• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliki bod Zvezde u Londonu!

Autor mondo.rs

Crvena zvezda napala Arsenal i nervirala navijače zbog promašaja u prvom poluvremenu dok je u nastavku više ona bila pod pritiskom, ali je odolela napadima domaćina. Na kraju bod na ravne časti: Arsenal - Zvezda 0:0!

Moglo je i više, a moglo je i manje!

Fudbaleri Crvene zvezde i Arsenala odigrali su odličan meč na "Emirejtsu", a uprkos šansama kojih je bilo i na jednoj i na drugoj strani - nije viđen nijedan gol.

Vicešampion Srbije je kvalitetniji fudbal prikazao u prvom poluvremenu kada su se navijači "hvatali" za glavu zbog promašaja Vujadina Savića i Ričmonda Boaćija, dok je nervoze bilo i u drugom poluvremenu, ali više zbog šansi koje je pravio Arsenal.

Na kraju - realan rezultat i veliki bod za Zvezdu koji je "popravio" i rezultat iz Nemačke gde je Keln savladao BATE Borisov i pomogao crveno-belima da zadrže drugu poziciju na tabeli grupe sa 5 bodova uoči gostovanja u Belorusiji, dok je londonski tim daleko najbolji u grupi sa 10 bodova i praktično je obezbedio prolazak dalje.

ARSENAL - CRVENA ZVEZDA 0:0 (0:0)

Uskoro opširnije...

Pre dve nedelje zanimljiv meč na "Rajku Mitiću", da li će večeras biti i na "Emirejtsu"?

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju londonskom Arsenalu u okviru 4. kola Lige Evrope i nadaju se da će uspeti da naprave bolji rezultat od onog beogradskog - kada su "tobdžije" do pobede došle pet minuta do završetka meča nakon odličnog gola Olivijea Žirua (0:1).

U taboru srpskog vicešampiona više se priželjkuje "onaj" meč sa Arsenalom iz 1978. godine kada je Dušan Savić "utišao" navijače iz Londona u 87. minutu i obezbedio remi i prolaz Crvene zvezde u četvrtfinale Kupa UEFA. Ove večeri nastupiće i sin tadašnjeg strelca, Vujadin, koji je prvi meč napustio sredinom drugog poluvremena zbog povrede...

U sastavu neće biti ni Milana Rodića koji je dobio crveni karton u Beogradu, dok je Arsen Venger ponovo izveo kombinovani sastav, a u odnosu na prvi meč promenio je i golmana.

Pobeda Arsenalu definitivno donosi plasman u narednu fazu takmičenja.

ARSENAL: Mejsi - Debiši, Elneni, Holding - MeNelson, Kokelan, Vilok (od 66. Nketija), Metland-Najls, Volkot, Vilšir i Žiru.

ZVEZDA:
Borjan - Stojković, Le Talek, Savić, Gobeljić - Donald, Krstičić, Radonjić (od 89. Pešić), Kanga (od 70. Milić), Srnić (od 86. Račić) - Boaći.

Meč sudi italijanski arbitar Luka Banti.

IZ MINUTA U MINUT:

90+4' - KRAJ! 0:0!

90' -
Četiri minuta nadoknade.

89' -
Opasan korner i šansa za Holdinga. Pešić menja Nemanju Radonjića.

86' -
Račić menja Srnića dok se Stojkoviću ukazuje pomoć.

81' - BOAĆI!

Kakva šansa za Zvezdu posle dugo vremena... Odlično je Milić proigrao Boaćija, mogao je da bira Boaći gde će da šutira, ali bilo je to pored gola. Slabo se snašao napadač iz Gane pred golom, u dve veoma izgledne šanse.

79' -
Lepa akcija Arsenala, ponovo sve iz prve, ali ovoga puta loše zahvata loptu Volkot.

77' - "Hoćemo pobedu" čuje se u Londonu.

70' -
Kanga ide iz igre, menja ga Milić... Gabonac ljutito napušta teren. Holding dobija prvi žuti karton na meču.


64' - NAJVEĆA ŠANSA ZA ARSENAL!

Lako se okrenuo Mejtlanda-Najlsa pored Vujadina Savića, oteo mu je loptu Džek Vilšir, dobro je i gađao Englez, ali Le Talek, akrobatski, sklanja loptu sa gol-linije. Ulazi Edvard Nketija umesto Viloka...


60' -
Pada Džek Vilšir, a Luka Banti pokazuje da se igra dalje, možda je i karton za simuliranje zaslužio engleski vezista. Situacija potom daleko diskutabilnija, pogađa lopta u ruku Vujadina Savića, ali ni ovde arbitar ne vidi elemente za najstrožu kaznu.

56' - BOAĆI!

Opet kratak za malo napadač iz Gane... Ipak ofsajd nakon pasa Srnića.

55' - Uzbudljivo bez pravog šuta!

Prvo je Arsenal pretio posle kornera nakon kog je "sevnula" kontra Zvezde koju je odlično usporio Muhamed Elneni, da bi Nelson odlično "povukao" ka šesnaestercu gde ga je preciznim startom zaustavio Damijen le Talek. Zanimljiva utakmica u Londonu!

51' - Srnić! Jako, ali pravo u Mejsija... Za to vreme stiže i podatak da je na "Emirejtsu" večeras prisutno 58.285 gledalaca.

48' -
Žiru sa 20-ak metara oprobava šut... Preko gola.

- Kraj odličnog prvog poluvremena za Zvezdu koja će biti nezadovoljnija rezultatom iz prvih 45 minuta pošto je imala dve velike šanse uz nekoliko poluprilika, ali Ričmond Boaći nije uspeo bolje da šutira, a pokušaj Vujadina Savića završio je na prečki.


44' - BOAĆI! KAKAV PROMAŠAJ!

Nova velika šansa Crvene zvezde na "Emirejtsu" nakon sjajnog pasa u prostor Gelora Kange za Ričmonda Boaćija, ali je napadač iz Gane šutirao dosta loše...

Imao je "jedan na jedan" sa Mejsijem, ali lopta ide pored gola!

37' - SAVIĆ! PREČKA!


Umalo da i sin Dušana Savića postigne gol protiv Arsenala, ali su se isprečili Mejsi i prečka. Pokušao je na drugu stativu da šutira štoper Zvezde, ali odlično je reagovao engleski čuvar mreže i vrhovima prstiju taman toliko zakačio loptu da ona ne završi u mreži.

35' - Borjan! MEJSI!

Odlično izlazi i blokira Olivijea Žirua koji je napadao u kontri... Ni 15 sekundi kasnije kontra na drugoj strani, Radonjić otvara prostor za Srnića, ovaj se muči sa prijemom, ali šutira iz prve - brani odlično mladi Mejsi. 

U međuvremenu pogledajte i koja NBA zvezda je na tribinama!

33' - Šansa!

Sada opasnost sa drugog boka, odlična brza lopta Srnića, ali Ričmond Boaći kratak nekoliko centimetara. Odličan Matje Debiši...

31' -
Nova kontra Zvezde koja je upropaštena u startu - Radonjić u ofsajdu po levoj strani iako je imao "livadu" pred sobom i još saigrača u vrhu napada...

27' -
Sada blaga inicijativa Zvezde po desnoj strani preko centaršuteva Stojkovića i Srnića, na kraju se završava očajnim udarcem Gelora Kange koji je u tom trenutku imao mnogo boljih i realnijih opcija.

22' -
Kontrola Arsenala na terenu, ali Zvezde na tribinama. Oko 3.000 navijača gostujućeg sastava veoma glasno na "Emirejtsu".

12' -
Kontra koja je obećavala, ali Radonjić nije iskontrolisao loptu Kange...

10' - Žiru!

Prva velika pretnja domaćina koja se završava odbranom Milana Borjana... Fenomenalno je prošao Metland-Najls po levoj strani i dodao Žiruu, ali postavljen je dobro Kanađanin.

Pogledajte fotografiju sa "Emirejtsa".



3' -
Prva prilika za Zvezdu, odličan pas u prostor za Nemanju Radonjića po "njegovoj" levoj strani, ovaj šalje brzu loptu po zemlji, ali Elneni savršeno postavljen ispred Radonjića. Odmah potom i Mejsi loše ispucava loptu, pogađa Boaćija, ali nije se snašao napadač iz Gane.

1' -
Meč je počeo.

- Pogledajte fotografije ispred stadiona Arsenala...


- Večeras ćemo videti pun "Emirejts", sve karte su rasprodate - OVDE!

- Veliko obezbeđenje ispred stadiona "Emirejts", oko 3.000 navijača Zvezde je u Londonu.

- I poznati košarkaš je u Londonu - više OVDE!

- O atmosferi u Londonu, od našeg reportera sa lica mesta - OVDE!

- Pročitajte i šta je uoči meča rekao Arsen Venger - opširnije OVDE!

- Evo i šta je poručio Vladan Milojević u Londonu - OVDE!

- Milan Borjan veruje - i treći put igra protiv Arsenala - OVDE!

- Ovako je bilo danas u Londonu...


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC