• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džumhur: Nisam 100 %, ali igraću u Melburnu

Autor mondo.ba

Prvi reket Bosne i Hercegovine Damir Džumhur definitivno je „prelomio“ i odlučio da će uprkos povredi nastupiti na predstojećem prvom grend slemu sezone Australijan Openu.

Nakon dodatnih pregleda, terapija i konsultacija sa trenerom Damir Džumhur je odlučio da će igrati u prvom kolu turnira u Melburnu.

Iako povreda lože nije dovoljno zaliječena, najbolji teniser BiH ne želi da propusti priliku da prvi put u svojoj karijeri nastupi kao nosilac na jednom grand slemu.

„Nisam još na 100 posto, ali ide na bolje. Imam još dva dana da saniram povredu i onda da izađem na teren i dam sve od sebe za pobjedu. Velika je čast predstavljati svoju zemlju kao nosilac na ovakvom turniru i zaista ću dati svoj maksimum da ostvarim pobjedu, a poslije šta bude“, poručio je Džumhur iz Melburna.

Sarajevski teniser je u osmini finala ATP turnira u Sidneju obnovio povredu zadnje lože zbog čega je predao meč domaćem teniseru Aleksu De Minauru. U trenutku predaje, Australijanac je vodio sa 1:0 u setovima i 3:0 u drugom setu, a naknadno je Džumhur predao i meč u dubl konkurenciji u kojoj je sa Čehom Romanom Jebavijem stigao do četvrtfinala.

Na sreću, priznao je poslije „da ništa nije pokidano“, pa će stegnuti zube i zaigrati protiv 45. igrača svijeta Paola Lorencija iz Italije, s kojim je dosad igrao samo jednom i to u Sankt Peterburgu, gdje je zabilježio pobjedu 2:0 u setovima.

U slučaju da eliminiše Italijana, slijedi mu dvoboj sa boljim iz meča između Australijanca Džona Milmana i Borne Ćorića iz Hrvatske, a u projektovanom trećem kolu bi se najvjerovatnije trebao sastati sa prvim reketom planete, Špancem Rafaelom Nadalom.

Sličnu izjavu pred početak turnira u Melburnu, dao je i najbolji srpski teniser Novak Đoković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC