• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA F4: Preokret Igokee za treće mjesto! (FOTO)

Autor mondo.ba

Ekipa Žarka Milakovića bila je na rubu novog poraza na finalnom turniru juniorske ABA lige, ali je uspjela u vrlo uzbudljivoj završnici da stigne do pobjede u meču za treće mjesto.

 ABA F4: Preokret Igokee za treće mjesto! (FOTO) Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Juniori Igokee gubili su na poluvremenu i većinom meča protiv Budućnosti, ali su u posljednjoj četvrtini stigli do velikog preokreta i pobjede:

BUDUĆNOST - IGOKEA 74:77!

Loše su ušli u meč juniori Igokee i dozvolili protivniku da stekne prednost i kontroliše igru tokom cijelog meča, sve do posljednje četvrtine u kojoj je najbolji igrač meča Andrija Slavković ostao bez podrške saigrača iz Budućnosti.

Ni njegovih 30 poena nije bilo dovoljno Podgoričanima da zaustave nalet Igokee za veliki preokret, koja je u tim trenucima povratila energiju i samopouzdanje.

Ilić je držao Igokeu u igri tokom meča, a onda su se konačno "probudili" i njegovi saigrači. Trojkom Živkovića Igokea je stigla na samo poen razlike, da bi poenima Maleševića preokrenula.

Trenutak odluke bilo je polaganje Jankovića na drugi obruč uz dodatno slobodno bacanje, ali i odbrana u posljednjim trenucima kojom je Igokea obezbijedila trijumf.

Budućnost je na početku povela 6:2, potom i 10:4, ali je uslijedila mini-serija Igokee za 10:8.

Trojkom Vukovića četiri minuta prije kraja prvog perioda Igokea je izjednačila, a potom i preokrenula na 14:12 košem Ilića, koji ipak nije uspio da realizuje dodatno bacanja za "plus tri".

Ekipa Žarka Milakovića imala je dva, tri poena prednosti u tim trenucima, a potom je Slavković trojkom vratio egal - 21:21.

Prva četvrtina završena je minimalnim vođstvom Igokee - 24:23, ali su se Podgoričani u nastavku trgnuli i uspjeli da stignu na plus šest u dva navrata.

Milaković je tajm-autom zaustavio seriju šest minuta prije kraja druge četvrtine i Igokea je smanjila na 36:33, ali je Slavković novom trojkom ponovo odveo Budućnost na šest poena razlike 39:33.

Za mini seriju od 5:0 Podgoričana pobrinuo se Vujović, a nju prekida Ilić zakucavanjem kojim je digao publiku u Laktašima na noge.

Budućnost je do kraja druge četvrtine sačuvala prednost i zasluženo otišla na odmor sa prednošću 45:38.

Na drugoj strani, trener Milaković je u nekoliko navrata žestoko kritikovao svoje igrače i sigurno je imao šta da im kaže u svlačionici.

Početkom treće četvrtine Budućnost je poenima Kočića, inače momka iz Topole, otišla na maksimalnih "plus osam" - 52:44, a potom i na dvocifrenu prednost.

Osamnaestim poenima Slavkovića Podgoričani su stigli na 68:46 i činilo se da će utakmica vrlo brzo biti riješena.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Međutim, upravo nakon toga uslijedio je period najbolje igre Igokee, koja je u samo 60 sekundi postigla sedam poena, odnosno napravila seriju 7:0 i treneru Podgoričana Petru Mijoviću nije ništa preostalo nego da zatraži tajm aut.

Nakon njega na seriju Igokee odgovorio je Slavković koji je postigao šest vezanih poena krajem treće i početkom četvrte četvrtine Budućnost je zadržala šest poena prednosti 64:58.

Uslijedila je prava drama u nastavku, a iako Igokea nije uspjela da realizuje napad kojim bi prišla na samo dva poena razlike na 64:60.

Trojkom Živkovića Igokea je smanjila na 68:67, a nakon izgubljene lopte i nesportskog faula Malešević je iskoristio jedno slobodno bacanje za izjednačenje, a Janković polaganjem na drugi obruč donosi preokret - Igokea je povela 70:68.

Živković je pogodio dva od tri bacanja, za novo vođstvo Igokee 72:70, ali egal je vratio najbolji pojedinac na meču Andrija Slavković - 72:72, samo 57 sekundi prije kraja meča.

Poenima Jankovića uz dodatno slobodno bacanje Igokea je otišla na plus tri, a tu prednost nije ispustila ni nakon novih poena Slavkovića. Ekipa Žarka Milakovića povela je 74:77, a onda odbranila napad Budućnosti i tako stigla do pobjede nakon velikog preokreta.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Borik

BRAVO MOMCI!!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC