• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sidnej je njegov grad: Troicki u finalu!

Autor mondo.rs

Na mestu gde je 2015. i 2016. trijumfovao u singlu, Troicki će se ove godine boriti za treću ATP titulu u konkurenciji dublova.

Viktor Troicki otvorio je sezonu porazima u singlu i plasmanom u finale u dublu!

Srpski teniser i nemački takmičar Jan-Lenard Štruf, 54. i 53. na ATP listi u singlu, zajedničkim snagama napravili su još jedno iznenađenje u Sidneju i eliminisali druge nosioce u igri parova, Žan-Žilijena Rožea i Oriju Tekaua.

Tandem veterana iz Holandije i Rumunije bio je ravnopravan takmac Troickom i Štrufu u prvom setu, ali ne i posle toga: 7:6 (7:5), 6:1 posle sat i 15 minuta igre.

Troicki je u prvom kolu singla u Dohi izgubio od 130. igrača na svetu, italijanskog kvalifikanta Matea Beretinija 6:4, 6:7, 4:6, da bi u prvom kolu Sidneja bio poražen u meču sa 37. igračem na svetu, Aleksandrom Dolgopolovim. Bilo je 3:6, 7:6, 5:7.

Srpsko-nemačka kombinacija napravila je brejk na startu meča i držala ga do trenutka kada je trebalo servirati za prvi set pri rezultatu 5:3, ali su tada Rože i Tekau osvojili gem sa "nulom" na servis rivala i uveli set u taj-brejk u kom je presudio mini brejk pri rezultatu 6:5.

Ispostavilo se da je to bio kraj otpora drugih nosilaca, koji su posle italijansko-američke kombinacije Fabio Fonjini/Radžev Ram (6:3, 5:7, 10:7) i australijskog para Aleks Bolt/Džordan Tompson (6:4, 7:6) morali da pruže ruku Troickom i Štrufu.

Oni će u petak rano ujutru po našem vremenu igrati za titulu i nagradu od 25.410 australijskih dolara protiv prvih nosilaca, Lukaša Kubota i Marsela Mela. Veterani iz Poljske i Brazila u svom polufinalu bili su bolji od četvrtih nosilaca, 37-godišnjeg indijskog asa Rohana Bopane i Eduarda Rože-Vaslena rezultatom 6:4, 5:7, 10:8, čime su obezbedili 13.360 aus dolara za finale.

Troicki je u karijeri osvojio tri ATP titule u singlu, u Moskvi 2010. i Sidneju 2015. i 2016. godine, dok u dublu ima dve: onu sa Kristoferom Kasom iz Bangkoka 2010. i zemljakom i aktuelnim selektorom Dejvis kup reprezentacije, Nenadom Zimonjićem, iz Sofije 2017. godine. Naš reprezentativac ima i šest poraza u finalima u pojedinačnoj konkurenciji i jedan u dublu, 2010. u Moskvi kada je igrao u paru sa Jankom Tipsarevićem.

U polufinalu singla u Sidneju igraće (4) Fabio Fonjini i (Q) Danil Medvedev, dok će drugi polufinalni par biti poznat kada budu odigrani mečevi (2) Žil Miler - Benoa Per i Felisijano Lopez - Aleks De Minor.

Fonjini je u četvrfinalu pobedio (5) Adrijana Manarina 6:7, 7:6, 6:2, dok je kvalifikant iz Rusije, Medvedev, savladao još jednog Italijana, Paola Lorencija rezultatom 6:3, 6:3.

Titulu u Sidneju, koji se tradicionalno igra u poslednjoj nedelji pred start Australijan opena u Melburnu, brani Miler.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC