• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novakova igra na nivou, zabrinula samo povreda!

Autor mondo.rs

Najbolji srpski teniser bez većih problema savladao Ramosa-Vinjolasa (3:0), a od španskog tenisera navijače je više zabrinula povreda zbog koje je Novak Đoković zatražio medicinski tajm-aut u drugom setu.

Tri od tri!

Novak Đoković se plasirao u osminu finala Australijan opena pošto je nakon Janga (3:0) i Monfisa (3:1) ostvario pobedu i nad španskim teniserom Albertom Ramos-Vinjolasom koji je imao i dobrih trenutaka u ovom meču, ali nije uspeo da uzme niti brejk.

Srbin je tako ostvario petu pobedu u međusobnim duelima sa Vinjolasom, a navijače je više zabrinula povreda leđa i(li) kuka zbog koje je Đoković zatražio medicinski tajm-aut.

Njemu je masaža ukazivana na startu drugog seta i čini se da se nakon toga osećao "ugodnije" na terenu, a nakon dva sata i 23 minuta borbe mogao je da zadovoljno podigne pesnicu i odmah da se okrene južnokorejskom teniseru Čunga koji ga čeka u borbi za četvrtfinale.

NOVAK ĐOKOVIĆ - ALBERT RAMOS-VINJOLAS 3:0 (6:2, 6:3, 6:3)

U 14. uzastopnoj pobedi Novaka Đokovića protiv levorukih tenisera na grend slem turnirima još bolje je "radio" servis srpskog tenisera, koji ga je modifikovao u Australiji zbog povrede lakta, forhendi su bili precizni, bilo je i igre na mreži, ništa nije drastično "štucalo" u njegovoj igri.

Na ruku mu je i išlo što je rival odlučio da "igra Novakovu igru" i da se oslanja na udarce sa osnovne linije, pa je većinu dugačkih razmena Đoković rešavao na strpljenje i iskustvo.

Vinjolas je slabo ušao u meč, ali je Novak na brejk čekao sve do šestog gema kada je iskoristio sedmu brejk šansu, a nakon toga se njegov rival nije uspeo da vrati u gem. Jedini problem Novaku je predstavljala povreda, ali ne lakta...


Mučile su ga prvo patike, koje je promenio, pa majica, da bi tokom pauze između gemova masirao i zglob na nozi. Da nešto nije u redu bilo je jasno kada je zatražio medicinski tajm-aut početkom drugog seta, a nakon masaže leđa (i)li kuka - delovao je daleko komfornije.

Brzo je napravio novi brejk, a onda "odbio" ozbiljne nalete Vinjolasa koji je u nekoliko situacija pretio brejkom, ne i dovoljno da bi ugrozio Đokovića.

Nakon dugog trećeg seta (gotovo sat vremena) usledio je znatno kraći od 40-ak minuta u kojima je Novak kontrolisao sva dešavanja na terenu i onda senzacionalnim riternom dobio treći meč od povratka na teren.

U narednom kolu očekuje ga Čung iz Južne Koreje koji je iznenadio Aleksandra Zvereva, a već je izjavio da će "samo uživati protiv Đokovića".



UŽIVO:

- TREĆI SET -

6:3 - BREJK! SET! MEČ! Viner iz riterna za kraj...

5:3 - Vinjolas pokušava da se uključi u meč, ali Novak to ne dozvoljava. Još gem do pobede.

4:2 -
Nervozan Vinjolas suđenjem, dugo je razgovarao i sa glavnim sudijom, ali Novak i dalje kontroliše meč u potpunosti i ponovo se "odvaja" na dva gema prednosti.

3:2 -
Nije moglo sigurno, s nulom dobija Novak ovaj gem, a onda na isti način i Vinjolas uzvraća.

2:1 - BREJK!

Gađao je Vinjolas dalju stranu i nije imao sreće da lopta zakači mrežu i ode u aut...

Odličan gem je iza nas u kom je Đoković iskoristio drugu brejk šansu, videli smo i nekoliko izjednačenja, Novakov "probuđeni" ritern kao iz katapulta i odlične forhende koji ga služe kroz čitav meč.

1:1 -
Vinjolas je sada napao i na mreži, ali Novakov rizik se isplatio. Viner iz forhenda, pa "tera" Vinjolasa Đoković na grešku iz bekhenda za poravnanje.

0:1 -
Prvi put od početka meča Vinjolas ima vođstvo - pošto je imao prvi servis u ovom gemu. Dobar start za njega, servis na visokom nivou...

- DRUGI SET - 

6:3 - GEM! SET!

Koliko je Vinjolas bio siguran u prethodnom gemu, toliko je i Đoković na svoj servis. Dominirao je forhendom i osvojio set koji je bio znatno duži od prvog, trajao je gotovo sat vremena.

Ono što je dobro je što se Novak nije ponovo žalio na probleme sa leđima, patikama, majicama ili kukom.



5:2 - Teško, ali BRAVO!

Koliko težak gem za Novaka koji je osetio "nalet" Vinjolasa... Shvatio je Španac da je ovo odlučujući gem za priključak, imao je PET brejk lopti, ali je sve spasao Đoković i potom bekhendom potvrdio vođstvo. Gem je trajao više od 11 minuta...

4:2 - Sigurno najduži gem u dosadašnjem meču, četiri izjednačenja, Novak je bio blizu novog brejka, ali se ipak Vinjolas "izvukao" as udarcem. U toku ovog gema Đoković je bio žestoko iznerviran novom lošom odlukom linijskih sudija zbog kojih je morao da traži čelindž... Za jedan potez "nagradio" je i Vinjolasa povikom "bravo".

4:1 -
Novi forhend viner, igra je na nivou, nadamo se da se problem koji je imao neće vraćati...


3:1 - BREJK!

Majstorije Novaka Đokovića... Videli smo dva najduža poena u ovom meču baš u ovom gemu, i oba su pripala Đokoviću - prvo bekhend viner, pa forhend! Vraćao se više puta u gem Vinjolas, ali je Novak hrabrom igrom, raznovrsnom pre svega, napravio novi brejk.


2:1 - Čisti linije Novak i igra sve bolje!
Videli smo dva dobra poena sa mreže, smeč i volej, a onda za kraj gema u kome je Vinjolas i pretio - novu forhend dijagonalu.

Ono što nije dobro je što je Novak zatražio pomoć u pauzi, kao da ima probleme sa donjim delom leđa i kukom zbog čega mu je tokom medicinskog tajm-auta ukazana pomoć, nadamo se da će biti bolje nakon masaže.


1:1 - Vinjolas se posle dosta vremena "upisuje" na semafor. Đoković je dobro počeo gem, dobro koristio čelindž, ali je onda promašio poen na mreži i gem je otišao u drugom smeru.


1:0 -
Servis je sve bolji, sigurnost je na nivou. Bizaran kraj gema, Đoković je ispucao lopticu na tribine, a sa velikim zakašnjenjem sudija pokazuje da je Vinjolas pre toga lopticu poslao u aut, što je i njega iznenadilo i nije tražio čelindž.

- PRVI SET -



6:2 - BREJK! SET! 

Ovo je bilo odlično... Siguran je Novak bio i u ovom gemu, a drastično je podigao nivo igre i agresivnosti u drugoj polovini seta u kojoj Vinjolas nije imao šansu. Ono što nije dobro je što se Novak uhvatio za zglob noge tokom pauze! 

Nešto ga definitivno muči...

5:2 -
Posle patike Novak menja i majicu, ali je uspeo da dobije gem u kome ga je i ta "sitnica", čini se iz ugla navijača, nervirala. 

4:2 - BREJK! Konačno...

Počeo je ovaj gem kao drugi u ovom setu, Novak je imao tri brejk lopte, ali se Vinjolas ponovo uspešno "vratio" - ali je to bilo kratkog daha. Srpski teniser koristi sedmu brejk loptu.

3:2 - Najvažnije je da je Novak došao do gema...

Vinjolas deluje sve sigurnije, Novaka kao da muči obuća, nameštao je i levu i desnu patiku, ali je imao dovoljno koncentracije da se "izdigne" i u situacijama kada je rival bio u poziciji da napravi brejk.

2:2 -
Opasan je Vinjolas, posle dva drop-šota, uspešna, ušao je u ritam i brzo izjednačio.

2:1 -
Ne tako lak gem za Novaka, suočio se sa brejk loptom, ali je potom podigao nivo igre i pogodio liniju teškom dijagonalom i došao do vođstva.

1:1 - Šteta!
Novak je insistirao na dužim razmenama i brzo je došao do tri brejk lopte, ali nakon toga je napravio tri greške i vratio rivala u meč, da bi ovaj potom na razliku uspeo da dođe do izjednačenja.

1:0
- Ovo je bilo rutinski, baš kako treba za početak. Bez pravog odgovora Ramos-Vinjolas i za Novakov modifikovani servis.

- Kraj zagrevanja, krećemo, Novak servira prvi!

- Zanimljivost, Novaku ide protiv levorukih tenisera na grend slemovima, u nizu je od 13 pobeda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC