• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da budemo ponosni i svi kao jedan!

Autor mondo.rs

"Sama činjenica da je Srbija danas bila među 32 odabrane selekcija sveta, sve nas treba da čini ponosnim", rekao je Bunjevčević.

Svi su složni u ocjeni - Srbija ima šanse da prođe Grupu E.

Sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije Goran Bunjevčević rekao je da će reprezentacija "tražiti šansu u grupi na Svjetskom prvenstvu u Rusiji".

"Dobili smo grupu u kojoj svakako tražimo šansu, ali to ne znači da treba padamo u neku euforiju, naprotiv. Jasno je kakve su nam ambicije, ali za sve ono što nas očekuje u Rusiji moramo dobro da se pripremimo, da stvorimo atmosferu koja će nam omogućiti da na samom takmičenju damo svoj maksimum", rekao je Bunjevčević i naglasio:

"Onako kako smo to činili u kvalifikacijama, kada smo bili posvećeni uspjehu, disali svi kao jedan. Ova Srbija to može".

Reprezentacija Srbije će igrati u Grupi E na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a protivnici će joj biti Kostarika, Švajcarska i Brazil - tim redoslijedom.

"Suvišno je pričati o Brazilu, njegovoj tradiciji, titulama, imenima koji nastupaju za tu selekciju. Biće to interesantan meč. Međutim, na turnirima kakvo je Svjetsko prvenstvo, prvi meč je mnogo važan, a tu nas čeka Kostarika", kazao je Bunjevčević i naveo da bi ljubitelji fudbala u našoj zemlji trebalo da budu ponosni zbog toga što se "orlovi" nalaze među učesnicima Mundijala.

"Sama činjenica da je Srbija danas bila među 32 odabrane selekcija svijeta, sve nas treba da čini ponosnim".

Potpredsjednik FSS Savo Milošević smatra da je sjajna stvar to što ćemo se sastati sa Brazilcima.

"Zadovoljan sam, dobili smo atraktivnog rivala poput Brazila i to je sjajno. Sa preostale dvije ekipe može da se igra, imamo realne šanse da prođemo grupu. Vjerujem da je Kostarika malo slabija od ostalih, a mislim da smo za nijansu smo bolji od Švajcarske", rekao je Milošević novinarima u Beogradu.

Milošević je podsjetio na prijateljski meč Brazila i Srbije pred SP 2014. godine u Sao Paolu kada je domaćin pobijedio 1:0 i poručio da "Orlovi" mogu da igraju sa njima.


Na pitanje ko će sa klupe da predvodi srpske fudbalere u Rusiji, Milošević je odgovorio:

"Budite strpljivi oko selektora", poručio je nekadašnji kapiten državni tim, ucčsnik Mundijala u Francuskoj 1998. i Njemačkoj osam godina kasnije.

Ilija Petković, koji je predvodio reprezentaciju SCG u Njemačkoj 2006. godine, rekao je da danas počinju "slatke muke".

"Reprezentacija Švajcarske je do samog finiša kvalifikacija imala sve pobjede, do duela sa Portugalcima, ali je prošla kroz baraž. Šta da kažem o Brazilu, o njima svi pričaju. Oni se brzo oporavljaju. Protiv Kostarike će svi će željeti prolaz", rekao je Petković.

Generalni sekretar Jovan Šurbatović ocenio je da je žrijeb mogao da bude i bolji i gori.

"Sve tri utakmice biće teške, dobili smo prosječnu grupu. Moglo je bolje i lošije, grupa je po mjeri. Brazil je favorit, a ravnopravno možemo da igramo protiv Švajcarske i Kostarike. Imamo šanse da prođemo", zaključio je Šurbatović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC