• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal ne diže nogu sa gasa

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Prvi reket svijeta superiorno stigao do osmine finala. Damiru Džumhuru prepustio samo pet gemova

Rafael Nadal djeluje sigurno na Australijan Openu. Španac je u trećem kolu pobijedio Damira Džumhura iz Bosne i Hercegovine, prepustivši mu samo pet gemova - 6:1, 6:3, 6:1.

Prošlogodišnji finalista ovjerio je plasman u osminu finala, 11. puta na Aus Openu, poslije sat i 52 minuta provedenih na terenu, demonstrirajući igru koja mu sigurno može donijeti dobar rezultat i ove sezone.

Nadal
Izvor: YouTube

"Srećan sam zbog plasmana u četvrto kolo. Bili su mi potrebni sati na terenu, igranje protiv različitih igrača, mislim da sam se dobro spremio i osjećam da igram dobro. Izborio sam nastup u osminu finala jer radim prave stvari. Vidjećemo koliko daleko ću otići", poručio je najbolji teniser današnjice.

On u prva tri kola nije izgubio set, a protivnicima je prepustio ukupno 21 gem. Od čega Leonardu Majeru 13, a Estrelji na startu i Džumhuru po tri, odnosno pet gemova.

Njegov naredni rival biće Argentinac Dijego Švarcman, 24. nosilac u Melburnu.

"Dijego je igrač koji je imao sjajnu prošlu sezonu. I sada ovde igra dobro, na visokom nivou. Riječ je o kompletnom teniseru protiv kojeg ako ne odigram najbolje neću ostvariti pobjedu", naveo je Nadal.

Švarcman će biti 15. igrač u nizu sa kojim će se sastati na grend slemovima, a koji nije plasiran u top 25 na ATP listi.

Posljednji put je sa nekim od vrhunskih igrača na grend slemu igrao u finalu Rolan Garosa, kada je pobijedio Stena Vavrinku, tada trećeg na svijetu.

Nakon toga na Vimbldonu je odigrao četiri meča, a na US Openu je stigao do titule, ali na tom putu nije igrao protiv igrača iz top 25. Najbolje plasiran je bio Huan Martin del Potro, 28. na svijetu, kojeg je savladao u polufinalu, a onda je u finalu bio bolji od Kevina Andersona iz Južne Afrike, 32. sa ATP liste.

Nadal je igrao ukupno četiri finala na Australijan Openu, a osvojio je jedan pehar - 2009. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC