• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati "našli" selektora u avionu

Autor mondo.rs

Dogovor je "pao" tokom leta od Atine do Zagreba.

Dogovor je "pao" u avionu!

Ono što je nagovešteno pre poletanja iz Atine potvrđeno je po sletanju u Zagreb.

"Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić vodiće ekipu na Svetskom prvenstvu u Rusiji naredne godine", potvrdio je predsednik Nogometnog saveza Hrvatske, Davor Šuker.

Dalić je posle otkaza Antu Čačiću preuzeo Hrvatsku pred baraž utakmice protiv Grčke i sjajnom igrom, pobedom 4:1 u Zagrebu i remijem u Atini 0:0, osigurao peti Mundijal za tu selekciju.

"Već smo razgovarali sa Dalićem, mogu da potvrdim da će voditi reprezentaciju u Rusiju. Ostale su samo neke formalnosti koje ćemo da rešimo sutra, trebalo bi tada da se pojavi kod mene u kancelariji", rekao je Šuker, a prenosi "Večernji list".

Da je dogovor postignut potvrdio je i selektor Zlatko Dalić.

"Spreman sam, što se mene tiče možemo da se dogovorimo za jedan minut. Čast i ponos je voditi hrvatsku reprezentaciju, verujem da ću sada dobiti priliku da je prvi put vodim na velikom takmičenju", rekao je Dalić.

Kao uslov ostanka Dalić je postavio da mu u stručnom štabu bude Dražen Ladić, bivši golman reprezentacije i čovek koji je često kritikovao rad HNS, ali čiji je kredibilitet doveden u pitanju upravo u periodu kada je radio kao trener mlađih selekcija u hrvatskoj kući fudbala. Ladić je bio optužen da nije baš savesno i prema pravim merilima sastavljao spiskove reprezentativaca.

"Čestitam igračima koji su ostvarili plasman na Svetsko prvenstvo, oni su obavili lavovski posao, kako u Ukrajini tako i sada protiv Grčke. Utakmica nije bila nešto, to nije bila Hrvatska iz Ukrajine i Zagreba, ali mi smo ostvarili cilj. Meni je sa leđa palo 10 tona, nosio sam veliku odgovornost, mnogo je emocija bilo u meni i eto, izdržao sam", rekao je Dalić posle meča u Atini.

On je naveo da je ekipu sastavio tako da bude jaka u defanzivnom skoku, zbog čega su igrali Mario Mandžukić i Nikola Kalinić i izvinio se Andreju Kramariću, za koga je rekao da nije zaslužio da bude na klupi, posebno posle dobre igre protiv Ukrajine i Grčke.

Dalić je ekipu preuzeo početkom oktobra, nakon što je Hrvatska odigrala 1:1 u Rijeci protiv Finske, zbog čega je morala u poslednjem kolu da pobedi Ukrajinu u gostima, kako bi se plasirala u baraž.

"Igračima sam rekao da obave posao kako treba, a onda da uživaju do kraja sezone u klubovima. Ako ostanemo svi zdravi, onda ćemo svi zajedno na Svetsko prvenstvo. Mislim da ova generacija može mnogo da uradi, bila bi šteta da ne napravimo nešto", rekao je Dalić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC