim klubovima, ali ove večeri se nosi sjajno s Bajernom. Pas Foresta "kroz odbranu" gostiju u 1:1 pretvorio je Mekgregor... malo je reći da je "Seltik park" pao u trans. Otprilike u isto vreme PSŽ je u toj grupi postigao i četvrti gol u meču sa Anderlehtom, drugi preko Kurzave.

65 - Legenda "armejaca", Džagojev, pogodio je za 1:1 u Bazelu. Tamo pravdu deli naš arbitar Mažić s pomoćnicima.

63 - I treći gol u mreži Čelsija, čija se odbrana sunovratila u Rimu. Početničke greške defanzivne linije šampiona Engleske ovog puta kaznio je Peroti za 3:0.

59 - Turski sudija Ajetkin direktnim crvenim kartonom kaznio je divljački start Pedra Enrikea na strelca gola za Atletiko, Tomasa, koji je očigledno povređen. Kakav bezobrazluk...

56 - Kakva GOLČINA Tomasa Partija! Posle akcije u kojoj je Savić telom spasao Atletiko rezultata 0:2 (inače, bio je ofsajd u toj akciji Karabaga), usledio je napad crveno-belih koji se odbio od bunker gostiju međutim... videvši da nema šanse da odigra unapred, Grizman je petom ostavio loptu Tomasu, a ovaj sa velike udaljenosti i precizno i jako postigao GOL VEČERI - 1:1!



45+4 - PSŽ je udvostručio prednost duboko u nadoknadi prvog poluvremena pogotkom Nejmara.




45 - Kakav udarac Matića i kakav peh Svilara! Naš fudbaler uzdrmao je stativu gola Benfike i bio te sreće da se lopta odbije o leđa tinejdžera na golu "orlova" i to tako da završi u mreži... Zvanično: strelac je Svilar!

40 - Atletko - Karabag 0:1! Šokantan rezultat u Madridu, u kojem dvostruki finalista Lige šampiona iz prethodne četiri sezone mora da pobedi da bi prošao prvu fazu. U ovom trenutku crveno-beli gube posle kornera koji je glavom u 0:1 majstorski pretvorio Mišel!

Bio je to prvi pogodak prvog azerbejdžanskog predstavnika u Ligi šampiona van granica te zemlje.

Inače, strelac gola je nastupao za Hetafe, klub iz predgrađa Madrida i jedan od "malih gradskih" rivala Atletika i Reala.

36 - El Šaravi, ponovo! Nije ni poluvreme, a Čelsi gubi 2:0 u Rimu. Ovog puta asistirao mu je Najngolan, ali je najzaslužniji za ovaj pogodak dojučerašnji igrač Rome, a sada defanzivac engleskog tima - Rudiger.

Obrukao se u pokušaju da štopuje loptu, ona je prošla ispod njega, pravo do "Faraona", koji je rutinski kaznio ovu početničku grešku bivšeg saigrača.

30 - "Sveci" su načeli Anderleht, koji su deklasirali i u Briselu 0:4. Nejmar je "doneo" loptu do kaznenog prostora, odložio da Mbapea i ušao u sprint na drugu stranu, čime je oslobodio prostor da Verati s levog krila odigra 1 na 1 i rutinski plasira loptu u malu mrežu za vođstvo favorita od 1:0.

30 - Umalo da Kolarov bude zaslužan za izjednačenje Čelsija. Njegov pas iz kaznenog prostora izblokiran je, lopta se odbila pravo do Morate koji je bio sam pred golom "vučice", ali je pomalo iznaneđen poklonom koji je dobio - prebacio ceo gol!

22 - Bajern je preko Komana "otvorio" Seltik pred njegovim navijačima - 0:1.

20 - Juventus gubi! Bruno Soareš "pokupio je otpadak" u jednoj akciji Sportinga i razgalio navijače "lavova" koji su ispunili tribine "Žoze Avelade" stadiona u Lisabonu - 1:0.

Od kada se pojavio na golu Benfike, srpska javnost zainteresovala se za Svilara i mogućnost da zaigra za seniorsku reprezentaciju Srbije. Svilar ima i belgijsko i srpsko državljanstvo, standardan je bio na golu svih mlađih selekcija Belgije, ali i dalje ima pravo da izabere da li će braniti za Belgiju ili Srbiju. Nije se našao na spisku ni "A", ni mlade reprezentacije naše zemlje za novembarske obaveze.

15 - Mile Svilar brani penal Marsijalu na punom "Old trafordu". Litvanac Mazejka možda i prestrogo kaznio je start igrača Benfike na Marsijala najstrožom kaznom, a mladi francuski fudbaler prekršio nepisano pravilo koje "tvrdi" da samo on ne bi trebalo da izvede penal i...

...Svilar ga je "pročitao".

Inače, 18-godišnji "vunderknd" sa "Da Luža", koji je rođen u Antverpenu u Belgiji, "uprskao je stvar" u prethodnoj utakmici Benfike i Mančester junajteda kada je loše procenio let lopte koju je iz prekida poslao Rašford i završio s njom u golu za konačnih 0:1, pa je ovo bio svojevrstan način da se iskupi.

1 - Roma vodi! Džeko do El Šaravija, El Šaravi do mreže iza Kurtoe, koji je za ovaj momentalni udar Rimljana bio spreman koliko i ceo tim Čelsija - 1:0. Izraz lica menadžera gostiju, Kontea, manje-više bio je dovoljan da shvatimo šta misli o načinu na koji je njegov tim "otvorio" meč.



"Drop kik", gol. 


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC