• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je najbolje prošao - Čelsi, Arsenal ili BVB?

Autor mondo.rs

Prethodnih 48 sati bilo je veoma uzbudljivo za navijače Čelsija, Arsenala i Dortmunda pošto su transferi igrača za koje su bili zainteresovani - direktno zavisili jedni od drugih.

 Ziru-Obamejang-i-Batsuaji-transferi. Izvor: MONDO/MARIO MILOJEVIĆ

Kraj duge sage sa napadačima!

Čelsi, Arsenal i Borusija iz Dortmunda su dobili koga su želeli (valjda), a transferi igrača za koje su "zapeli" u prethodnih 48 sati direktno su zavisili jedni od drugih. U toj "igri" delovalo je kao da nijedan od klubova neće povući direktan potez dok njihovi rivali ne pristanu, ali je na kraju sve završeno uspešno pošto su "plavci" poslednji obelodanili kraj pregovora.

Olivije Žiru je bio najveća "kočnica" u čitavoj dilemi oko transfera, odnosno to je bio Čelsi koji je imao brige oko obeštećenja i dužine ugovora za 31-godišnjeg napadača.

Glasajte u našoj anketi na kraju teksta.

Francuski napadač koji je u dresu Arsenala u Premijer ligi postigao više od sto golova, pretežno ulazeći sa klupe, pristao je na ugovor od godinu i po dana, "tobdžije" su se zadovoljile ponudom od 18 miliona funti, pa su tako kompletirana i još dva transfera...


U priči ova tri kluba najviše je potrošio Arsenal na dovođenje Pjera-Emerika Obamejanga koji iz Dortmunda stiže za 63,7 miliona evra.

Dugogodišnja želja Arsena Vengera kao da je "pogurala" i Mesuta Ozila da prepozna ambiciju u klubu, pa je u istom danu potpisao novi ugovor prema kome će zarađivati astronomskih 20 miliona funti godišnje do isteka sezone 2020/21.

Dortmund je opet kočio prodaju nestašnog napadača iz razloga što nije imao alternativu za njega, pa je tako opcija postao Miši Batšuaji iz Čelsija.

"Plavci" nisu prodali ovog fudbalera koji je tokom boravka na "Bridžu", i pored nekih dobrih partija i golova, "zauvek" označen kao rezervni napadač, nego su ga pozajmili šest mesezi, a nezvanično u ugovoru ne postoji i klauzula o otkupu na kraju sezone.

Ono što je zanimljivo jeste da engleski mediji pišu i da je čak Arsenal pristao da plati pozajmicu od 1,5 miliona evra kako bi Dortmund dobio Batšuajia.

Ko je najbolje prošao u čitavoj priči? Evo šta kaže statistika poslednje tri sezone...

Pjer-Emerik Obamejang (29, Gabon) - 119 mečeva, 100 golova, 20 asistencija
Miši Batšuaji (24, Belgija) - 104 meča, 46 golova, 15 asistencija
Olivije Žiru (31, Francuska) - 119 mečeva, 47 golova, 13 asistencija


Vredi napomenuti da je Arsenal potrošio daleko najviše novca (63,7 miliona evra), ali da je dobio i najeksplozivnijeg napadača koji ne bi trebalo da ima veliki problem da se uklopi u ekipu u kojoj već ima Henrika Mkhitarjana, sa kojim je sjajno sarađivao u BVB-u.

Tim sa Vestfalena je želeo "jeftinije" rešenje kako bi premostio narednih šest meseci, a u Batšuajiu bi mogli da dobiju napadača motivisanog da dokaže da vredi.

"Batsman" će sigurno biti prvi izbor u novom klubu, a golovi su mu potrebni i kako bi zaslužio mesto na Svetskom prvenstu, nešto što bi mu gotovo sigurno izmaklo da je ostao u Čelsiju koji ga, uprkos uloženom novcu (40 miliona evra), nikada nije gledao dovoljno ozbiljno.


Dortmund je razmišljao i o dovođenju Antonija Modesta, ali su na kraju dobiili napadača kog je možda i Čelsi s namerom poslao kako bi "pogurao" transfer Žirua.

Želeo je Antonio Konte korpulentnog napadača koji se odlično snalazi u vazduhu i dobro igra leđima, a nakon što je otpao Edin Džeko - nije postojalo idealnije rešenje od Francuza koji je nedovoljno bio cenjen u Arsenalu.

Pozanje Premijer ligu, ima iskustvo igranja "džokera", a nije zahtevao ni duži ugovor pošto se Čelsi kao "pijan plota" drži pravila da igrači stariji od 30 godina ne dobijaju višegodišnje ugovore.

Ko je najbolje prošao u čitavoj priči? Glasajte!

Anketa

Ko je najbolje prošao nakon završenih transfera?

  • Dortmund

    33.33% (4)

  • Čelsi

    8.33% (1)

  • Arsenal

    58.33% (7)

Ko je najbolje prošao nakon završenih transfera?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC