• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko to čeka Đokovića? Iznenađenje!

Autor mondo.rs

Svi su se nadali da će u osmini finala srpski teniser ukrstiti reket sa četvrtim igračem sveta, ali se Hjeon Čung potrudio da ne bude tako

Australijan Open je statistički grend slem na kojem se ostvaruje najveći broj iznenađujućih rezultata, odnosno eliminacija favorita.

I ove sezone se stvari ne menjaju.

Šestog dana takmičenja za senzaciju, i to ogromnu, pobrinuo se Hjeon Čung, teniser iz Južne Koreje, koji je u trećoj rundi eliminisao četvrtog igrača sveta Aleksandra Zvereva.

Hjeon Čung, 58. igrač na ATP listi, pobedio je Nemca u pet setova - 5:7, 7:6 (7:3), 2:6, 6:3, 6:0, posle tri i po sata igre.

On u osmini finala čeka pobednika meča Novak Đoković – Albert Ramos-Vinoljas

Čung je ne samo došao do najboljeg rezultata u karijeri, već je ostvario jedan od najvećih uspeha u istoriji Južne Koreje. Naime, 21-godišnji Čung je tek treći južnokorejski  teniser koji je izborio plasman u četvrto kolo nekog grend slema, a prvi koji je to učinio na Australijan Openu.

Uporni Čung je posle vođstva rivala 2:1 u setovima, uspeo u potpunosti da preokrene tok meča, a poslednji set dobio je sa nulom.

"Bio je ovo zaista težak meč. Aleks je zaista dobar igrač i dobro se poznajemo, znamo kako treba da igramo jedan protiv drugog. Ključ za pobedu je bio da dam 100 odsto svojih mogućnosti na terenu i uradio sam to", rekao je Čung i posebno se zahvalio svom timu koji je "uz njega i u pobedama i u porazima".

Šokirani Zverev nije mogao da se obuzda u nekim trenucima kada je rival preuzeo konce igre, pa je nekoliko puta bacio reket, čak ga i gazio, besan zbog loše igre.

Zverev
Izvor: YouTube

On se žalio na loše osvetljenje na Rod Lejver areni, pa je i sada sudijom imao prepirku zbog toga.

"Da li je teško uključiti prekidač? Šta se dešava, već nekoliko puta sam rekao da je mračno", vikao je na sudiju Zverev.

Mladi Nemac razloge poraza moraće da pronađe na pravom mestu i malo dublje analizira neuspehe na grend slemovima. On do sada na četiri najveća turnira nije uspeo da savlada igrača iz top 50, a i sa ovima slabije plasiranim mu ne ide baš najbolje.

"Razgovarao sam sa Rodžerom Federerom posle poraza u svlačionici i to mi je pomoglo", naveo je 20-godišnji Nemac.

A Čung na drugoj strani posle senzacionalne pobede čeka novi izazov. Nada se da će to biti šestostruki osvajač krune u Melburnu, Novak Đoković.

Mladom teniseru iz Južne Koreje to ne bi bio prvi duel protiv srpskog asa. Sastali su se pre dve godine, baš u Melburnu, i Đoković je slavio rezultatom 3:0 (6:3, 6:2, 6:4).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC