• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Naša odbrana najbolja na svetu!

Autor mondo.rs

Crveno-beli se pohvalili zanimljivim statističkim podatkom.

 Odbrana Crvene zvezde među najboljim u Evropi Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

"Poseban pečat igri Crvene zvezde ove sezone daje čvrstina odbrane, pa je po broju primljenih golova u odnosu na prvenstvene mečeve najuspešnija na svetu!", navodi se u tekstu objavljenom na sajtu crveno-belih.

Ekipa Vladana Milojevića u 16 superligaških utakmica primila je samo tri gola, dok je u četiri utakmice Lige Evrope dva puta kapitulirala, a u Kupu Srbije nijednom (odigrana jedna utakmica).

Mrežu crveno-belih na domaćoj sceni uspeli su da zatresu jedino igrači Bačke Palanke, Napretka i Mladosti iz Lučana, ali samo su Kruševljani zahvaljujući tom jednom golu uspeli da dođu do bodova. Na međunarodnoj sceni, Zvezdina odbrana poklekla je protiv BATE Borisova (1:1) i Arsenala (0:1).

"Kada se uračunaju i domaće prvenstvo i grupne faze evropskih takmičenja, Crvena zvezda je lider! Ovaj podatak može samo da godi svima u Crvenoj zvezdi, a posebno treneru Milojeviću. Neka se nastavi...", priželjkuju na stadionu Rajko Mitić.

Gledajući broj odigranih utakmica i primljenih pogodaka, crveno-beli jesu na vrhu, ali vodeći se samo ovom drugom brojkom, dele vodeću poziciju sa Barselonom, koja je prošlog vikenda od Sevilje primila tek četvrti gol u 11 utakmica Primere, dok je u Ligi šampiona samo jednom savladana.

Odlične odbrane imaju i Boka Juniors (dva primljena gola u osam prvenstvenih utakmica), Porto (četiri gola u 11 utakmica).

Računajući samo grupnu fazu Lige Evrope, Zvezda u konkurenciji 48 ekipa deli drugo mesto po broju primljenih golova sa Ludogorecom i Šerifom. Samo jedan primljen gol u dosadašnje četiri utakmice imaju Kopenhagen i Salcburg.

Najzaslužniji za ove odlične statističke rezultate su Milan Borjan, Vujadin Savić, Damijen Le Talek i Filip Stojković, koji su odigrali najviše mečeva od svih Zvezdinih defanzivaca ove sezone. Značajan doprinos dali su i Milan Rodić, Srđan Babić, Abraham Frimpong, Dušan Anđelković i "univerzalac" Marko Gobeljić.

Kada je napad u pitanju, Zvezda je i po tome najbolja u Superligi sa 36 datih golova, jednim više od Partizana, dok su u četiri utakmice Lige Evrope crveno-beli tek dva puta savladali protivničke golmane, a u Kupu su čak pet puta primorali golmana Dinama iz Vranja da vadi loptu iz svoje mreže.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC