• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karić: Nepostojeći penal "presjekao" Borac

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Strijelac jedinog gola za Borac u Doboju kod Kaknja Mahir Karić priznao je za MONDO da nije postojao penal za Mladost u 14. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Mahir Karić za MONDO: Nepostojeći penal "presjekao" FK Borac Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Napadač banjalučkog tima Mahir Karić pogodio je mrežu Mladosti za izjednačenje, ali Borac se iz Doboja kod Kaknja vratio kratkih rukava zahvaljujući pogocima Abida Majagića, ali i zbog "sumnjivog" penala koji je već početkom utakmice dosudio sarajevski arbitar Admir Šehović.

Banjalučani su prije subotnjeg meča izrazili sumnje u arbitražu Šehovića, koji je "pokvario" utakmicu dva tim u Banjaluci, pa su poslali pismo "upozorenja" Fudbalskom savezu BiH, ali to očigledno nije donijelo ništa posebno.

Već u 10. minutu Šehović je poslije mnogo razmišljanja odlučio da pokaže na "kreč" nakon što je Aleksandar Kondić napravio prekršaj nad Amerom Hirošem ispred golmana crveno-plavih Nemanje Trkulje.

"Bili smo ravnopravan, čak i bolji protivnik na početku utakmice, ali nas je 'presjekao' taj penal, koji je prestrogo dosuđen. Po meni nije ni postojao, ali šta je tu je, to je naša Premijer liga BiH. Uprkos tome, uspjeli smo da se vratimo i izjednačimo, ali do kraja nismo sačuvali svoju mrežu i izbjegli poraz", rekao je Karić našem portalu.

Slično mišljenje o jedanaestercu dao je i trener cvveno-plavih Zoran Milinković, za razliku od svog kolege sa klupe Mladosti Edisa Mulalića, a Karić je podsjetio i na penal koji je za Borac dosuđen protiv Mladosti u Banjaluci.

"Nama je u Banjaluci protiv Mladosti prestrogo dosuđen penal. Možda je ovo bila neka kompenzacija, ali ako je onaj jedanaesterac na Gradskom stadionu bio prestrog, onda ovaj u Doboju kod Kaknja definitivno nije postojao jer nije bilo nikakvog kontakta. Čak je sudija tek nakon otprilike 45 sekundi pokazao na bijelu tačku. Ne znam šta je čekao, niko od nas nije mislio da će dosuditi penal".

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Karić je uprkos padu na sedmu poziciju na tabeli optimista kad je riječ o plasmanu Borca u Ligu za šampiona bez obzira što ekipu sa Gradskog stadiona očekuje izuzetno težak raspored poslije dvonedjeljne pauze. Borac će u narednom kolu dočekati Željezničar, potom gostuje u Vitezu i na Koševu ekipi Sarajeva, te u posljednjem kolu ove jeseni biće domaćin lideru prvenstva Širokom Brijegu.

"Dobro je što sad slijedi pauza da se oporavimo i odmorimo, te da do kraja pokušamo da izborimo plasman u Ligu za šampiona bez obzira na sve nedaće koje nas prate. Imamo šanse, borićemo se jer nismo u ogromnom zaostatku. Dvije vezane pobjede u vrlo izjednačenoj Premijer ligi BiH mogu lako da nas podignu", naglasio je napadač Borca.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC